Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Kolby - AK47/74 - Temat ogólny


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
75 odpowiedzi w tym temacie

#1 faryn  | Napisano 19 marzec 2013 - 21:10

faryn
  • Użytkownik
  • Postów: 15
  • Dołączył: 08-sierpień 12
  • Miasto:
Witam .
Czy jeśli mam korpus od AKM'a to mogę do niego zamotować taką oto kolbę :
http://taktyczny.com...oduct-1517.html

#2 KaXardas  | Napisano 19 marzec 2013 - 21:25

KaXardas
  • Użytkownik
  • Postów: 420
  • Dołączył: 10-grudzień 11
  • Miasto: Łódź
korpus repliki akm?(jeśli repliki to jakiej?) prawdziwego akm? no nie wiem.. trochę więcej informacji

#3 SirHawk  | Napisano 19 marzec 2013 - 21:40

SirHawk
  • Użytkownik
  • Postów: 1609
  • Dołączył: 17-sierpień 09
  • Miasto: Słupsk
CA to system TM. CM.028U to system TM. Nie mam pojęcia, czy założysz :icon_biggrin:.

[AEG] AK74 [SLR105 A1] [CA] Zakładając, że to Twoja replika, Faryn.

Użytkownik SirHawk edytował ten post 19 marzec 2013 - 21:41


#4 faryn  | Napisano 20 marzec 2013 - 14:51

faryn
  • Użytkownik
  • Postów: 15
  • Dołączył: 08-sierpień 12
  • Miasto:
Tak dokładnie to TM :D
Korpus jest od cm 0.36 :)

#5 faryn  | Napisano 20 marzec 2013 - 20:26

faryn
  • Użytkownik
  • Postów: 15
  • Dołączył: 08-sierpień 12
  • Miasto:
a o to fotki korpusu :
https://plus.google....=COeH5oLN_KaIFA

#6 faryn  | Napisano 21 marzec 2013 - 15:03

faryn
  • Użytkownik
  • Postów: 15
  • Dołączył: 08-sierpień 12
  • Miasto:
wziąłem sobie uchwyt do kolby stałej od swojej innej repliki , jest metalowy . I gdybym podciął trochę tak jak zaznaczyłem na zdjęciu , to myślicie panowie że szło by zamontować tą kolbę ?

#7 KaXardas  | Napisano 22 marzec 2013 - 15:00

KaXardas
  • Użytkownik
  • Postów: 420
  • Dołączył: 10-grudzień 11
  • Miasto: Łódź
myślę że nie...

#8 faryn  | Napisano 23 marzec 2013 - 09:06

faryn
  • Użytkownik
  • Postów: 15
  • Dołączył: 08-sierpień 12
  • Miasto:
a byłby jakiś spobób żeby to zrobić ?

#9 Maza94  | Napisano 23 marzec 2013 - 10:55

Maza94
  • Użytkownik
  • Postów: 1526
  • Dołączył: 16-styczeń 08
  • Miasto: Zadupie pod Iławą
Uwielbiam "snafcof" tematu ak... "chyba się nie da", "miśle, że nie".
Chłopie wszystkoo się da! Ja kolbę na podobnym montażu założyłem właśnie na takim czymś jak pokazałeś na zdjęciu, trochę zabawy z dremlem, pilnikami albo szlifierą. Wszystko się da.

Pozatym, jak nie kupisz to się nie dowiesz, być może ktoś z Twojej okolicy ma takie co, podjedź, pogadaj, przymierz.

#10 Sylver  | Napisano 23 marzec 2013 - 11:30

Sylver
  • Użytkownik
  • Postów: 75
  • Dołączył: 24-wrzesień 09
  • Miasto: Dęblin
Bez przeróbek może nie podejść, ale poradzisz sobie  jeśli masz chociaż trochę sprzętu i umiejętności.

#11 faryn  | Napisano 23 marzec 2013 - 17:37

faryn
  • Użytkownik
  • Postów: 15
  • Dołączył: 08-sierpień 12
  • Miasto:
Też mi się tak wydaje że powinienem dać radę , dzięki :)

#12 m3dykk1  | Napisano 30 kwiecień 2013 - 19:25

m3dykk1
  • Użytkownik
  • Postów: 74
  • Dołączył: 15-sierpień 12
  • Miasto: Tuszyn
Witam,
mam pytanie czy do repliki rk-03 da się wsadzićkolbę drewnianą od AKM?? Np:
http://allegro.pl/ko...3206008910.html

#13 Alanos  | Napisano 30 kwiecień 2013 - 20:54

Alanos
  • Użytkownik
  • Postów: 433
  • Dołączył: 27-październik 10
  • Miasto: Szczytno/Wrocław
Da się, ale trzeba przerabiać :) poczytaj na pewno znajdziesz :)

#14 senkuPH  | Napisano 30 kwiecień 2013 - 20:54

senkuPH
  • Użytkownik
  • Postów: 885
  • Dołączył: 18-wrzesień 08
  • Miasto: Sanok
Myślę, że lepszym wyborem byłby zakup korpusu z obsadą kolby stałej i dopiero montaż kolby.

#15 Shaco17  | Napisano 26 maj 2013 - 14:32

Shaco17
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 06-marzec 13
  • Miasto: Konotop
Witam mam pytanie czy kolba od ak 74 np cm.031 będzie pasowała do cm.028 chodzi o kolbe stałą

#16 Shaco17  | Napisano 02 czerwiec 2013 - 17:33

Shaco17
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 06-marzec 13
  • Miasto: Konotop
ref nikt nie wie?

#17 UberSoldier  | Napisano 02 czerwiec 2013 - 18:03

UberSoldier
  • Użytkownik
  • Postów: 205
  • Dołączył: 23-lipiec 11
  • Miasto: Żnin
Będzie pasować - sam taką bez przeszkód kiedyś montowałem

#18 Shaco17  | Napisano 02 czerwiec 2013 - 20:35

Shaco17
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 06-marzec 13
  • Miasto: Konotop
Aha dzięki za odp a co z okablowaniem przjedzie bez przeszkód?

#19 musashi  | Napisano 02 czerwiec 2013 - 20:44

musashi
  • Użytkownik
  • Postów: 420
  • Dołączył: 16-listopad 10
  • Miasto: warszawa
Bez problemu przejdzie .

#20 Shaco17  | Napisano 03 czerwiec 2013 - 15:25

Shaco17
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 06-marzec 13
  • Miasto: Konotop
Hmm troche dziwne bo wcześniej napisałem do serwisu do cytadeli asg i mi teraz napisali że nie pasuje.