Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Problemy i błędy w aplikacji


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#21 Seether  | Napisano 27 kwiecień 2014 - 21:52

Seether
  • Użytkownik
  • Postów: 71
  • Dołączył: 06-sierpień 06
  • Miasto: Poznań, Tarnowo Podgórne
Witaj,

czy możesz sprawdzić czy odbywa się to chaotycznie, czy też stałą częstotliwością (a jeśli tak, to co ile sekund)?
Mam pewną hipotezę. Chcę się upewnić :icon_smile:.

//Edit: Ustawiłem temat jako 'podpięty'.

Użytkownik Seether edytował ten post 27 kwiecień 2014 - 21:59


#22 gregoszcz  | Napisano 27 kwiecień 2014 - 22:28

gregoszcz
  • Użytkownik
  • Postów: 118
  • Dołączył: 16-marzec 09
  • Miasto: Tarnowskie Góry
Co kilka sekund się włącza i podobnie się wyłącza, na oko synchronicznie. Jutro zmierze stoperem, czy cus.

Wysłane z mojego HTC Desire HD przy użyciu Tapatalka



#23 gregoszcz  | Napisano 04 maj 2014 - 20:20

gregoszcz
  • Użytkownik
  • Postów: 118
  • Dołączył: 16-marzec 09
  • Miasto: Tarnowskie Góry
Hejka
Sroki, że dopiero teraz, ale nie było czasu.
A więc tak, na początku włącza się na jakieś 30 sekund gps, potem wyłącza i po 10 sek na 5 sek, i tak na okrągło.
Obszedłem to poprzez włączenie janosika w tle i działa :D
Nie wiem czy ma to związek, ale używam GPS Status, bo w tym modelu tel w ogóle jest słabo z fiksem.
Pozdrawiam
Shrek

Wysłane z mojego HTC Desire HD przy użyciu Tapatalka



#24 Seether  | Napisano 04 maj 2014 - 21:32

Seether
  • Użytkownik
  • Postów: 71
  • Dołączył: 06-sierpień 06
  • Miasto: Poznań, Tarnowo Podgórne
Dzięki za test. Zachowanie które opisujesz miało już miejsce wcześniej, na moim starym dobrym GT5700 (jeden z pierwszych androidów na rynku). Ogólnie, sytuacja wynika z tego, że wyliczyłem kiedyś iż taniej (z punktu widzenia zarządzania energią) jest pobrać współrzędne GPS a następnie wyłączyć chipset na pewien czas, niż utrzymywać go w stałej gotowości. W efekcie - gdy AFT zauważy brak ruchu gracza (kilka 'zbiórek' podobnych lokalizacji z rzędu) zaczyna zbierać dane GPS rzadziej, a z czasem może na okres minuty wyłączać sam chipset. Jeżeli GPS aktywuje się co minutę... wszystko jest ok :icon_wink:.

Działanie GPS można łatwo zweryfikować poprzez stronę www.tracker.seethersky.com pozwalającą na wygenerowanie zapisu marszruty w sesjach. Jeśli znajdziesz chwilę, zachęcam do weryfikacji, czy apka poprawnie zbierała lokalizację GPS :icon_smile:.

Użytkownik Seether edytował ten post 04 maj 2014 - 21:33


#25 gregoszcz  | Napisano 05 maj 2014 - 06:38

gregoszcz
  • Użytkownik
  • Postów: 118
  • Dołączył: 16-marzec 09
  • Miasto: Tarnowskie Góry
A takie buty, dobra oki, spróbuję ją przetestować pod tym kątem i zobaczymy dzięki za info.
Pozdrawiam
Shrek

#26 chemik333  | Napisano 25 luty 2015 - 11:49

chemik333
  • Użytkownik
  • Postów: 70
  • Dołączył: 22-maj 06
  • Miasto: Warszawa
Ja już miałem wcześniej zainstalowany AFT (i aktualny), koledzy instalowali wczoraj, na różnych swoich sprzętach (Galaxy Note x2, S2 i coś jeszcze - razem 5 telefonów).
Mi działa bez problemu - utworzyłem sesję, mogę się do niej zalogować, wylogować.
Reszcie program uruchamia się bez problemu, natomiast później nie mogą się ani zalogować (podając dane zarówno mojej sesji, jak i próbując do tej testowej), ani nie mogą utworzyć własnej sesji (komunikat "Nie udało się utworzyć sesji").
Nie mam pojęcia co im może blokować. System? Próbowałem odnaleźć miejsce z jakimiś specjalnymi pozwoleniami ze strony systemu na przesyłanie danych w Galaxy Note, oraz w Samsung S2, ale mi się nie udało. Pamiętam, że rok temu mój poprzedni telefon Ace2 pytał się osobno o zgodę na przesyłanie danych przez ten program. Jak go zainstalowałem potem na obecnym telefonie (LG G2mini) to już pytania chyba nie było, ale jak widać działa.

Czy macie jakieś pomysły? Szukałem w FAQ, na stronie, w googlach i nic nie znalazłem :(