Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Adapter kolby M4 do AK Temat ogólny


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
131 odpowiedzi w tym temacie

#21 Musley  | Napisano 23 wrzesień 2013 - 21:31

Musley
  • Użytkownik
  • Postów: 92
  • Dołączył: 13-lipiec 09
  • Miasto: Rzeszów
Thx!

#22 johny_11  | Napisano 24 wrzesień 2013 - 07:50

johny_11
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 15-sierpień 13
  • Miasto: Lublin
Witam, także zastanawiam się nad zamontowaniem kolby M4 do swojego AK. Znalazłem ciekawą i tanią ofertę:
http://allegro.pl/ta...3558616716.html

Czy da się ją zamontować do Cymy 0.48?

#23 SirHawk  | Napisano 24 wrzesień 2013 - 11:03

SirHawk
  • Użytkownik
  • Postów: 1612
  • Dołączył: 17-sierpień 09
  • Miasto: Słupsk
Wlazła na Boyia to jest spora szansa, że i na CM.048 wejdzie.

#24 Quchy  | Napisano 25 listopad 2013 - 22:46

Quchy
  • Użytkownik
  • Postów: 113
  • Dołączył: 06-styczeń 11
  • Miasto:
Lekko odświeżę, ta cała kolba składana od Krakmanów (http://www.taiwangun...terem-do-ak-p-j) wejdzie bez zabawy do RK-02? W sensie, że bez żadnych dłubań, piłowań, szpachlowań itp. Z góry dzięki za info.

#25 SirHawk  | Napisano 25 listopad 2013 - 22:47

SirHawk
  • Użytkownik
  • Postów: 1612
  • Dołączył: 17-sierpień 09
  • Miasto: Słupsk
Nie wejdzie. Ten adapter jest do kałaszy systemu TM.

#26 Quchy  | Napisano 25 listopad 2013 - 22:48

Quchy
  • Użytkownik
  • Postów: 113
  • Dołączył: 06-styczeń 11
  • Miasto:
Wow jaka szybkość :icon_wink:. A jakiś zamiennik w podobnej cenie, który by pasował?

Użytkownik Quchy edytował ten post 25 listopad 2013 - 22:48


#27 SirHawk  | Napisano 25 listopad 2013 - 22:48

SirHawk
  • Użytkownik
  • Postów: 1612
  • Dołączył: 17-sierpień 09
  • Miasto: Słupsk
APS.

#28 Quchy  | Napisano 25 listopad 2013 - 22:56

Quchy
  • Użytkownik
  • Postów: 113
  • Dołączył: 06-styczeń 11
  • Miasto:
A trochę jaśniej :icon_wink:? Bo szukam szukam i znaleźć nie mogę.

Użytkownik Quchy edytował ten post 25 listopad 2013 - 22:56


#29 SirHawk  | Napisano 25 listopad 2013 - 23:03

SirHawk
  • Użytkownik
  • Postów: 1612
  • Dołączył: 17-sierpień 09
  • Miasto: Słupsk
Kiedyś była dostępna u Chińczyków plastikowa prowadnica kolby wraz z adapterem do kałaszy właśnie od APS i do replik systemu VFC. Teraz chyba już nie ma, bo sam nie mogę znaleźć.

Najlepiej zrobisz kupując prowadnicę kolb M4 i pierścień na tą prowadnicę. Pierścień szlifujesz tak, by wchodził ciasno i pewnie do korpusu a prowadnicę przewiercasz tak, by po założeniu jej na obsadę kolby można było włożyć śrubę, która będzie wszystko ładnie ściskać. Gdzieś na forum zamieściłem fotki, jak to u mnie wygląda.

#30 Quchy  | Napisano 25 listopad 2013 - 23:27

Quchy
  • Użytkownik
  • Postów: 113
  • Dołączył: 06-styczeń 11
  • Miasto:
Dzięki za info, coś pokombinuję.
A jakaś kolba teleskopowa w deseń beryla lub AK-12?

#31 rumak  | Napisano 26 listopad 2013 - 09:40

rumak
  • Użytkownik
  • Postów: 1579
  • Dołączył: 05-sierpień 07
  • Miasto: Zielona Góra/NB
Ja takowe sprzedaję.

To nie komis / Scharf

#32 rumak  | Napisano 27 listopad 2013 - 22:36

rumak
  • Użytkownik
  • Postów: 1579
  • Dołączył: 05-sierpień 07
  • Miasto: Zielona Góra/NB
Przerabiał ktoś mocowanie kolby składanej w AK do kolby teleskopowej? W jaki sposób zamontować ten pierścień prowadnicy kolby?

#33 Shaco17  | Napisano 03 grudzień 2013 - 18:00

Shaco17
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 06-marzec 13
  • Miasto: Konotop
Witam mam pytanie odnośnie tego:
http://www.taiwangun...terem-do-ak-p-j
A mianowicie czy można zamontować to do historycznej cymy 28 a jeśli się da to czy tą kolbe na prowadnicy można zdjąc i zastąpić tą:
http://www.taiwangun...-dark-earth-acm

Proszę o nie pisanie postów typu "po co psuć wygląd ak" lub że to lepiej sprzedać i kupić nową.

#34 goroth  | Napisano 03 grudzień 2013 - 19:15

goroth
  • Użytkownik
  • Postów: 103
  • Dołączył: 15-maj 11
  • Miasto:
Kolbe powinno dać się wymienić, nie wiem jak adapter. Najlepiej napisz do nich.

#35 Shaco17  | Napisano 03 grudzień 2013 - 20:11

Shaco17
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 06-marzec 13
  • Miasto: Konotop
Trochę mnie nie zrozumiałeś chciał bym kupić tą kolbe z adapterem,przymocować ją do korpusu a następnie samą kolbe bez prowadnicy zamienić na tą drugą bez ingerowania w adapter poprostu zdjąc tamtą z prowadnicy,czy ejst to niemożliwe

#36 BBombello3  | Napisano 03 grudzień 2013 - 21:12

BBombello3
  • Użytkownik
  • Postów: 128
  • Dołączył: 11-listopad 12
  • Miasto: Konin
Tak możesz to zrobić. Oczywiście jeżeli przyczepisz prowadnicę do cymki.

#37 Shaco17  | Napisano 03 grudzień 2013 - 21:13

Shaco17
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 06-marzec 13
  • Miasto: Konotop
Ostatnie pytanko czy któraś z tych kolb posiada wejście na baterie?

#38 SirHawk  | Napisano 03 grudzień 2013 - 21:28

SirHawk
  • Użytkownik
  • Postów: 1612
  • Dołączył: 17-sierpień 09
  • Miasto: Słupsk
Ten adapter powinien teoretycznie pasować do Twojej cymy. Żadna z lekkich kolb Gejpulla nie pomieści Ci jakiegokolwiek sensownego akumulatora. Albo upychasz wszystko do prowadnicy albo kupujesz pokrowiec na kolbę.

#39 Shaco17  | Napisano 03 grudzień 2013 - 21:30

Shaco17
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 06-marzec 13
  • Miasto: Konotop
A ta kolba która już jest przy adapterze ma ona miejsce na baterie?

#40 BBombello3  | Napisano 03 grudzień 2013 - 23:31

BBombello3
  • Użytkownik
  • Postów: 128
  • Dołączył: 11-listopad 12
  • Miasto: Konin
Nie nie ma. Tzw. kolby SF mają miejsce na dzielone baterie ale w kałaszku nie da się batki pod dekiel dac ??

Użytkownik BBombello3 edytował ten post 03 grudzień 2013 - 23:32