Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

G39C [WE]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Marley99  | Napisano 06 grudzień 2012 - 23:11

Marley99
  • Użytkownik
  • Postów: 5
  • Dołączył: 24-luty 12
  • Miasto: Toruń
Witam, mam pytanie odnośnie G39. Co trzeba wymienić żeby wzrosły fps'y? Najlepiej żeby można regulować moc. Coś jak NPAS. Gdzie to można dostać, najlepiej w Polsce. I ile to kosztuje? Prosiłbym o linki. Proszę o wyrozumiałość nie znam się za bardzo na karabinach gazowych.

Pozdrawiam

#2 FlorChuck  | Napisano 21 kwiecień 2013 - 12:39

FlorChuck
  • Użytkownik
  • Postów: 276
  • Dołączył: 22-marzec 11
  • Miasto: Poznań

Wyświetl postUżytkownik Ryba1993 dnia 06 grudzień 2012 - 23:40 napisał

W polsce te części są niedostępne,na evike.com jest dysza podosząca moc do ok 500FPS za 30$. Jeśli chodzi o NPAS to już całkiem nie polecam bo wcale mocy nie podnosi.

NPAS podnosi moc lecz nie tak duzo jak podaje producent. U mnie w WE G39 ras podniosło moc do około 420fps ale to było mierzone przy temperaturze +6 stopni więc w ciepł dzień bedzie pewnie z 440fps, postaram się zmierzyć teraz w weekend majowy jak bede miał dostęp do chrono

#3 Marley99  | Napisano 22 kwiecień 2013 - 21:34

Marley99
  • Użytkownik
  • Postów: 5
  • Dołączył: 24-luty 12
  • Miasto: Toruń
Bym był wdzięczny.

#4 FlorChuck  | Napisano 05 maj 2013 - 10:57

FlorChuck
  • Użytkownik
  • Postów: 276
  • Dołączył: 22-marzec 11
  • Miasto: Poznań
wykonałem test fps na moich gietach od we. Wyniki są dziwne i teraz nie wiem czy to wina chrono czy tak rzeczywiscie jest.

Chrono "Combro cb-625 mk4"

WE G39 RAS ra tech prec lufa 6.01, gumka hop up ra tech, mechanizm spustowy od ra tech + NPAS
422,445,404,586,378,556,400

WE G39 RAS ra tech prec lufa 6.01, gumka hop up ra tech,mechanizm spustowy od ra tech, bolt stockowy
382,384,376,382,386

WE G39 C lufa stock, gumka hop up A+ studio, bolt stock
548,435,533,443,436,522

WE G39 C lufa stock, gumka hop up A+ studio, bolt NPAS
180,426,429,596,543,530,523,533,527

Jak sami widzicie wyniki są dziwne. Muszę dorwać jakieś inne chrono aby potwierdzić.

I muszę zajrzeć do wersji RAS czy aby na pewno dobrze doszczelnione mam teflonem.

Użytkownik FlorChuck edytował ten post 05 maj 2013 - 11:20


#5 Marley99  | Napisano 06 maj 2013 - 07:57

Marley99
  • Użytkownik
  • Postów: 5
  • Dołączył: 24-luty 12
  • Miasto: Toruń
Nie wiem co powiedzieć na ten temat. Nie znam się na gaziakach i na skokach fps ;/  Ale rzeczywiście wygląda to dosyć dziwnie. Może wina chrono tak jak mówisz. Sprawdzić możesz.

#6 SAper111  | Napisano 07 maj 2013 - 13:27

SAper111
  • Użytkownik
  • Postów: 254
  • Dołączył: 19-marzec 07
  • Miasto: Wrocław
A jakich kulek użyłeś?

#7 FlorChuck  | Napisano 07 maj 2013 - 13:31

FlorChuck
  • Użytkownik
  • Postów: 276
  • Dołączył: 22-marzec 11
  • Miasto: Poznań
G&G 0,2g

#8 SAper111  | Napisano 08 maj 2013 - 13:38

SAper111
  • Użytkownik
  • Postów: 254
  • Dołączył: 19-marzec 07
  • Miasto: Wrocław
zmień na coś cięższego (0.30), i sprawdź. (jeden set wystarczy) ja miałem kiedyś problem z moim G39 właśnie przez lekkie kulki.

#9 FlorChuck  | Napisano 08 maj 2013 - 16:38

FlorChuck
  • Użytkownik
  • Postów: 276
  • Dołączył: 22-marzec 11
  • Miasto: Poznań
ale prędkości kulek mierzy się na kulkach 0,2g.

Na co dzień strzelam kulkami 0,25g madbull'a i wszystko jest okej.

O co Ci chodzi?

#10 SAper111  | Napisano 10 maj 2013 - 08:20

SAper111
  • Użytkownik
  • Postów: 254
  • Dołączył: 19-marzec 07
  • Miasto: Wrocław
W przypadku niektórych replik gazowych mierzenie na 0.20 g może dawać niepoprawne wyniki. (z tego co słyszałem no i w miarę sprawdziło mi się)
Jeśli zaobserwowany problem na 0.20 nie występuje na cięższych kulkach no to mamy potwierdzenie powyższego założenia.

#11 FlorChuck  | Napisano 10 maj 2013 - 08:44

FlorChuck
  • Użytkownik
  • Postów: 276
  • Dołączył: 22-marzec 11
  • Miasto: Poznań
no może masz racje co do skoków fps

ale mimo wszystko i tak prędkość wylotową kulki mierzy się na kulkach 0,2g na wszystkich imprezach airsoftowych dlatego wole znać wyniki na tym wagomiarze na wszelki wypadek.

#12 SAper111  | Napisano 10 maj 2013 - 10:06

SAper111
  • Użytkownik
  • Postów: 254
  • Dołączył: 19-marzec 07
  • Miasto: Wrocław
Masz możliwość ustawienia pomiaru prędkości fps przy innej wadze pocisku. Niestety chcesz GBBR to masz :)
Osobiście lece na całkowitym stocku i jestem zadowolony tylko ten p.prz.ny hop up potrafi się rozregulować i muszę na to znaleźć patent.

#13 Nath  | Napisano 10 maj 2013 - 10:28

Nath
  • Użytkownik
  • Postów: 3087
  • Dołączył: 03-lipiec 09
  • Miasto: Warszawa

Wyświetl postUżytkownik FlorChuck dnia 05 maj 2013 - 10:57 napisał

wykonałem test fps na moich gietach od we. Wyniki są dziwne i teraz nie wiem czy to wina chrono czy tak rzeczywiscie jest.

Chrono "Combro cb-625 mk4"

WE G39 RAS ra tech prec lufa 6.01, gumka hop up ra tech, mechanizm spustowy od ra tech + NPAS
422,445,404,586,378,556,400

WE G39 RAS ra tech prec lufa 6.01, gumka hop up ra tech,mechanizm spustowy od ra tech, bolt stockowy
382,384,376,382,386

WE G39 C lufa stock, gumka hop up A+ studio, bolt stock
548,435,533,443,436,522

WE G39 C lufa stock, gumka hop up A+ studio, bolt NPAS
180,426,429,596,543,530,523,533,527

Jak sami widzicie wyniki są dziwne. Muszę dorwać jakieś inne chrono aby potwierdzić.

I muszę zajrzeć do wersji RAS czy aby na pewno dobrze doszczelnione mam teflonem.
Na początek zwiększ odległość lufy od chrono-wyrzut gazu z lufy (a w we to częste) może zaburzać odczyty na chrono.

#14 SnaKe7777777  | Napisano 28 maj 2013 - 15:17

SnaKe7777777
  • Użytkownik
  • Postów: 11
  • Dołączył: 27-styczeń 12
  • Miasto: Chocz
Również byłbym wdzięczny jeśli pojawiłoby się jakiekolwiek info na temat możliwości choćby samej regulacji mocy fps w tej giwerce (gdzie, jak, co i za ile) swego czasu stare closed bolty pod tym względem wydają mi się jakoś bardziej przystępne pod tym kontem. Choć właśnie co dopiero złapałem nowe g39c w łapki i jeszcze specjalnie nie rozgrzebałem tematu ale też mnie to interesuje. Jeśli mogę zapytać FlorChuck gdzie Ty zakupiłeś NPAS do swojej G?

#15 grzesio93  | Napisano 28 maj 2013 - 17:17

grzesio93
  • Użytkownik
  • Postów: 425
  • Dołączył: 27-październik 07
  • Miasto: Rybnik
Wszystkie długie mają ten sam npas, tylko montowanie inne.

#16 FlorChuck  | Napisano 28 maj 2013 - 18:50

FlorChuck
  • Użytkownik
  • Postów: 276
  • Dołączył: 22-marzec 11
  • Miasto: Poznań

Wyświetl postUżytkownik SnaKe7777777 dnia 28 maj 2013 - 15:17 napisał

Również byłbym wdzięczny jeśli pojawiłoby się jakiekolwiek info na temat możliwości choćby samej regulacji mocy fps w tej giwerce (gdzie, jak, co i za ile) swego czasu stare closed bolty pod tym względem wydają mi się jakoś bardziej przystępne pod tym kontem. Choć właśnie co dopiero złapałem nowe g39c w łapki i jeszcze specjalnie nie rozgrzebałem tematu ale też mnie to interesuje. Jeśli mogę zapytać FlorChuck gdzie Ty zakupiłeś NPAS do swojej G?

http://shop.ehobbyasia.com/ z tego sklepu zamawiałem, pocztą za 5dolarów w kopercie wysyłają jako gift więc omija cło. Jak będziesz zamawiał to zamów od razu hammer od ra techa lub tsc (ja mam od ra techa) bo na 100% będziesz miał z nim problem jak ja w obu moich getach.

N.P.A.S służy głównie obżaniu fps bez niego jesteś wstanie podnieś fps'y tnąc dyszę ale musisz z tym uważać i jak coś nie da się podnieś do 550fps ;p. Najlepiej kupić prec lufe nową gumke hop up i doszczelnić ją teflonem.

#17 FlorChuck  | Napisano 20 lipiec 2013 - 21:07

FlorChuck
  • Użytkownik
  • Postów: 276
  • Dołączył: 22-marzec 11
  • Miasto: Poznań
ponownie wykonałem test fps na moich gietach od WE. Wyniki są teraz bardziej prawdopodobne oraz bardziej zbliżone do siebie nie ma takich odskoków jak wcześniej.

Tym razem użyłem innego chrono. Tym razem było od UFC.

kulki 0,2g od G&G

Miejsce pokój, dzień 20.07.13r., temperatura w pokoju około 23 stopnie.

Używany gaz Ultrair.

Od ostatniego mierzenie FPS na nowo doszczelniłem hop up'y w moich gietach.

WE G39 RAS ra tech prec lufa 6.01, gumka hop up ra tech, mechanizm spustowy od ra tech + NPAS
476, 469, 469, 471

WE G39 RAS ra tech prec lufa 6.01, gumka hop up ra tech,mechanizm spustowy od ra tech, bolt stockowy
451, 445, 456, 457, 453

WE G39 C lufa stock, gumka hop up A+ studio, bolt stock
404, 406, 411, 410, 409

WE G39 C lufa stock, gumka hop up A+ studio, bolt NPAS
359, 364, 352, 336

Jak widać wyniki się różną od poprzednich dość mocno. Problemy jakie miałem przy tym chrono to że dość często nie podawał wogóle wyniku musiałem się nieźle na strzelać aby zdobyć wyniki.

Dziwne jest że G39C(G36C) dostała spadku mocy po zmianie bolta na lepszego z NPAS'em a powinna dostać więcej FPS'ów.

Użytkownik FlorChuck edytował ten post 20 lipiec 2013 - 21:08


#18 SAper111  | Napisano 03 styczeń 2014 - 14:27

SAper111
  • Użytkownik
  • Postów: 254
  • Dołączył: 19-marzec 07
  • Miasto: Wrocław
Panowie czy ktoś ma problem lub miał z rozregulowaniem hop up podczas strzelania?
Szukam rozwiązania tego problemu. Do tego fajny patent znalazłem na youtube:

To + Konwersja HP i Panowie możemy bawić się na normalnych jeb...ach.

Niestety jakkolwiek ciekawe rozwiązanie, to niestety dopiero możliwe do sprawdzenia (jeśli chodzi o mnie) dopiero jak doślę swoją replikę z domu.

#19 FlorChuck  | Napisano 03 styczeń 2014 - 18:45

FlorChuck
  • Użytkownik
  • Postów: 276
  • Dołączył: 22-marzec 11
  • Miasto: Poznań
Mam wrażenie że u mnie także się rozregulowóje podczas strzelania lecz testu jeszcze nie zrobiłem wiec nie wiem czy to moja schiza czy faktycznie tak jest. Wiosną zrobię tez ustawie hop'a zaznaczę położenie farbką i wtedy zobaczymy.

Co do tego hi cap'a nie poto mam gbbr zeby sypać z hi capów ;)

#20 SAper111  | Napisano 03 styczeń 2014 - 21:57

SAper111
  • Użytkownik
  • Postów: 254
  • Dołączył: 19-marzec 07
  • Miasto: Wrocław
Może i nie po to ale zawsze miło mieć "możliwość" ;)