Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Pluje pierwszymi kulkami zamiast strzelać m4 kwa


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

#21 dybo  | Napisano 30 listopad 2013 - 14:06

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
nie, nic nie obcinałem i w sumie przeglądając forum pierwszy raz spotykam się z komentarzem odnośnie wycinania czegokolwiek w gumce

#22 mike88  | Napisano 30 listopad 2013 - 14:12

mike88
  • Użytkownik
  • Postów: 345
  • Dołączył: 04-lipiec 10
  • Miasto: Gdańsk
kwa nie mam na testy :P ale słyszałem od paru osób o takich patentach

#23 Rogaś  | Napisano 30 listopad 2013 - 14:17

Rogaś
  • Moderator I
  • Postów: 3249
  • Dołączył: 02-maj 11
  • Miasto: Sosnowiec

Wyświetl postUżytkownik mike88 dnia 30 listopad 2013 - 14:12 napisał

kwa nie mam na testy :icon_razz: ale słyszałem od paru osób o takich patentach
To dopytaj tych "pateńciażów" o czym oni pier... za przeproszeniem bo większych bredni to ja w życiu nie słyszałem. No chyba że cm028 jest niezniszczalna, a Anna Nicole Smith wyszła za mąż z miłości.

#24 mike88  | Napisano 30 listopad 2013 - 14:25

mike88
  • Użytkownik
  • Postów: 345
  • Dołączył: 04-lipiec 10
  • Miasto: Gdańsk
przy okazji podpytam
odnośnie tematu może dybo pomoże ten link http://forum.wmasg.p...efender-asgkwa/  #5

Użytkownik mike88 edytował ten post 30 listopad 2013 - 14:26


#25 Rogaś  | Napisano 30 listopad 2013 - 14:28

Rogaś
  • Moderator I
  • Postów: 3249
  • Dołączył: 02-maj 11
  • Miasto: Sosnowiec
Skrócenie gumki to żadna modyfikacja powodująca jej lepsze założenie w komorach KWA... po prostu nie będzie jej nadmiar wystawał z komory.

#26 dybo  | Napisano 30 listopad 2013 - 14:39

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Odchodzimy od tematu Panowie, z gumka
Jest wszystko ok

#27 dybo  | Napisano 30 listopad 2013 - 16:00

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia

Wyświetl postUżytkownik mafo dnia 29 listopad 2013 - 21:43 napisał

Zbyt slaba sprężynka popychacza dyszy. Wymien na nową lub skróć stara o 1-2 zwoje.

Mógłbyś wytłumaczyć dlaczego? Bo od wczoraj się głowię i nie mam pojęcia skąd taki pomysł

#28 mafo  | Napisano 30 listopad 2013 - 16:44

mafo
  • Użytkownik
  • Postów: 218
  • Dołączył: 14-wrzesień 09
  • Miasto:

Wyświetl postUżytkownik dybo dnia 30 listopad 2013 - 16:00 napisał

Mógłbyś wytłumaczyć dlaczego? Bo od wczoraj się głowię i nie mam pojęcia skąd taki pomysł
Dysza w trakcie podawania kulki i cofania sie jest spowalniana naciskiem kolejnych kulek co powoduje nieszczeności. Skrócenie spręzynki pomoże na 100%.

#29 dybo  | Napisano 30 listopad 2013 - 17:01

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Zaraz biorę się za wymianę i opiszę co się stało:)

#30 Kormi24  | Napisano 30 listopad 2013 - 17:16

Kormi24
  • Użytkownik
  • Postów: 69
  • Dołączył: 27-lipiec 13
  • Miasto: Warszawa
Czy ktoś może rozwiązał ten problem ?

#31 dybo  | Napisano 30 listopad 2013 - 17:26

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Wieczorem się okaże jak wymienię sprężynkę

#32 dybo  | Napisano 01 grudzień 2013 - 22:13

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Niestety przy okazji regeneracji styków pękła mi blaszka także o efektach rozwiązania usterki podanej powyżej napiszę w przyszły weekend

#33 KafeleK  | Napisano 02 grudzień 2013 - 08:48

KafeleK
  • Użytkownik
  • Postów: 1
  • Dołączył: 02-maj 12
  • Miasto: Dzierżoniów
Miałem to samo. Po wymianie kabli okazało się że w tym oczku co jest pod komorą podwijają się i podnoszą komorę, wystarczy wybić tyly pin zgiąć replikę do końca naciągnąć kable i zamykając cały czas naciągać. U mnie zadziałało.

#34 dybo  | Napisano 02 grudzień 2013 - 17:52

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Tyle, że u mnie kable są puszczone na tył

#35 dybo  | Napisano 14 grudzień 2013 - 20:37

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Niestety, wymiana sprężynki od popychacza nie rozwiązała problemu. Ma ktoś inne pomysły albo miał podobny problem, który udało się rozwiązać?

#36 Rogaś  | Napisano 14 grudzień 2013 - 20:55

Rogaś
  • Moderator I
  • Postów: 3249
  • Dołączył: 02-maj 11
  • Miasto: Sosnowiec
A listwa popychacza dyszy jest cała i zdrowa ? Replika do góry nogami też ma problemy ze strzelaniem ? Lufę Promyka czyściłeś ? Jakie kulasy ?

#37 Marmaj71  | Napisano 14 grudzień 2013 - 21:30

Marmaj71
  • Użytkownik
  • Postów: 60
  • Dołączył: 05-kwiecień 13
  • Miasto: Łobez
Hmmm...
Odwróć replikę do góry magazynkiem, włóż maga, strzel, jak wypluwa kulki to ok.
Później znowu odwróć ją do góry magazynkiem i włóż maga, później go wyjmij i strzel, jak strzeli normalnie tzn., że masz za mocną sprężynę w magu i rozszczelnia Ci komorę ;)
Mam nadzieję, że wiesz o co chodzi, bo trochę namotałem :D
Pozdro.

#38 Rogaś  | Napisano 14 grudzień 2013 - 21:33

Rogaś
  • Moderator I
  • Postów: 3249
  • Dołączył: 02-maj 11
  • Miasto: Sosnowiec
Ja skumałem ale to chyba nie to :)

#39 Marmaj71  | Napisano 14 grudzień 2013 - 22:11

Marmaj71
  • Użytkownik
  • Postów: 60
  • Dołączył: 05-kwiecień 13
  • Miasto: Łobez
Może i nie to, ale niech lepiej spróbuje :D

#40 dybo  | Napisano 17 grudzień 2013 - 17:07

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Panowie, lufa wypucowana, kulasy G&G 0.28 a te testy o których mówicie wykonam w weekend jak będę miał dostęp do repliki.