Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Pluje pierwszymi kulkami zamiast strzelać m4 kwa


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

#41 Raselix  | Napisano 22 grudzień 2013 - 19:53

Raselix
  • Użytkownik
  • Postów: 31
  • Dołączył: 18-sierpień 13
  • Miasto: Warszawa
A razem z gumką wymieniałeś dystanser?Bo miałem podobny problem i zmiana dystansera pomogła.

#42 xxx768  | Napisano 22 grudzień 2013 - 21:02

xxx768
  • Użytkownik
  • Postów: 96
  • Dołączył: 04-październik 09
  • Miasto: Poznań
Czy dysza opiera się o dolną część komory HU czy lekko odstaje do góry ?

#43 dybo  | Napisano 11 styczeń 2014 - 11:48

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Podczas strzału nie mam pojęcia. Bez magazynków opiera się normalnie o dół komory. Wymiana dystansera nic nie dała niestety. Może wymiana głowicy na metalową np SHS by pomogła? Bo może końcówka głowicy cylindra jest zbyt ruchoma (mosiężna tuleja zamontowana w plastikowej głowicy) przez co kulki ją podnoszą do góry. Co o tym sądzicie?

#44 dybo  | Napisano 12 styczeń 2014 - 12:01

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 93
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Umyłem dzis na wszelki wypadek gumkę hop up w mydle i cieplej wodzie oraz osuszylem. Po zamontowaniu bez zmian. Nie wiem czy to wazne ale jak strzelam na single to pierszy strzal jest jakby pusty a za drugim strzalem relika wypluwa po 2 kulki na raz. Problem sie pojawia niezależnie od tego jak bardzo skręcę hop up. Dla testow wziąłem mid cap aresa i zaczyna strzelać prawidlowo jak w magu siedzi około 90 kulasów. Jak dam więcej to wypluwa po 2 kulki co drugi strzał. Jakieś pomysły???

Zapomniałem dodać-po obróceniu repliki do góry nogami problem również występuje. Ktoś ma pomysł jak usztywnić komorę, żeby nie była podnoszona do góry?

#45 pioter  | Napisano 22 styczeń 2014 - 16:44

pioter
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 24-maj 13
  • Miasto:
Problem może polegać takrze na tym iż dysza jest minimalnie za krótka i opiera się na zbyt małej powieszchni komory.Jeśli komora jest odpowiednio dokręcona to może być kwestia dyszy.

#46 krolik1982  | Napisano 22 styczeń 2014 - 21:10

krolik1982
  • Użytkownik
  • Postów: 17
  • Dołączył: 28-sierpień 10
  • Miasto: Słupsk
czytam że nadal problem nie rozwiązany, ale może nie do końca miesiąca go rozwiąże

#47 leon24_36  | Napisano 23 styczeń 2014 - 11:16

leon24_36
  • Użytkownik
  • Postów: 64
  • Dołączył: 29-styczeń 13
  • Miasto: Halinów
Witam

Mam podobny problem tyle że z G36 CYMY CM003. Problem pojawił się po zakupie mid-ów również od Cymy. Magazynki powinny mieścić 150 kulek jednak ostatnie kulki z ładowarki wchodzą już ciężko (ładowarka na 100 kulek) i pierwsze strzały to właśnie bardziej przypominają plucie niż strzelanie, zjawisko powtarza się na wszystkich trzech midach, przy hi-capie nie ma tego problemu nawet przy maksymalnym podkręceniu. Replika kompletny stock.

Pozdrawiam

#48 Kazana  | Napisano 23 styczeń 2014 - 12:32

Kazana
  • Użytkownik
  • Postów: 372
  • Dołączył: 18-luty 12
  • Miasto: Giżycko
Tak jak ktoś tu napisał, ładuj mniej kulek do magazynka to i problem zniknie. Bebechy masz wszystkie sprawne skoro piszesz ze jak załadujesz 50 kulek to wszystkie dobrze wylatują. Za duży opór na komorę idzie jak wsadzisz napchany magazynek. Ewentualnie spróbuj jakoś ustabilizować komorę.

#49 cinollozowski  | Napisano 08 marzec 2015 - 23:51

cinollozowski
  • Użytkownik
  • Postów: 86
  • Dołączył: 10-wrzesień 14
  • Miasto: Wrocław
Mam taki sam problem z G&G TR4 MOD0, magazynki G&G midy 120bb w miare nowe, kulki G&G. Problem identyko dosłownie. Jak ładuje do maga mało kulek (do jakichś tam testów itp) to działa doskonale, tylko jak nabije do pełna to pierwsze kulki lecą mi pod nogi :D Gdzieś w innym wątku widziałem, że można też magazynki "pomęczyć" żeby sprężyna zmiękła. Tam polecali tzw. "formatowanie" do skutku, ale szybsze efekty przyniesie pewnie zostawienie nałądowanych magów przez noc. Pytanie tylko czy po takim zabiegu zamiast podawać dobrze ostatnie 80bb podawać będzie dobrze pierwsze 80bb i wyjdzie na to samo :D

#50 Zerahat  | Napisano 26 marzec 2015 - 18:32

Zerahat
  • Użytkownik
  • Postów: 13
  • Dołączył: 18-listopad 07
  • Miasto: Katowice
Odnawiam temat.
Od tygodnia jestem posiadaczem nowej repliki KWA SR10 i szczerze jestem w szoku za replika za 2 tys ma takie problemy.
To samo co u was Panowie. Na połowie magazynka strzela jak złoto. W przypadku nabicia całego wypluwa po 2 lub 3 kulki.
Ktoś to skutecznie rozwiązał ? Czy po prostu słać replikę na serwis i niech się bawią ?

#51 Merrowing  | Napisano 26 marzec 2015 - 20:06

Merrowing
  • Użytkownik
  • Postów: 403
  • Dołączył: 28-styczeń 13
  • Miasto: Łódź
Myślę tak: jeśli napięta sprężyna magazynka potrafi wepchnąć do komory/lufy dwie-trzy kulki na raz, to kulka nie jest idealnie, "na docisk" stabilizowana między kołnierzam gumki a dyszą, tylko może gdzieś uciec. Tak więc widzę takie możliwości:
a) zmienić gumkę
b) spróbować z inną dyszą (np minimalnie dłuższą/szerszą/z inaczej podszlifowanym czołem+ ewentualnie dołożyć opóźniacz popychacza)
d) w ostateczności, w komorze, naprzeciw kominka prowadzącego kulki z magazynka, nawiercić płytkie wgłębienie uniemożliwiające przesuwanie się kulek.

W takiej kolejności i w taki sposób próbowałbym rozwiązać problem u siebie. Ale, mając replikę na gwarancji, kazałbym sklepowi się tym zająć.

#52 Ayyon  | Napisano 26 marzec 2015 - 20:14

Ayyon
  • Użytkownik
  • Postów: 76
  • Dołączył: 22-grudzień 13
  • Miasto: Lublin
na hop up ustawionym na 0 też tak pluje?

#53 Zerahat  | Napisano 27 marzec 2015 - 08:14

Zerahat
  • Użytkownik
  • Postów: 13
  • Dołączył: 18-listopad 07
  • Miasto: Katowice
Gumka została wymieniona na systeme (serwis przekazał mi informacje ,że przestrzelili 5 magazynkow i nie bylo problemow). U mnie pojawia się ten problem zaraz po nabicu maga do pełno na dowolnym ustawieniu hop-upa.
Czy mam traktowac ten problem jako wadę fabryczną  ? jestem strasznie sfrustrowany tym faktem, liczyłem ,że wydając takie pieniądze nie będe musiał odsyłać repliki juz po 1 tygodniu.....

#54 wiciok  | Napisano 27 marzec 2015 - 12:14

wiciok
  • Admin
  • Postów: 5483
  • Dołączył: 17-październik 10
  • Miasto: Mielec/Kraków
Na początek sprawdź na innym magu.

Ogólnie też miałem taki problem w MP5 CA, z tym że tylko na konkretnych magach (lowy GFC/JG).
Na białym Guarderze nie dało się w ogóle strzelać (wszystkie kulki wylatywały przez lufę), na czerwonym MB była poprawa (problem na kilku pierwszych kulkach, po ich wystrzeleniu i wyjęciu i włożeniu maga strzelało ok), natomiast na niebieskim MB już wszystko działa jak powinno.

#55 wojtas89  | Napisano 27 marzec 2015 - 13:48

wojtas89
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 06-czerwiec 13
  • Miasto: Włocławek
U mnie jest ten sam problem. Sprawdziłem na kilku magazynkach typu mid-cap.
1) Mid-cap Cyma 150 kulek - pluje na początku,
2) Mid-Cap Boyi Vietnam 110 kulek - pluje na początku,
3) Mid-cap P-Mag 120 G&G - pluje na początku
4) Mid-cap King Arms plastik - podaje elegancko
5) Mid-Cap King Arms metalowy - podaje elegancko
Myślę, że jednak problemem nie będzie gumka HU a sama komora, ze względu na swoją dwuczęściową konstrukcję. Wrócę dzisiaj z warsztatu to popatrzę czy idzie coś podłożyć.
Dodam, że problem występował na różnych gumkach HU : stock KWA, zielona G&G, niebieski Madbul, czy przezroczysty Guarder.

#56 Zerahat  | Napisano 27 marzec 2015 - 15:16

Zerahat
  • Użytkownik
  • Postów: 13
  • Dołączył: 18-listopad 07
  • Miasto: Katowice

Wyświetl postUżytkownik wojtas89 dnia 27 marzec 2015 - 13:48 napisał

U mnie jest ten sam problem. Sprawdziłem na kilku magazynkach typu mid-cap.
1) Mid-cap Cyma 150 kulek - pluje na początku,
2) Mid-Cap Boyi Vietnam 110 kulek - pluje na początku,
3) Mid-cap P-Mag 120 G&G - pluje na początku
4) Mid-cap King Arms plastik - podaje elegancko
5) Mid-Cap King Arms metalowy - podaje elegancko
Myślę, że jednak problemem nie będzie gumka HU a sama komora, ze względu na swoją dwuczęściową konstrukcję. Wrócę dzisiaj z warsztatu to popatrzę czy idzie coś podłożyć.
Dodam, że problem występował na różnych gumkach HU : stock KWA, zielona G&G, niebieski Madbul, czy przezroczysty Guarder.

To widzę, że nie jestem odosobnionym przypadkiem.
Daj znać czy coś ci sie udało zrobić.
Ja chyba postawie na serwis skoro zostało mi jeszcze 12 miesiecy gwarancji moze cos wymysla.

#57 wojtas89  | Napisano 28 marzec 2015 - 14:57

wojtas89
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 06-czerwiec 13
  • Miasto: Włocławek
Problem rozwiązany. Dokręciłem lekko dolną część komory HU i problem się już nie pojawia. Uwaga... dokręcać z wyczuciem.
Sprawdziłem od razu na 3 gumkach HU. Bez problemu wszystko lata na zielonej g&g, stock KWA, i niebieskim Madbul'u.

#58 Mel0n  | Napisano 14 kwiecień 2015 - 11:49

Mel0n
  • Użytkownik
  • Postów: 12
  • Dołączył: 22-maj 13
  • Miasto: Tulce
W mojej replice niestety dokręcanie dolnej części komory nie pomogło. Próbowałem usztywniać komorę, gearbox, wymieniałem gumki hop-up i nie mam już pomysłu.

#59 Szycha201  | Napisano 18 maj 2016 - 17:43

Szycha201
  • Użytkownik
  • Postów: 135
  • Dołączył: 09-maj 11
  • Miasto: Mikołów
Rozwiązanie problemu (podkradzione z zagranicznego forum) plucia/ podwójnych kulek na początku magów LOW/ MID.

Potrzebne 1x wiertło do metalu 6mm.

Wkłada się je przez otwór podajnika kulek i RĘKĄ przekręca parę razy. Następnie test podawania i ew kolejne parę obrotów.

Patent polega na wytworzeniu małego dołka na szczycie komory. Nie pozwala to kulkom na przesunięcie i podanie dwóch naraz. UWAGA- za mocne wgłębienie może skutkować problemem z ruszeniem kulki z tego dołka przez dyszę.

U mnie problem rozwiązany. Odkopane dla potomnych;)

Użytkownik Szycha201 edytował ten post 18 maj 2016 - 17:44


#60 slepy  | Napisano 02 lipiec 2016 - 19:13

slepy
  • Użytkownik
  • Postów: 534
  • Dołączył: 14-czerwiec 06
  • Miasto: Trzebinia
Mam również problem z uciekającymi FPSami przy pełnym magazynku, ale nie sądze, że to wina dostawania się do komory więcej niż jednej kulki, bo gołym okiem widać, że z repliki kulasy wylatują pojedynczo. Już tłumacze co i jak. Replika to składak, który dostałem na serwis:
- body KA
- GB KWA 2GX ( z istotnych rzeczy: głowice Ultimate, dysza alu chyba stock G&P, SP120 Guarder)
- sprawdzone komory HU: ProWin, G&P, 5KU CNC
- gumki HU: Systema, G&G zielona, MadBull niebieski
- używane magazynki: Pmag Magpul na 120 kulek (wersja "pr0").

Replika strzela dobrze przy 30-40 kulkach załadowanych do magazynka, FPS tyle ile być powinno - ok. 430.

Niezależnie od użytej gumki i komory scenariusz zawsze ten sam: Gdy załaduje się więcej kulek do magazynka FPSy spadają o połowę, a przy magazynku naładowanym na full jest nawet poniżej 100FPS...

Dodam tylko, że tych samych magazynków używam w mojej M4 G&P i nie mam problemów, mimo magazynków naładowanych do pełna, więc nie szukał bym problemu w za mocnej sprężynie. Stawiałbym na wypychanie komory minimalnie w górę przez kulki, pytanie tylko w jaki sposób to wyeliminować? Komora jest osadzona sztywno na czele GB, zaparta o korpus na kawałkach gumy. Ma ktoś jakiś pomysł?

Użytkownik slepy edytował ten post 02 lipiec 2016 - 19:36