Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Pluje pierwszymi kulkami zamiast strzelać m4 kwa


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

#1 ariens  | Napisano 14 listopad 2013 - 15:57

ariens
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 23-sierpień 08
  • Miasto: słubice
Mam problem z m4 KWA.



Wymieniałem w niej kable jakieś 2 miesiące temu i przy podłączaniu silnika zniechęciłem się i schowałem replikę do szafy. Dziś w końcu poskładałem ją do kupy i pojawił się pewien problem. Gdy załaduję magazynek do pełna to replika w ogóle nie strzela albo pluje kulkami na 2-3 metry. Jak wyciągnę z magazynka ok 8-10 kulek to strzela tak jak powinna. To samo jest przy hi-capie, jak jest zbyt mocno podkręcony to nie strzela. Przy wymianie kabli nie ruszałem gumki ani komory, dysza chodzi poprawnie, sprężynka dociskająca górną część komory jest na swoim miejscu. Nie mam już pomysłów co to może być.

Użytkownik ariens edytował ten post 14 listopad 2013 - 15:58


#2 blackblut  | Napisano 14 listopad 2013 - 16:38

blackblut
  • Użytkownik
  • Postów: 315
  • Dołączył: 26-czerwiec 12
  • Miasto: Katowice
nie ruszałeś przypadkiem komory? Tzn nie odkręcałeś tych śrubek trzymających dolną cześć komory?

#3 ariens  | Napisano 15 listopad 2013 - 09:00

ariens
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 23-sierpień 08
  • Miasto: słubice
Oczywiście przy wyjmowaniu gearboxa wykręcałem dolną część komory z body.
Więc co sugerujesz? może być źle przykręcona?

#4 blackblut  | Napisano 15 listopad 2013 - 09:06

blackblut
  • Użytkownik
  • Postów: 315
  • Dołączył: 26-czerwiec 12
  • Miasto: Katowice
tak. coś  źle tam złożyłeś.

#5 ariens  | Napisano 15 listopad 2013 - 09:11

ariens
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 23-sierpień 08
  • Miasto: słubice
Liczyłem na bardziej konkretną odpowiedź z Twojej strony. Nie wiem co tam można źle złożyć, nie ma tam żadnych części. To jest tylko kawałek plastiku przykręcany do body dwiema śrubkami. Ale mimo wszystko odkręcę i przykręcę może to coś da.

#6 dybo  | Napisano 29 listopad 2013 - 20:48

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Odkopuję, udało się rozwiązać problem? Bo mam identyczny

#7 blackblut  | Napisano 29 listopad 2013 - 20:57

blackblut
  • Użytkownik
  • Postów: 315
  • Dołączył: 26-czerwiec 12
  • Miasto: Katowice
a co robiłeś?

#8 dybo  | Napisano 29 listopad 2013 - 21:01

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Wymieniłem gumkę na zieloną G&G, lufę na promyka. Generalnie po nabiciu maga do pełna bądź prawie do pełna, pierwsze kilka kulek zostaje wyplutych a potem wszystko jest ok i do końca są podawane bardzo dobrze. I taki problem z każdym magiem a mam midy od Aresa i KA. Oczywiście gearbox był rozkręcany w celu wymiany kabli i tłoka na prometheusa ale według mnie dolna część komory jest właściwie przykręcona, bo jeśli byłaby źle przykręcona to by wszystkie kulki były wypluwane

Użytkownik dybo edytował ten post 29 listopad 2013 - 21:03


#9 Foxtrot29  | Napisano 29 listopad 2013 - 21:08

Foxtrot29
  • Użytkownik
  • Postów: 531
  • Dołączył: 07-czerwiec 12
  • Miasto: Warszawa
A może.... jest zimno?

#10 dybo  | Napisano 29 listopad 2013 - 21:10

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Problem pojawia się od kilku miesięcy

#11 mafo  | Napisano 29 listopad 2013 - 21:43

mafo
  • Użytkownik
  • Postów: 218
  • Dołączył: 14-wrzesień 09
  • Miasto:
Zbyt slaba sprężynka popychacza dyszy. Wymien na nową lub skróć stara o 1-2 zwoje.

#12 dybo  | Napisano 29 listopad 2013 - 21:45

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Ale to dlaczego problem pojawia się przy pierwszych kulkach a nie przy wszystkich?

#13 P&P  | Napisano 29 listopad 2013 - 22:32

P&P
  • Użytkownik
  • Postów: 293
  • Dołączył: 21-sierpień 12
  • Miasto: Świdnica
Wyczyść gumkę, może jest zabrudzona.

#14 dybo  | Napisano 29 listopad 2013 - 22:35

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Panowie, problem jest na początku, dalej znika. Generalnie zrobiłem próbę i do mid capa załadowałem około 50 kulek i od pierwszych strzałów idzie elegancko, problem jest wtedy jak nabiję np 100 kulek

#15 mafo  | Napisano 29 listopad 2013 - 22:48

mafo
  • Użytkownik
  • Postów: 218
  • Dołączył: 14-wrzesień 09
  • Miasto:

Wyświetl postUżytkownik mafo dnia 29 listopad 2013 - 21:43 napisał

Zbyt slaba sprężynka popychacza dyszy. Wymien na nową lub skróć stara o 1-2 zwoje.


#16 Foxtrot29  | Napisano 30 listopad 2013 - 02:33

Foxtrot29
  • Użytkownik
  • Postów: 531
  • Dołączył: 07-czerwiec 12
  • Miasto: Warszawa
ok, to już wiem. mocna sprezyna midcapa odpycha górną połowów komory hupup i rozszczelnia Ci układ

#17 dybo  | Napisano 30 listopad 2013 - 11:02

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Macie jakieś propozycje rozwiązania problemu? Najlepiej bez ingerowania w magi bo w tych od aresa nie mogę wyciągnąć sprężyny. Mimo wszystko górna część siedzi nieruchomo ponieważ trzymają ją te prowadniki po bokach które wchodzą w żłobienia w lufie zewnętrznej

#18 mike88  | Napisano 30 listopad 2013 - 13:53

mike88
  • Użytkownik
  • Postów: 345
  • Dołączył: 04-lipiec 10
  • Miasto: Gdańsk

Wyświetl postUżytkownik dybo dnia 29 listopad 2013 - 21:01 napisał

Wymieniłem gumkę na zieloną G&G,
oczywiście gumkę zmodyfikowałeś pod kwa? :)

#19 dybo  | Napisano 30 listopad 2013 - 13:58

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Tzn?

#20 mike88  | Napisano 30 listopad 2013 - 14:00

mike88
  • Użytkownik
  • Postów: 345
  • Dołączył: 04-lipiec 10
  • Miasto: Gdańsk
czy obciąłeś ten wewnętrzny cypideusz ;) w gumce