Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Kolby - AK47/74 - Temat ogólny


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
75 odpowiedzi w tym temacie

#21 musashi  | Napisano 03 czerwiec 2013 - 16:26

musashi
  • Użytkownik
  • Postów: 420
  • Dołączył: 16-listopad 10
  • Miasto: warszawa
Pasuje na 100% .

#22 miki772  | Napisano 08 lipiec 2013 - 08:59

miki772
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 10-luty 12
  • Miasto:
Takie pytanko. Czy śruby znajdujące się w kolbie (mocujące kolbe do zawiasu) są przyklejone czy po prostu mocno siedzą. Mam długi śrubokręt, ale za chiny  nie chcą się te śruby ruszyć.
Więc jak odczepić kolbę od zawiasu?

#23 glanu224  | Napisano 08 lipiec 2013 - 17:38

glanu224
  • Użytkownik
  • Postów: 181
  • Dołączył: 19-kwiecień 11
  • Miasto: Sosnowiec
spróbuj jakimś rozpuszczalnikiem ten klej potraktować

Użytkownik glanu224 edytował ten post 08 lipiec 2013 - 17:39


#24 glanu224  | Napisano 08 lipiec 2013 - 18:29

glanu224
  • Użytkownik
  • Postów: 181
  • Dołączył: 19-kwiecień 11
  • Miasto: Sosnowiec
Sorki nie da się edytować posta . źle przeczytałem ( znów ;) ) mój błąd
1.replika jest nowa czy używana?
2.Poproś kogoś starszego lub silniejszego o pomoc
3.Sprawdź czy nie ma jakiegoś kleju wokół śrubki
4.Możesz mieć zły śrubokręt

#25 miki772  | Napisano 10 lipiec 2013 - 19:33

miki772
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 10-luty 12
  • Miasto:
Ok to napiszę jakby ktoś był ciekaw. Śrubki były też zalane klejem, którego nie widać z drugiego konca kolby. Po bardzo długich walkach w końcu śrubki puściły =]

#26 Timo  | Napisano 24 sierpień 2013 - 16:35

Timo
  • Użytkownik
  • Postów: 1
  • Dołączył: 24-sierpień 13
  • Miasto: Wrocław
Czy ktoś wie może gdzie można dostać kolby do takiego modelu? Zdaje się że ta firma ich chyba nie sprzedaje osobno, więc może są jakieś zastępcze? innych firm, tylko jakich?

Double Eagle ak47 Tactical

Chodzi mi o stałe kolby nie składane. Wkręca się je od tyłu imbusem w korpus.

Z góry dzięki za info.

#27 Kubasan  | Napisano 27 sierpień 2013 - 21:12

Kubasan
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 14-lipiec 13
  • Miasto: Wawa
Od razu zaznaczę - widziałem, jest sporo tematów o emkowych kolbach do AK, ale mi chodzi o coś innego. Zastanawiam się nad kupnem (a właściwie jestem prawie pewny) CM.028C, dla początkujących. I pytanie brzmi - czy jest możliwość założenia kolby SF bez kupowania adaptera, tzn używając tego z repliki? I czy dałoby się przeciągnąć kable do kolby (kolbę zmieniam głównie dla większej baterii).
Z góry dzięki z odpowiedź, mam nadzieję, że wyraziłem się wystarczająco jasno :icon_wink:

#28 Obi-Wan  | Napisano 27 sierpień 2013 - 21:37

Obi-Wan
  • Użytkownik
  • Postów: 884
  • Dołączył: 11-listopad 12
  • Miasto:
Skoro tu jest typowo 'emkowa' prowadnica kolby, to można kolbę zmienić na SF błyskawicznie i bardzo łatwo.

Co do kabli - podejrzewam, że się da, ale tu ci nie pomogę

#29 SirHawk  | Napisano 27 sierpień 2013 - 23:23

SirHawk
  • Użytkownik
  • Postów: 1612
  • Dołączył: 17-sierpień 09
  • Miasto: Słupsk
Da się.

#30 glanu224  | Napisano 19 październik 2013 - 10:16

glanu224
  • Użytkownik
  • Postów: 181
  • Dołączył: 19-kwiecień 11
  • Miasto: Sosnowiec
Witam . żeby nie zakładać tematu kolejnego napiszę tu a więc chciałem zapytać czy bez większych przeróbek na rk-03 wejdzie mi kolba od rk-05 mianowicie ta :
http://www.taiwangun...-do-aks-74m-p-j

#31 Lesio  | Napisano 19 październik 2013 - 10:53

Lesio
  • Użytkownik
  • Postów: 4410
  • Dołączył: 30-maj 10
  • Miasto: Wrocław

Wyświetl postUżytkownik glanu224 dnia 19 październik 2013 - 10:16 napisał

Witam . żeby nie zakładać tematu kolejnego napiszę tu a więc chciałem zapytać czy bez większych przeróbek na rk-03 wejdzie mi kolba od rk-05 mianowicie ta :
http://www.taiwangun...-do-aks-74m-p-j

si.

#32 bialek126  | Napisano 08 listopad 2013 - 16:24

bialek126
  • Użytkownik
  • Postów: 4
  • Dołączył: 16-styczeń 13
  • Miasto: Kościerzyna
Siema, tak żeby nie robić spamu, mógłby mi ktoś pomóc znaleźć w jakimś sklepie dokładnie tą kolbę:
http://taktyczny.com...oduct-1517.html
tylko, żeby miała metalowy szkielet? Bo ta niestety jest w 100% z tworzywa ; /.

#33 glanu224  | Napisano 10 listopad 2013 - 16:46

glanu224
  • Użytkownik
  • Postów: 181
  • Dołączył: 19-kwiecień 11
  • Miasto: Sosnowiec
nie wiem czy będzie taka z metalu

#34 Belfer13  | Napisano 11 styczeń 2014 - 09:37

Belfer13
  • Użytkownik
  • Postów: 24
  • Dołączył: 24-styczeń 12
  • Miasto: Kup
Chce kupić Rk01 i go jakoś przerobić.

#35 Nath  | Napisano 11 styczeń 2014 - 11:15

Nath
  • Użytkownik
  • Postów: 3095
  • Dołączył: 03-lipiec 09
  • Miasto: Warszawa
Panie, wszystko się da. Najprościej oberżnąć ramową kolbę i przyspawać prowadnicę od M4. Pięknie nie będzie, ale efekt zamierzony osiągniesz.

#36 rumak  | Napisano 11 styczeń 2014 - 11:38

rumak
  • Użytkownik
  • Postów: 1579
  • Dołączył: 05-sierpień 07
  • Miasto: Zielona Góra/NB

Wyświetl postUżytkownik Nath dnia 11 styczeń 2014 - 11:15 napisał

Panie, wszystko się da. Najprościej oberżnąć ramową kolbę i przyspawać prowadnicę od M4. Pięknie nie będzie, ale efekt zamierzony osiągniesz.


Jak przyspawasz ZnAl'ową (amelinową) prowadnicę?

#37 Nath  | Napisano 11 styczeń 2014 - 15:32

Nath
  • Użytkownik
  • Postów: 3095
  • Dołączył: 03-lipiec 09
  • Miasto: Warszawa
Alumweldem.

#38 samael16  | Napisano 11 styczeń 2014 - 15:42

samael16
  • Użytkownik
  • Postów: 1424
  • Dołączył: 21-sierpień 05
  • Miasto: Niegowonice
A nie można zrobić przejściówki z stali miedzy prowadnicą a body najzwyczajniej i po kłopocie?

#39 Dread  | Napisano 11 styczeń 2014 - 18:52

Dread
  • Użytkownik
  • Postów: 1610
  • Dołączył: 16-kwiecień 09
  • Miasto: El Paso
Alumweld nie zlapie. Ze względu na małą zawartość aluminium w stopie przy lutowaniu nastąpi przegrzanie znalu i w rezultacie będzie po obsadzie kolby. Alumweld jest do znalu motoryzacyjnego, 30% zawartości alu, a nie do boyi, gdzie masz 4%.

#40 Nath  | Napisano 12 styczeń 2014 - 12:41

Nath
  • Użytkownik
  • Postów: 3095
  • Dołączył: 03-lipiec 09
  • Miasto: Warszawa
Dread, no to ja nie wiem, dałem do zrobienia zaprzyjaźnionemu spawaczowi i ten stwierdził że alumweldem zrobił, ja repliki nie oszczędzałem i nie odpadło, następny właściciel już się na niej w pełnym biegu dwa razy położył i też się trzyma. Czary jakieś?
Miałem jeszcze pomysł oberżnąć kolbę, przy zawiasie, wywiercić dziurę i ześrubować prowadnicę z tak powstałą podstawą, ale teraz nie pamiętam czemu ten pomysł został porzucony na rzecz spawania.