Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

MP5 Cyma + tuning Systema/Guarder ?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#21 Esper  | Napisano 10 sierpień 2016 - 00:37

Esper
  • Użytkownik
  • Postów: 10
  • Dołączył: 01-wrzesień 15
  • Miasto: Wojnicz
Cześć.

Zakupiłem replikę cm041 SD6 i prosiłbym o poradę co tam do tego wcisnąć aby to strzelało na 350 (+/-5) FPS przy fajnej reakcji na spust i fajnym rofie ;D

Z repliką zamówiłem na dzień dobry mosfet picossr3.
Zastanawiam się nad tłokiem: http://gunfire.pl/pr...-zebow-SHS.html oraz zębatkami high speed 16:1 SHS. Nadadzą się ? Co z dyszą, cylindrem i głowicami ?

Następnie chciałbym zapytać jakiej długości lufę precyzyjną można do tego czegoś wcisnąć biorąc pod uwagę zintegrowany tłumik.
Jeśli ktoś mógłby podać jakiś fajny skompletowany zestaw części byłbym wdzięczny :)

#22 zielen  | Napisano 10 sierpień 2016 - 08:22

zielen
  • Użytkownik
  • Postów: 532
  • Dołączył: 19-grudzień 11
  • Miasto: Łódź
Tłok klęknie przy wysokim ROF'ie, zęby nie są warte 20zł. Tuning polega na wymianie na lepsze części...

Użytkownik zielen edytował ten post 10 sierpień 2016 - 08:22


#23 Emcet  | Napisano 10 sierpień 2016 - 08:55

Emcet
  • Użytkownik
  • Postów: 1929
  • Dołączył: 08-styczeń 13
  • Miasto: Świdnik
Używam dokładnie tego tłoka w cm049. Na 20rps i SP90, trzyma dobrze. Replika wyciąga 340fps (wykaz części w profilu, jak coś).
Za to zębatki to strata kasy, bo przełożenie mają ledwo ułamek mniejsze niż stock, a 16:1 wymalowane na pudełku to bzdura. Zamiast nich zainwestuj w high speed'owy sinik.
Jedyne o co bym się tu martwił, to łożyska, bo to marne 7mm. Kulki przy kosmicznym rofie się sypną, za to stockowe ślizgi będą mocno spowalniać pracę.
Co do pneumatyki, póki szczelna i w jednym kawałku, to nie ma co grzebać. Kup jedynie uszczelnioną dyszę.

#24 Esper  | Napisano 10 sierpień 2016 - 10:21

Esper
  • Użytkownik
  • Postów: 10
  • Dołączył: 01-wrzesień 15
  • Miasto: Wojnicz
Ok spoko czyli zębatki narazie olewam. Tłok biorę ten co mówisz. A co z tą dyszą to jaka długość ? Coś takiego podejdzie ? http://gunfire.pl/pr...k-typu-MP5.html

A i jakie silniki są w tych replikach ? Takie same jak w M4 ? Jeśli tak to mam silnik highspeed od G&P.

Jeśli 21,5 to może taka ? https://jarmix-milit...sz/dysza-std-g3

#25 Emcet  | Napisano 10 sierpień 2016 - 10:33

Emcet
  • Użytkownik
  • Postów: 1929
  • Dołączył: 08-styczeń 13
  • Miasto: Świdnik
Tam jest  silny, ale bardzo wolny Cymowy High Torque. Dysza np Protech do G3 i podobnej długości.

#26 zielen  | Napisano 10 sierpień 2016 - 10:40

zielen
  • Użytkownik
  • Postów: 532
  • Dołączył: 19-grudzień 11
  • Miasto: Łódź
G&P M120 to bardzo dobry silnik, u mnie lata na M110 Ultimate i przy ok. 420FPS jest ponad 20 ROF.

Użytkownik zielen edytował ten post 10 sierpień 2016 - 10:40


#27 Esper  | Napisano 10 sierpień 2016 - 11:00

Esper
  • Użytkownik
  • Postów: 10
  • Dołączył: 01-wrzesień 15
  • Miasto: Wojnicz
Lufa 247mm się zmieści spokojnie ? Wersja SD

#28 Emcet  | Napisano 10 sierpień 2016 - 11:30

Emcet
  • Użytkownik
  • Postów: 1929
  • Dołączył: 08-styczeń 13
  • Miasto: Świdnik
Tak, 229 wchodzi w zwykłą, a te są krótsze od SD.