Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Masada ACR[A&K]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

#21 Alanos  | Napisano 29 październik 2015 - 15:15

Alanos
  • Użytkownik
  • Postów: 439
  • Dołączył: 27-październik 10
  • Miasto: Szczytno/Wrocław
Jak się nie znasz zawsze możesz wysłać na serwis. Ja bym koniecznie wymienił silnik, stockowy to porażka (możliwe że kwestia egzemplarza, albo starszych serii). Standardowo kable + mosfet. I tak jak pisali koledzy komora, dysza, gumka, lufa.

#22 Dziamdzia  | Napisano 31 październik 2015 - 03:01

Dziamdzia
  • Użytkownik
  • Postów: 194
  • Dołączył: 28-sierpień 11
  • Miasto: Międzyrzecz/Wrocław
Masada ma rok, dostalem w spadku po kuzynie, nie wiem jaką ma dysze, ogólnie osiągi ma bardzo prawidłowe, jednak chciałbym być w granicach możliwości karabinu szturmowego . Myślałem żeby zrobić tylko pneumatyke czyli doszczelnienie gb, komora, dysza, lufa i kabelki oraz mosfet bo wiadomo, to jest zawsze spoko.

#23 Alanos  | Napisano 31 październik 2015 - 09:21

Alanos
  • Użytkownik
  • Postów: 439
  • Dołączył: 27-październik 10
  • Miasto: Szczytno/Wrocław
Jak nie wiesz jaką masz dyszę, wystarczy że spojrzysz na komorę hopka - jest przeźroczysta. Jeśli to co w nią wchodzi (czyt. dysza) też jest przeźroczysta. to masz stockową dyszę i komorę. Jeśli dysza jest mosiężna, to dysza ProTech/AE. Jeśli komora i dysza są srebrne, a na komorze jest napis Wii Tech to komory i dyszy nie zmieniaj ;)
Do wymiany lufy: Najlepiej nie inwestuj w nic poniżej prometheus. Jeśli jednak bardzo chcesz inną lufę, to polecam od siebie stalowego ppsa, jest bardzo tani (granica 100zł) a moim zdaniem lepszy jak systema czy guarder. Podobno też stalowy madbull jest dobry, ale nie miałem styczności to się nie wypowiem.

#24 Nath  | Napisano 31 październik 2015 - 09:33

Nath
  • Użytkownik
  • Postów: 3098
  • Dołączył: 03-lipiec 09
  • Miasto: Warszawa
Pamiętaj że dysza w tych replikach jest niestandardowej długości (przez tą poj**ą komorę HU), ergo pasują tylko dysze przeznaczone do tego modelu-albo będziesz musiał dorobić dyszę na zamówienie u tokarza, albo kupić alu dyszę Witecha.

#25 Dziamdzia  | Napisano 01 listopad 2015 - 14:11

Dziamdzia
  • Użytkownik
  • Postów: 194
  • Dołączył: 28-sierpień 11
  • Miasto: Międzyrzecz/Wrocław
Wszystko przezroczyste, czyli film stock. Replika ma wymieniona tylko gumkę. Leżała prawie rok bez strzelania aż trafiła do mnie. Myślę o zajrzeniu do gb żeby to przesmarowac, doszczelnienie to całego, wymiany pneumatyki (z tego co widzę to tylko Wii tech więc będzie bolec, do tego jeszcze prac lufa km heada, kanapki i mosfet, w silniku nie chcę nic zmieniac, nie jest to tuning mocowy (mam ok 430 dla i myślę że po tym co napisałem skoczy mi do 440 i to mi wystarczy). To chyba wszystko żeby mieć celna replikę z dużym zasięgiem ? Sorrki ze tak ciagle opisuje jednak jak z doświadczenia wiem że dostanę radę wymień silnik mimo iż spr nie wymienie

#26 JarekM  | Napisano 01 listopad 2015 - 15:24

JarekM
  • Moderator I
  • Postów: 664
  • Dołączył: 13-luty 08
  • Miasto: Bydgoszcz/Ślesin/Nakło n.Not.
a tak, po polsku, to czego oczekujesz ?

#27 Dziamdzia  | Napisano 01 listopad 2015 - 19:37

Dziamdzia
  • Użytkownik
  • Postów: 194
  • Dołączył: 28-sierpień 11
  • Miasto: Międzyrzecz/Wrocław
Poprawienia mojego toku myslenia, ewentualnych porad co zmienic, czego Bei robić a co tak, czy ma to sens i czy części które dobieram są ok

#28 JarekM  | Napisano 02 listopad 2015 - 08:26

JarekM
  • Moderator I
  • Postów: 664
  • Dołączył: 13-luty 08
  • Miasto: Bydgoszcz/Ślesin/Nakło n.Not.
Komplet wii techa jest absolutnie wart swej ceny (zmienić wszystkie trzy komponenty),
Lufa head to dobry wybór.
W gb zmienić tłok/cylinder/sprężynę/prowadnicę na coś normalnego (A&K to nie jest wzór trałości i dobrego wykonania).
Silnik i zębatki mogą pozostać na początek.
Założyć mosfet + dobre kablę i wymienić wtyczki na t-connecty albo xt60.
Użyć dobrej baterii (9,9 albo 11,1)
Będzie śmigać.

#29 Beny5  | Napisano 10 listopad 2015 - 14:38

Beny5
  • Użytkownik
  • Postów: 2
  • Dołączył: 03-maj 14
  • Miasto: Warszawa
Panowie, podpowiedzcie proszę która Masada jest warta kupna bo jest kilka modeli i sam juz nie wiem więc pytam posiadaczy :

1. http://www.taiwangun...&campaign-id=14
2. http://gunfire.pl/pr...WU5ZjNmYzIzOWJm
3. http://gunfire.pl/pr...MSD-II-tan.html

Z góry dziękuje za przydatne podpowiedzi :icon_smile:

Użytkownik Beny5 edytował ten post 10 listopad 2015 - 14:38


#30 dziadekmarek1  | Napisano 10 listopad 2015 - 21:20

dziadekmarek1
  • Użytkownik
  • Postów: 694
  • Dołączył: 21-grudzień 09
  • Miasto: świdnica
tajwan

#31 Gen Colin Powell  | Napisano 03 luty 2016 - 21:24

Gen Colin Powell
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 06-luty 15
  • Miasto: Łowicz
Panowie a czy ktoś z was wie coś na temat tej komory hop up http://airsoftpro.cz...roducts_id=1721

Czy przyślą tylko to co jest widoczne na zdjęciu????

#32 JarekM  | Napisano 03 luty 2016 - 21:36

JarekM
  • Moderator I
  • Postów: 664
  • Dołączył: 13-luty 08
  • Miasto: Bydgoszcz/Ślesin/Nakło n.Not.
a czego byś się spodziewał oprócz tego co jest na zdjęciach (i przedstawia towar do kupienia) ?
Opinie na temat tej komory są raczej podzielone.
Imho, lepiej wydac kasę na komplet WiiTech-a

#33 Gen Colin Powell  | Napisano 03 luty 2016 - 23:44

Gen Colin Powell
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 06-luty 15
  • Miasto: Łowicz
No tam są jeszcze sprężyny i w zasadzie cały mechanizm regulacji który nie widnieje na zdjęciach


#34 JarekM  | Napisano 04 luty 2016 - 08:20

JarekM
  • Moderator I
  • Postów: 664
  • Dołączył: 13-luty 08
  • Miasto: Bydgoszcz/Ślesin/Nakło n.Not.
dostajesz tylko to co widać na fotkach - czyli komorę i dyszę.
Jeśli nie jesteś zadowolony ze stockowego zestawu, jeszcze raz namawiam cię na kupno kompletu WiiTech-a.
W zestawie dostaniesz wszystko -> http://www.wiitech.c...d=14&path=34_96
Warto dokupić też loading nozzle -> http://www.wiitech.c...d=16&path=34_96

#35 Gen Colin Powell  | Napisano 04 luty 2016 - 15:16

Gen Colin Powell
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 06-luty 15
  • Miasto: Łowicz
Dzięki wielkie za odpowiedź. Czy możesz mi jeszcze podpowiedzieć czy kompatybilne ze sobą będzie loading nozzle od airsoft pro
i komory hop up wiitecha ?????

#36 JarekM  | Napisano 05 luty 2016 - 08:05

JarekM
  • Moderator I
  • Postów: 664
  • Dołączył: 13-luty 08
  • Miasto: Bydgoszcz/Ślesin/Nakło n.Not.
nie mam pojęcia ...
z drugiej strony, czy temat jest wart ryzyka ?

#37 Dziamdzia  | Napisano 16 listopad 2016 - 17:47

Dziamdzia
  • Użytkownik
  • Postów: 194
  • Dołączył: 28-sierpień 11
  • Miasto: Międzyrzecz/Wrocław
Witam,
mam masade w wersji sniper z wymienioną dyszą, głowicą cylindra i tłoka, tłokiem do tego lufą pdi i flathopem. Co mogę jeszcze w niej zmienić albo zrobić żeby zwiększyć jej zasięg, celność i powtarzalność strzałów ? Oczywiście nie chodzi mi o zwiększanie fps. Przeszukiwałem forum i znalazłem ciekawe info o g-hopie jednak czy warto w niego iść w przypadku masady i jej nietypowej komory ?
Z góry dzięki za info ;)

#38 KubaL17  | Napisano 17 grudzień 2017 - 17:56

KubaL17
  • Użytkownik
  • Postów: 65
  • Dołączył: 24-sierpień 14
  • Miasto: bolesławiec
Dzień dobry,

czy ktoś z was spotkał się z taką komorą?
http://rekrutasgshop...AK-MASADA-/2016

Niby A&K made, niby CNC alu, a nie Wii-Tech...
Taka sama znaleziona na Evike, więc to raczej nie wtopa sklepu.