Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Adapter kolby M4 do AK Temat ogólny


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
131 odpowiedzi w tym temacie

#41 Shaco17  | Napisano 04 grudzień 2013 - 14:42

Shaco17
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 06-marzec 13
  • Miasto: Konotop
Da się jednak. Ja mam kable w kolbie pod deklem
nie mam kabli a nie wiem jak przełożyć

#42 BBombello3  | Napisano 04 grudzień 2013 - 14:58

BBombello3
  • Użytkownik
  • Postów: 128
  • Dołączył: 11-listopad 12
  • Miasto: Konin
A nie ma u Ciebie w ekipie nikogo kto by Ci przeciągnął kable pod dekiel ?? Bo to by było moim zdaniem najlepsze wyjście.

#43 Shaco17  | Napisano 04 grudzień 2013 - 15:09

Shaco17
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 06-marzec 13
  • Miasto: Konotop
Moim też ale niestety nie ma nikogo takiego może zmiesci się do prowadnicy jeśli nie wywale na zewnątrz i "przykleje" do kolby w jakim pudełeczku ,nie raz widziałem takie coś :)

#44 1708marcin  | Napisano 30 grudzień 2013 - 23:42

1708marcin
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 30-grudzień 13
  • Miasto: Wałbrzych
Mam pytanie odnośnie tego tematu: jaki adapter kolby pasował by do CM.042 ??? Proszę o pomoc.

#45 Winiacz  | Napisano 31 grudzień 2013 - 17:10

Winiacz
  • Użytkownik
  • Postów: 683
  • Dołączył: 20-sierpień 11
  • Miasto: Wałcz
Taki jak w pierwszym poscie tematu. To standard TM.

#46 1708marcin  | Napisano 01 styczeń 2014 - 20:59

1708marcin
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 30-grudzień 13
  • Miasto: Wałbrzych
A czy opłaca się kupować adapter z ABS'u nie rozpadnie się po miesiącu użytkowania?

#47 SirHawk  | Napisano 01 styczeń 2014 - 21:45

SirHawk
  • Użytkownik
  • Postów: 1612
  • Dołączył: 17-sierpień 09
  • Miasto: Słupsk
Nie opłaca się. Za 20zł albo i mniej dorwiesz aluminiową prowadnicę kolby M4, po przeszlifowaniu jej tak, by weszła do korpusu będziesz miał wytrzymalsze i sztywniejsze rozwiązanie. No i tańsze.

#48 1708marcin  | Napisano 01 styczeń 2014 - 21:49

1708marcin
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 30-grudzień 13
  • Miasto: Wałbrzych
Wcale nie głupi pomysł, ale było by z tym dużo roboty. A poza tym jak przeszlifować prowadnice by mocno się trzymała?

#49 SirHawk  | Napisano 01 styczeń 2014 - 21:50

SirHawk
  • Użytkownik
  • Postów: 1612
  • Dołączył: 17-sierpień 09
  • Miasto: Słupsk
Papierem ściernym. Ścierasz, przymierzasz, ścierasz, przymierzasz. I tak cały czas. Mając szlifierkę kątową czas zabiegu to kilka minut.

Tylko no właśnie, Ty masz replikę standardu TM, więc taki trik nie wyjdzie :/. Wybacz pomyłkę. Musisz niestety polegać na adapterach. Adapter King Armsa jest solidny.

Użytkownik SirHawk edytował ten post 01 styczeń 2014 - 21:53


#50 1708marcin  | Napisano 01 styczeń 2014 - 21:55

1708marcin
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 30-grudzień 13
  • Miasto: Wałbrzych
A co z mocowaniem? Śruby, piny i nie ma pewnoiści że nie będzie się kolebać.

#51 SirHawk  | Napisano 01 styczeń 2014 - 21:58

SirHawk
  • Użytkownik
  • Postów: 1612
  • Dołączył: 17-sierpień 09
  • Miasto: Słupsk
Dlatego edytowałem, że niestety musisz polegać na adapterach. Ten od King Arms jest zestawem i zawiera wszystko, co zagwarantuje stabilność. A nawet zaczep QD :D.

#52 1708marcin  | Napisano 01 styczeń 2014 - 22:16

1708marcin
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 30-grudzień 13
  • Miasto: Wałbrzych
a mógłbyś dać link do jakiegoś porządniejszego adaptera do CM.046?

Użytkownik 1708marcin edytował ten post 01 styczeń 2014 - 22:19


#53 SirHawk  | Napisano 01 styczeń 2014 - 22:20

SirHawk
  • Użytkownik
  • Postów: 1612
  • Dołączył: 17-sierpień 09
  • Miasto: Słupsk
KA-AK-03 to nazwa kodowa produktu.

Samego adaptera nie widzę w sklepach normalnych, pozostaje wystawienie ogłoszenia do komisu.

To będzie chyba najlepszy adapter, od produktów APSa trzymałbym się z dala. Więcej adapterów nie mogę znaleźć.

Użytkownik SirHawk edytował ten post 01 styczeń 2014 - 22:21


#54 1708marcin  | Napisano 01 styczeń 2014 - 22:29

1708marcin
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 30-grudzień 13
  • Miasto: Wałbrzych
Wielkie dzięki za pomoc jak byś coś jeszcze znalazł to pisz .

#55 SirHawk  | Napisano 01 styczeń 2014 - 22:31

SirHawk
  • Użytkownik
  • Postów: 1612
  • Dołączył: 17-sierpień 09
  • Miasto: Słupsk
Ale czemu ja mam szukać? Ja już mam swój, sprawny adapter i nie będę Ci szukał innych, bo mi na tym nie zależy :F.

Użytkownik SirHawk edytował ten post 01 styczeń 2014 - 22:32


#56 1708marcin  | Napisano 01 styczeń 2014 - 22:33

1708marcin
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 30-grudzień 13
  • Miasto: Wałbrzych
sorki chodziło mi jak przy okazji znajdziesz :icon_mrgreen:

#57 1708marcin  | Napisano 01 styczeń 2014 - 23:52

1708marcin
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 30-grudzień 13
  • Miasto: Wałbrzych
Ale chyba będę próbował zrobić to sam i bez jakiegoś zakichane go adapteru z abs'u :icon_razz2:

#58 Mikolaj525  | Napisano 08 styczeń 2014 - 19:32

Mikolaj525
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 01-wrzesień 13
  • Miasto: Września
Nie wiem czy dobre miejsce na te pytanie znalazłem, ale co myślicie na temat zamontowania takiej kolby do aks-74u? Dałoby rade nawet przy tym wycięciu w body na standardową składaną kolbe?

#59 1708marcin  | Napisano 18 styczeń 2014 - 00:01

1708marcin
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 30-grudzień 13
  • Miasto: Wałbrzych
a

Użytkownik 1708marcin edytował ten post 18 styczeń 2014 - 00:03


#60 1708marcin  | Napisano 19 styczeń 2014 - 19:06

1708marcin
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 30-grudzień 13
  • Miasto: Wałbrzych
Dołączona grafika Dołączona grafika   
Tak jak mówiłem sam wmontowałem kolbę składaną do ak-47 (cm.046) bez adapteru. Co o tym myślicie?

Użytkownik 1708marcin edytował ten post 19 styczeń 2014 - 19:10