Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Problem z GB V3 -nieprawidłowa praca tłoka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
205 odpowiedzi w tym temacie

#201 Huba_lbn  | Napisano 17 sierpień 2017 - 09:32

Huba_lbn
  • Użytkownik
  • Postów: 705
  • Dołączył: 05-grudzień 12
  • Miasto: Lublin
Używaj więcej kropek, bo ciężko (przynajmniej mi) zrozumieć o co Ci chodzi.
Spust się nie cofa bo jest źle złożony. Spust w V3 jest chyba najbardziej upierdliwą rzeczą do złożenia. Wydaje się że jest ok, a tu dupa. Zwróć uwagę na sprężynkę.

#202 luzak128  | Napisano 17 sierpień 2017 - 10:09

luzak128
  • Użytkownik
  • Postów: 92
  • Dołączył: 24-marzec 13
  • Miasto: Leżajsk
chwilkę postrzelałem i czuć wzrost zasięgu , Po kilku strzałach kulka zawiesiła się w komorze hop-up, po przepchaniu wyciorem  chwilkę później nie byłem w stanie przestawić trybu ognia a spustu nie mogłem wcisnąć ,tego jeszcze nie było, Za chwilkę rozkręcę replikę i napisze co i jak .

Po rozkręceniu GB mosfet spisuje się , sprężyna w pozycji wyjściowej a co do samego przyblokowania spustu sam nie wiem , domyślam się że sprężynka spustu (cofająca ten miedziany bolec) przycieła się z popychaczem i stąd nie mogłem wcisnąć spustu . teraz poskładałem całość do kupy i replika działa .

#203 luzak128  | Napisano 22 sierpień 2017 - 13:43

luzak128
  • Użytkownik
  • Postów: 92
  • Dołączył: 24-marzec 13
  • Miasto: Leżajsk
Po pożądnym przestrzelaniu repliki z 15 metrów za każdym razem trafiam w puszkę po piwie a z 30 m jest taki temat że strzelę i trafię 3-4 strzałami pod rząd a później kulka leci w lewo , przy kolejnym strzałem w prawo ,kolejnym w górę . A później znów przy kolejnych 3-4 strzałach kulki lecą po sznurku i trafiam w puszkę. Co może być przyczyną tego ?gumka hop-up ? używam kulek GG 0.25g strzelałem w lesie przy bezwietrznej pogodzie.

#204 Huba_lbn  | Napisano 22 sierpień 2017 - 14:01

Huba_lbn
  • Użytkownik
  • Postów: 705
  • Dołączył: 05-grudzień 12
  • Miasto: Lublin
4 na 6 w puszkę po piwie z 30 metrów to chyba jest dobrze. A jaka była pogoda? Wiaterek jakiś był?
Wsadziłeś tam sprężynę 140? To ile może mieć fps? 500 +/-10? Kulki weź 0.30g.

Strzelaj z 40-50 metrów w kartkę A4.
Przykład testu:
http://wmasg.pl/pl/a...les/show/451216

#205 luzak128  | Napisano 22 sierpień 2017 - 17:47

luzak128
  • Użytkownik
  • Postów: 92
  • Dołączył: 24-marzec 13
  • Miasto: Leżajsk
wiaterku raczej nie było , tak włożona sprężyna M140 co do mocy FPS nie mam pojęcia gdyż nie mam chromo , hmm jak będę robił w najbliższym czasie zakupy to wezmę 0.30g , ok spróbuje na 0.25 puki co .

#206 mikoma  | Napisano 24 sierpień 2017 - 23:59

mikoma
  • Użytkownik
  • Postów: 91
  • Dołączył: 07-marzec 15
  • Miasto: Częstochowa
Dziwna sprawa. Ja w swojej replice (G36) trafiam 4/6 w cel ale z 40/50 metrów... na M120. Przy czym zasięg mam 80 metrów.
Tak z ciekawości... układ tłoka jest szczelny? W sensie czy przechodzi test strzykawki?
Co do kulek to obstawiałbym jakieś luzy na dystanserze/komorze. Mi pomogła wymiana na dystanser typu H.