Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Problem z GB V3 -nieprawidłowa praca tłoka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
205 odpowiedzi w tym temacie

#21 gloomer  | Napisano 24 kwiecień 2013 - 21:18

gloomer
  • Użytkownik
  • Postów: 2361
  • Dołączył: 29-wrzesień 06
  • Miasto: Warszawa
Jakiej firmy ten spring?

#22 luzak128  | Napisano 25 kwiecień 2013 - 09:09

luzak128
  • Użytkownik
  • Postów: 92
  • Dołączył: 24-marzec 13
  • Miasto: Leżajsk
Cyma jak i cała replika ;)

#23 gloomer  | Napisano 25 kwiecień 2013 - 11:09

gloomer
  • Użytkownik
  • Postów: 2361
  • Dołączył: 29-wrzesień 06
  • Miasto: Warszawa
Teraz w ogóle przeczytałem pożadnie bo myślałem, że zacina Ci się GB i tyle. Jaką masz batkę? Bo ja przy mocnej bacie i silniku stokowym Cymy to samo mam na singlu i po prostu walę na auto i patrze na dyszę aby zluzowaćspringa. Co do mizernej mocy to albo - brak szczelności lub wyrobiony spring.

Użytkownik gloomer edytował ten post 25 kwiecień 2013 - 11:14


#24 luzak128  | Napisano 25 kwiecień 2013 - 18:52

luzak128
  • Użytkownik
  • Postów: 92
  • Dołączył: 24-marzec 13
  • Miasto: Leżajsk
batka to lipod 11.3 V ...na niej replika smiga jak szalona ..stockowa padła

#25 gloomer  | Napisano 25 kwiecień 2013 - 19:09

gloomer
  • Użytkownik
  • Postów: 2361
  • Dołączył: 29-wrzesień 06
  • Miasto: Warszawa
I wszystko jasne, to normalne, że tłok zostaje jak chce przy takiej batce. Mam to samo na GB cymy i z lipo 11,1 :D. Słabych osiągów szukaj gdzie indziej.

#26 luzak128  | Napisano 25 kwiecień 2013 - 19:41

luzak128
  • Użytkownik
  • Postów: 92
  • Dołączył: 24-marzec 13
  • Miasto: Leżajsk
czyli jak mam to rozumieć ?? przez za mocną baterie replika ma słaba moc ?

i co ma bateria do zatrzymywania sie tłoka ?

#27 gloomer  | Napisano 25 kwiecień 2013 - 19:46

gloomer
  • Użytkownik
  • Postów: 2361
  • Dołączył: 29-wrzesień 06
  • Miasto: Warszawa
No przecież napisałem jasno, że mocna batka nie ma wpływu na fpsy, a to, że tłok zostaje tam gdzie mu się żywnie podoba to przez to, że silnik dostaje za dużo powera i robi jeszcze pół obrotu.

#28 Chcu1995  | Napisano 25 kwiecień 2013 - 21:15

Chcu1995
  • Użytkownik
  • Postów: 49
  • Dołączył: 10-październik 10
  • Miasto: Świętochłowice
Nie wiem czy to było , ale moze spiłuj ostatni ząb w replice ?. Nie wiem czy to działa na v.3 Może zebatki źle ułożone

#29 gloomer  | Napisano 25 kwiecień 2013 - 21:36

gloomer
  • Użytkownik
  • Postów: 2361
  • Dołączył: 29-wrzesień 06
  • Miasto: Warszawa
Ale GB mu bangla tylko tłok przy singlu zatrzymuje się w różnym położeniu przez mocną batkę. To normalne jak nie masz mośka z hamulcem.

#30 luzak128  | Napisano 26 kwiecień 2013 - 16:24

luzak128
  • Użytkownik
  • Postów: 92
  • Dołączył: 24-marzec 13
  • Miasto: Leżajsk
aham rozumie a jak bym zamontował prostownik który z 11.3v robiłby np 8.4V...sprawa by sie polepszyła ?

#31 gloomer  | Napisano 27 kwiecień 2013 - 17:33

gloomer
  • Użytkownik
  • Postów: 2361
  • Dołączył: 29-wrzesień 06
  • Miasto: Warszawa
Akurat takie zatrzymywanie tłoka to nie jest problem i nie wpływa na szczelność.

#32 luzak128  | Napisano 28 kwiecień 2013 - 20:08

luzak128
  • Użytkownik
  • Postów: 92
  • Dołączył: 24-marzec 13
  • Miasto: Leżajsk
zatem co może być powodem nieszczelności ? uszczelniłem na cacy gumke hop up z komora hop up ....wiec gdzie to powietrze ucieka ?głowica tłoka z cylindrem tez szczelna .....test strzykawki raczej wypadł pomyślnie ;)

#33 gloomer  | Napisano 29 kwiecień 2013 - 06:11

gloomer
  • Użytkownik
  • Postów: 2361
  • Dołączył: 29-wrzesień 06
  • Miasto: Warszawa
Rozumiem, że komorę hu masz metal i stockowa dysze?

#34 luzak128  | Napisano 29 kwiecień 2013 - 15:25

luzak128
  • Użytkownik
  • Postów: 92
  • Dołączył: 24-marzec 13
  • Miasto: Leżajsk
nie ....wszystko mam stockowe komora Hop Up jest z tworzywa a dysza tez z plastiku.

#35 luzak128  | Napisano 01 maj 2013 - 14:41

luzak128
  • Użytkownik
  • Postów: 92
  • Dołączył: 24-marzec 13
  • Miasto: Leżajsk
wiec gdzie moga byc jeszcze nieszcelnosci ???

#36 gloomer  | Napisano 01 maj 2013 - 21:37

gloomer
  • Użytkownik
  • Postów: 2361
  • Dołączył: 29-wrzesień 06
  • Miasto: Warszawa
uszczelka na głowicy tłoka, głowica cylindra, za krótka dysza lub nieszczelna dysza lub po prostu ubita stockowa sprężyna.

#37 luzak128  | Napisano 02 maj 2013 - 20:29

luzak128
  • Użytkownik
  • Postów: 92
  • Dołączył: 24-marzec 13
  • Miasto: Leżajsk
układ tłokowy =przy gwałtownym ruchu tłokiem w cylindrze zatykajac palcem dysze wylotowa nie moge ruszyc czuć sprężynujący opór, lecz gdy powoli przesuwam tłok powietrze ucieka i tłok nie daje żadnego oporu,ostatnio uszczelniałem dkomore hop Up z gumka taśma teflonawa ..i raczej jest szczelnie ....jedyne miejsce które mnie nie pokoi jest to dysza plastikowa z komora hop up ....jak można tą część uszczelnić ?

#38 gloomer  | Napisano 02 maj 2013 - 22:37

gloomer
  • Użytkownik
  • Postów: 2361
  • Dołączył: 29-wrzesień 06
  • Miasto: Warszawa
Dysza i komora do wymiany,

#39 luzak128  | Napisano 03 maj 2013 - 09:34

luzak128
  • Użytkownik
  • Postów: 92
  • Dołączył: 24-marzec 13
  • Miasto: Leżajsk
a nie da sie tego jakoś uszczelnić ?

#40 Rogaś  | Napisano 03 maj 2013 - 12:36

Rogaś
  • Moderator I
  • Postów: 3249
  • Dołączył: 02-maj 11
  • Miasto: Sosnowiec
Da się, zmień oring na głowicy tłoka. Przesmaruj odpowiednio cylinder i oringa głowicy tłoka. Będzie się uszczelniał przy minimalnym ruchu. Zmień gumkę na taka z grubym kołnierzem np. Madbull niebieski. Zmień dyszę na taką która posiada oring doszczelniający.