Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

[Oficjalny] MB-07 [Well]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukemj  | Napisano 04 wrzesień 2010 - 13:41

lukemj
  • Użytkownik
  • Postów: 63
  • Dołączył: 17-kwiecień 08
  • Miasto: zabrze
Witam serdecznie, czy ktoś spotkał się z ta repliką [szukałem tematu i nie ma nic]
http://www.gunfire.p...93779-MB07.html

jeżeli tak to proszę napisać o osiągach i użytkowaniu
dzikuje i pozdrawiam
Lucas

#2 sebciu  | Napisano 04 wrzesień 2010 - 14:49

sebciu
  • Użytkownik
  • Postów: 432
  • Dołączył: 20-czerwiec 08
  • Miasto: Radom
Wydaje mi się że jest to zwykłe MB03 z dłuższą lufa i tyle. A lufa nawet fajna.
500fps? Może, ale jak na well'a rewelacji bym się nie spodziewał.

#3 mazur69  | Napisano 17 wrzesień 2010 - 16:08

mazur69
  • Użytkownik
  • Postów: 24
  • Dołączył: 09-maj 10
  • Miasto:
Witalność
Przyłączam się do prośby Lukasa.Jeśli ktokolwiek wie cokolwiek to niech skrobnie w temacie jakieś ciepłe słówka na temat MB07 ;)
Pozdrawiam

#4 arend  | Napisano 17 wrzesień 2010 - 16:27

arend
  • Moderator I
  • Postów: 1412
  • Dołączył: 03-kwiecień 07
  • Miasto: Łomianki
Jest tani.
W temacie ciepłych słów wszystko. Zwyczajny MB03 w nowych ciuszkach, więc tego samego można się po nim spodziewać.

#5 cosmo  | Napisano 21 wrzesień 2010 - 17:23

cosmo
  • Użytkownik
  • Postów: 145
  • Dołączył: 26-maj 06
  • Miasto: Opole/Szyk
Google nie bolą :D


http://www.airsoftre...p?topic=87295.0

http://www.airsoftre...p?topic=93015.0

http://www.airsoftre...p?topic=87922.0

#6 Gieldowak  | Napisano 21 wrzesień 2010 - 17:47

Gieldowak
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 03-kwiecień 10
  • Miasto: Gdynia

Wyświetl postUżytkownik cosmo dnia 21 wrzesień 2010 - 17:23 napisał

Google nie bolą :D

Chyba, że oberwiesz w nie kulką :D

Co do repliki To lepiej dozbierać jakieś 100 zl i kupić HFC - VSR 11
LINK  http://www.specshop....VSR_11_-_Spring
albo UHC - Super X9 SWAT
LINK http://www.specshop....-_Super_X9_SWAT

Zapomniałem dodać, że sam miałem replikę tego typu i te 500 fps świadczą tylko, że te replika jest niebezpieczna w nieodpowiednich rękach. Taka prędkość w takiej replice nic nie daje, mi strzelało to SKUTECZNIE na jakieś 25m.

Użytkownik Gieldowak edytował ten post 21 wrzesień 2010 - 17:49


#7 lukemj  | Napisano 31 lipiec 2011 - 17:43

lukemj
  • Użytkownik
  • Postów: 63
  • Dołączył: 17-kwiecień 08
  • Miasto: zabrze
na stronie gunfire dopisał że "W replice istnieje możliwość zwiększenia mocy, co jednocześnie przekłada się na zwiększenie prędkości wylotowej ( FPS ). Aby tego dokonać należy wykręcić reduktor znajdujący się na dyszy." nadal nikt tego nie kupił żeby podzielić się informacjami ???

Użytkownik lukemj edytował ten post 31 lipiec 2011 - 17:44


#8 wiciok  | Napisano 31 lipiec 2011 - 18:54

wiciok
  • Admin
  • Postów: 5476
  • Dołączył: 17-październik 10
  • Miasto: Mielec/Kraków
Ehh, w nowych seriach prawie wszystkich "snajperek" wella to jest. Po prostu śrubka zmniejszająca średnicę dyszy i powodująca zmniejszenie fps.

Chcesz wiedzieć, z czym to się je, to obejrzyj filmik krakmana:


Nawiasem mówiąc replika w tym filmiku albo ma wymienioną sprężynę na delikatnie mocniejszą, albo ma porobione wszelakie teflon-fixy...

#9 MikeOl  | Napisano 03 styczeń 2012 - 19:59

MikeOl
  • Użytkownik
  • Postów: 198
  • Dołączył: 28-kwiecień 11
  • Miasto: Oława
od dłuższego czasu zastanawiałem się nad jakąś tanią mocną snajperkę w sprężynie, ale ani swd ani L96 nie podobają mi się wizualnie..
Interesuje mnie właśnie replika z tego tematu i tu mam pytanie:
czy są dostępne części do tuningu mocowego owej repliki: sprężyna, tłok i nie wiem co tam jeszcze można wymienić w tej replice ?
można prosić jakieś linki bo chciałbym zorientować się cenowo ile będzie kosztować tuning do 600fps
i co należy wymienić w niej aby osiągnąć skuteczny zasięg 70m
?

#10 wiciok  | Napisano 03 styczeń 2012 - 21:09

wiciok
  • Admin
  • Postów: 5476
  • Dołączył: 17-październik 10
  • Miasto: Mielec/Kraków
Słowo-klucz: VSR-10

#11 MikeOl  | Napisano 03 styczeń 2012 - 21:18

MikeOl
  • Użytkownik
  • Postów: 198
  • Dołączył: 28-kwiecień 11
  • Miasto: Oława
czyli wszystko co znajduje się w tym linku będzie kompatybilne z tą repliką:
http://www.specshop....&sort=2a&page=1
?

ogólnie to chciałbym takie mb07 o mocy i wytrzymałości stuningowanego sprężyną shs za 30zł swd a&k
czy jest to możliwe tak niskim nakładem kasy i pracy?

kolejne pytanie, czy sprężyna z gb aeg różni się od sprężyny z tej repliki, chodzi mi o rozmiary długość szer itp

Użytkownik MikeOl edytował ten post 03 styczeń 2012 - 21:29


#12 wiciok  | Napisano 03 styczeń 2012 - 21:28

wiciok
  • Admin
  • Postów: 5476
  • Dołączył: 17-październik 10
  • Miasto: Mielec/Kraków

Cytat

ogólnie to chciałbym takie mb07 o mocy i wytrzymałości stuningowanego sprężyną shs za 30zł swd a&k
czy jest to możliwe tak niskim nakładem kasy i pracy?

:hahaha:

Użytkownik wiciok edytował ten post 03 styczeń 2012 - 21:34


#13 MikeOl  | Napisano 03 styczeń 2012 - 21:33

MikeOl
  • Użytkownik
  • Postów: 198
  • Dołączył: 28-kwiecień 11
  • Miasto: Oława
bo patrząc na części zamienne np do swd na tej samej stronie sprężyny to zwykłe guerdery jak do aeg
?

#14 wiciok  | Napisano 03 styczeń 2012 - 21:35

wiciok
  • Admin
  • Postów: 5476
  • Dołączył: 17-październik 10
  • Miasto: Mielec/Kraków
Weź sobie gościu może poczytaj trochę forum, co? I pisz po polsku.

#15 MikeOl  | Napisano 03 styczeń 2012 - 21:47

MikeOl
  • Użytkownik
  • Postów: 198
  • Dołączył: 28-kwiecień 11
  • Miasto: Oława
jakoś o tej replice jest mało napisane, a że jej nie miałem w rękach a tym bardziej nie rozkręcałem to gdziem mam zapytać?
weź naucz się kultury gościu

#16 dostawcaSGA  | Napisano 03 styczeń 2012 - 22:06

dostawcaSGA
  • Użytkownik
  • Postów: 1
  • Dołączył: 26-luty 11
  • Miasto: Krosno

Wyświetl postUżytkownik MikeOl dnia 03 styczeń 2012 - 21:18 napisał

ogólnie to chciałbym takie mb07 o mocy i wytrzymałości stuningowanego sprężyną shs za 30zł swd a&k
czy jest to możliwe tak niskim nakładem kasy i pracy?


Jak Ci się nie chce czytać to krótka odpowiedź... Nie.
I pisz po naszemu(używaj też interpunkcji) bo trudno połapać się o co Ci chodzi...
Pozdrawiam P.

#17 MikeOl  | Napisano 03 styczeń 2012 - 22:23

MikeOl
  • Użytkownik
  • Postów: 198
  • Dołączył: 28-kwiecień 11
  • Miasto: Oława
Dzięki, czyli można normalnie po ludzku odpowiedzieć na pytanie.
Co do forum to nie chodzi o to że nie chce mi się go czytać chodzi o to,
że nie mam na to czasu bo o samej L96 well'a w jednym temacie tylko 132 strony do tego co najmniej 1/3 z tego to nabijanie.
Dolicz do tego jeszcze inne tematy o tej samej replice w innych działach, no i to że duża cześć tych postów pisana była jakiś czas temu i w temacie mogło się coś pozmieniać - więc sam widzisz, że odgrzewanie kotletów to strata czasu.
Lepiej i przyjemniej (choć nie zawsze jak widać) zapytać po prostu na forum i liczyć na to że jakiś rozgarnięty kolega,
a nie jakiś muł przeczyta i zechce odpisać bez głupiego tekstu.

Pozdr

Użytkownik MikeOl edytował ten post 03 styczeń 2012 - 22:24


#18 Bartek ASG  | Napisano 21 kwiecień 2012 - 11:47

Bartek ASG
  • Użytkownik
  • Postów: 5
  • Dołączył: 21-kwiecień 12
  • Miasto: Toruń
Mam ową replike od pewnego czasu i jestem z niej zadowolony po wymianie gumki HU wszystko lepiej pracuje co do zasięgu nie mam zastrzeżeń. Po paru wystrzelonych magach niektóre śrubki lubią się odkręcić ale to nie problem :) Teraz mam zamiar ją sztachnąć taśmą maskującą fajnie to wygląda:) A i co do magazynku nie radze rozkręcać :P Oczywiście ja jestem ciekawskie "jajo" i rozkręciłem- nie złożyłem już go :P

#19 baartkoo  | Napisano 25 kwiecień 2012 - 09:49

baartkoo
  • Użytkownik
  • Postów: 29
  • Dołączył: 06-kwiecień 09
  • Miasto: Jastrzębie Zdrój
Oj witam witam, mam tą replike, w momencie kiedy ją dostałem miała bardzo dobre skupienie i zasięg jak na tą cene. Po 300-400 kulkach zaczęło cos sie dziac z zamkiem, jak go naciagałem to odbijał sam. Oddałem replike na gwarancji [taniemilitaria (jedynie w tym sklepie była na stanie, widzialem ze popelniam blad), replika przyszła do mnie spowrotem PODOBNO naprawiona, chociaz wciaz były problemy, i strzela gorzej[cos z hu], przykleili jakas sprezynke pod klinem oporowym nie wiem PO CO! Jak ten klin blokuje sie o loze... Tyle dobrze ze dlugo nad nia siedziałem i wiem co musze robic zeby sie naciagała, poprostu musze dociskac zamek w DOL przy ladowaniu, ale to sie dzieje raz na 15 strzalow [jezeli ktos tez ma ten problem to wytlumacze dokladniej na PM] Czekam puki co, bo chce zwrot pieniedzy, licze na siostre mojej dziewczyny ktora jest prawniczka, podamy ich do Rzecznika Ochrony Konsumentów. Moze uda mi sie odzyskac moje pieniadze i wroce do warriora.. :) . A jezeli nie to sam sobie naprawie to i owo :). Uf jaka historia..

#20 Bartek ASG  | Napisano 30 kwiecień 2012 - 11:42

Bartek ASG
  • Użytkownik
  • Postów: 5
  • Dołączył: 21-kwiecień 12
  • Miasto: Toruń
Miałem dokładnie to samo:P ten "bolec" w spuście wylatuje nie wiem dla czego,Gdy wyleci po naciągnięciu zamek sam sie cofa bo nie trzyma naciągniętej sprężyny :) najlepiej coś podłożyć aby  "bolec" nie wyleciał. To załatwi sprawe :)