Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Sprężyny SHS [oficjalny]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
117 odpowiedzi w tym temacie

#1 Metzeger  | Napisano 23 listopad 2010 - 18:03

Metzeger
  • Użytkownik
  • Postów: 51
  • Dołączył: 23-sierpień 05
  • Miasto: Bytom
Stosował ktoś z Was ich sprężyny? Ciekaw jestem jak się mają ich oznaczenia w stosunku do Guardera.

#2 Kocur666  | Napisano 23 listopad 2010 - 21:41

Kocur666
  • Użytkownik
  • Postów: 1599
  • Dołączył: 24-czerwiec 07
  • Miasto: Szczecin
Mam m150 SHS - daje mi z bore up 540 fps w augu.
Bylo 550 ale glowica tloka popekala.

#3 Metzeger  | Napisano 23 listopad 2010 - 23:17

Metzeger
  • Użytkownik
  • Postów: 51
  • Dołączył: 23-sierpień 05
  • Miasto: Bytom
No to przekonałeś mnie Pan :biggrin: Jak po dniu Matki Boskiej Pieniężnej sprawię sobie to poinformuję jak się spisuje.

#4 Skejter  | Napisano 27 luty 2011 - 10:35

Skejter
  • Użytkownik
  • Postów: 598
  • Dołączył: 17-listopad 08
  • Miasto: Łódź
Witam.
Mam pytanie odnośnie sprężyny SHS 120,jak wypada mocą do Guardera M120? I jak trzyma parametry? Dodam iż zamierzam strzelać na semi. Chcę osiągnąć  ok 430 fps.

#5 SlayerASG  | Napisano 26 marzec 2011 - 11:39

SlayerASG
  • Użytkownik
  • Postów: 357
  • Dołączył: 19-luty 07
  • Miasto: Gliwice
Witam, wystąpił u mnie mały problem, otóż kupiłem Sp130 Guardera ale przez łożyskowaną głowice tłoka i łożyskowaną prowadnice sprężyny duża ilość zwoi na sprężynie powoduje że tłok nie dochodzi do końca bo jest blokowany przez sprężynę. Nie zamierzam dopasowywać teraz wszystkich części strikte pod tą sprężynę bo taniej wychodzi wymienić samą sprężynę i tu pojawia się pytanie dotyczące właśnie tego tematu. Znalazłem u Krakmanów sprężynę SHS M140 aczkolwiek w opisie jest napisane że założenie tej sprężyny da nam 450fps, a niewiele mniej mam na stockowej, więc jeśli już mam wymieniać sprężynę to chciałbym dzięki niej wyciągnąć na co najmniej 470 fps i tu pojawia się pytanie, czy faktycznie ta sprężyna taka jest czy po prostu Krakmani bądź producent zaniżyli moc sprężyny. Kto miał styczność z tymi sprężynami? Jeśli macie jakąś inną propozycję co do sprężyn SHS'a to słucham.

#6 zaki123  | Napisano 26 marzec 2011 - 11:53

zaki123
  • Użytkownik
  • Postów: 402
  • Dołączył: 27-październik 09
  • Miasto: Kętrzyn
a może poprostu wyjmij łożysko z tłoka? trochę miejsca ci się zrobi i będzie ci chodzić

#7 SlayerASG  | Napisano 26 marzec 2011 - 12:28

SlayerASG
  • Użytkownik
  • Postów: 357
  • Dołączył: 19-luty 07
  • Miasto: Gliwice
wole zostawić łożyska, w końcu po to kupowałem łożyskowaną głowicę tłoka, która swoje kosztowała, żeby te łożyska tam były.

#8 AnR  | Napisano 26 marzec 2011 - 12:50

AnR
  • Użytkownik
  • Postów: 3627
  • Dołączył: 04-czerwiec 06
  • Miasto: Wrocław
Po co? Wiesz w ogóle po co są łożyska w tych miejscach?

#9 zaki123  | Napisano 26 marzec 2011 - 13:08

zaki123
  • Użytkownik
  • Postów: 402
  • Dołączył: 27-październik 09
  • Miasto: Kętrzyn
AnR@ do kogo to kierujesz?
Jeśli do mnie...
Wiem poco są te łożyska. Żeby spring miał swobodę w obracaniu się i żeby przez to łatwiej chodził i przez to szybciej się "rozchodził"  :biggrin: ale jeśli kolega ma taki egzemplarz repliki, gdzie 2 łożyska tam to za dużo dla guardera to może powinien wyjąć łożysko z tłoka,

A co. Spring SHS'a ma rzadsze zwoje i będzie przez to lepszy? Może i tak ale pewnie nie ma takich fps'ów jak Guarder

Użytkownik zaki123 edytował ten post 26 marzec 2011 - 13:09


#10 AnR  | Napisano 26 marzec 2011 - 13:10

AnR
  • Użytkownik
  • Postów: 3627
  • Dołączył: 04-czerwiec 06
  • Miasto: Wrocław
To Slayer'a. Ty wiesz, on nie. Wystarczy wyjąć łożysko z tłoka i będzie działać. Zostawić, jeśli się da, tylko dobrze wypolerowaną podkładkę.

#11 zaki123  | Napisano 26 marzec 2011 - 13:20

zaki123
  • Użytkownik
  • Postów: 402
  • Dołączył: 27-październik 09
  • Miasto: Kętrzyn
nom, albo 1/3 lub 2/3 łożyska czyli te zewnętrze pierścienie (nie wianuszek z kulkami)

#12 SlayerASG  | Napisano 26 marzec 2011 - 22:41

SlayerASG
  • Użytkownik
  • Postów: 357
  • Dołączył: 19-luty 07
  • Miasto: Gliwice
Wiem do czego są łożyska na głowicy i na prowadnicy. I wiem że nie będzie działać bo to samo działo się na stokowej głowicy tłoka która nie ma łożysk.
nawet m140 guardera ma rzadsze zwoje, tylko te M130 jest takie nieszczęsne, tylko szkoda mi wydawać kasę na kolejnego guardera skoro SHS jest o połowę tańszy, dlatego pytam jaką SHS M ile mogę kupić żeby zatrzymać się koło 500fps'ów

#13 bamper12  | Napisano 27 marzec 2011 - 16:44

bamper12
  • Użytkownik
  • Postów: 560
  • Dołączył: 13-wrzesień 08
  • Miasto:

Wyświetl postUżytkownik SlayerASG dnia 26 marzec 2011 - 22:41 napisał

Wiem do czego są łożyska na głowicy i na prowadnicy. I wiem że nie będzie działać bo to samo działo się na stokowej głowicy tłoka która nie ma łożysk.
nawet m140 guardera ma rzadsze zwoje, tylko te M130 jest takie nieszczęsne, tylko szkoda mi wydawać kasę na kolejnego guardera skoro SHS jest o połowę tańszy, dlatego pytam jaką SHS M ile mogę kupić żeby zatrzymać się koło 500fps'ów



O boshee :(:(

Czyli lepiej kupić nową sprężynę i płacić. Niż wyjąć kulki i jeden krążek, a w tłoku zostawić tylko jeden??
Tak czy siak chodziło to na jednym łożyskowaniu i było dobrze. To po co wstawiać drugie i nowe wydatki ??
Pomyśl....

Chyba nie po to wydawałeś tyle kasy na springa, żeby teraz kupić SHS  :bialaflaga:

Pzdr.

#14 kendzior16  | Napisano 01 czerwiec 2011 - 18:08

kendzior16
  • Użytkownik
  • Postów: 7
  • Dołączył: 02-maj 08
  • Miasto:
Witam.
Czy ktoś posiada sprężynę m170 SHS i może podzielić się swoimi obserwacjami, jak sprawuje się ona w porównaniu do sp170 Gaurdera?

#15 Piotro  | Napisano 06 sierpień 2011 - 17:26

Piotro
  • Użytkownik
  • Postów: 519
  • Dołączył: 25-styczeń 09
  • Miasto: Pruszków
Do posiadaczy sprężyn SHS jak trzymają fpesy?

#16 spartanaqa  | Napisano 06 sierpień 2011 - 19:56

spartanaqa
  • Użytkownik
  • Postów: 82
  • Dołączył: 25-listopad 09
  • Miasto:

Wyświetl postUżytkownik Piotro dnia 06 sierpień 2011 - 17:26 napisał

Do posiadaczy sprężyn SHS jak trzymają fpesy?
Podłączam się do pytania. Trzymają poziom pozostałych produktów shs?

#17 zaki123  | Napisano 06 sierpień 2011 - 21:01

zaki123
  • Użytkownik
  • Postów: 402
  • Dołączył: 27-październik 09
  • Miasto: Kętrzyn
ja się też przyłączam, bo potrzebuje tanich i dobrych springów do nauki :)

#18 maczo007  | Napisano 07 sierpień 2011 - 19:32

maczo007
  • Użytkownik
  • Postów: 350
  • Dołączył: 22-listopad 09
  • Miasto: Warszawa
Słyszałem, że springi shs i elementą w swoim przediale cenowym są ok. Nie zbijają się tak szybko jak mówi cena.

pozdrawiam

#19 marcin921  | Napisano 07 sierpień 2011 - 19:37

marcin921
  • Użytkownik
  • Postów: 7
  • Dołączył: 19-luty 10
  • Miasto:
M110 w JG G36c 415 fpów..  I nie mam pojęcia jak zmniejszyć na 380fpsów.
Teflon fix brak. Zobaczę jak będzie po 4-5k przebiegu.

Użytkownik marcin921 edytował ten post 07 sierpień 2011 - 19:39


#20 MyN3  | Napisano 07 sierpień 2011 - 20:05

MyN3
  • Użytkownik
  • Postów: 583
  • Dołączył: 02-kwiecień 08
  • Miasto: Oświęcim
Jeśli SHS jest taki jak Element to to nie są ok.. Miałem kilka elementów i naprawdę lepiej kupić Guardera ;)

@Marcin jak chcesz pomocy to pisz na PW do mnie bo to nie temat do takich rozmów ;)

Użytkownik MyN3 edytował ten post 07 sierpień 2011 - 20:05