Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

[Oficjalny] M14 [G&G]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
283 odpowiedzi w tym temacie

#41 Plutonowy  | Napisano 10 styczeń 2009 - 14:57

Plutonowy
  • Użytkownik
  • Postów: 164
  • Dołączył: 20-listopad 07
  • Miasto: Kraków/Toruń
Dysponuje ktoś może zdjęciem gniazda magazynka w veteranie?

#42 spet  | Napisano 30 styczeń 2009 - 18:49

spet
  • Użytkownik
  • Postów: 132
  • Dołączył: 10-kwiecień 06
  • Miasto: Rybnik
Czy jest możliwość zamontowania tłumika dźwięku w M14 Soc 16 ?

#43 Warawko  | Napisano 11 luty 2009 - 00:44

Warawko
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 02-listopad 08
  • Miasto: Gdynia
Mam nie lada problem, jakie szyny montażowe pasują do modelów m14 G&G? Oprócz firmowego, którego nie ma w żadnym sklepie...
http://www.asgshop.p...ukt.php?id=2149 - istnieje takie coś, ale mi bardziej by chodziło o jakiś mocowany z boku karabiny (zamka).

#44 spet  | Napisano 23 luty 2009 - 21:59

spet
  • Użytkownik
  • Postów: 132
  • Dołączył: 10-kwiecień 06
  • Miasto: Rybnik
Poszukaj na specshop.pl
Są autoryzowanym sprzedawcą G&G na naszą Ojczyznę. Jak tam nie będzie, to napisz, może sprowadzą przy następnej dostawie.

#45 1911  | Napisano 23 luty 2009 - 22:16

1911
  • Użytkownik
  • Postów: 53
  • Dołączył: 31-sierpień 06
  • Miasto: Łęczeszyce
Niestety stało się po 11miesiącach używania eMka odmówiła posłuszeństwa :/
Padł tłok, i jedna z zębatek.. Replika aktualnie w specshopie i o dziwo sprężyna trochę się skurczyła i daje tylko 390fps, nowa M120 G&G też daje tylko 390fps. Od serwisu dowiedziałem się że w Veteranie sprężyna M120 różni się od oferowanych na rynku(nie da się kupić tej co w M14) :(
Zostaje chcąc mieć fps Veterana trzeba wstawić M130 i wymienić zębatki bo M130 ma inną budowę od M120. Czyli sporo zamieszania co i jak z osiągami będę pisał jak do mnie wróci.
Pozdro

#46 Kiwi  | Napisano 21 lipiec 2009 - 15:16

Kiwi
  • Weteran
  • Postów: 889
  • Dołączył: 31-grudzień 04
  • Miasto: Wejherowo
Mam pytanie do użytkowników o niezawodność-jak się Wam sprawuje ta giwerka i jak długo ją macie?
W temacie dowiedziałem się tylko o dwóch usterkach, ale wolę się jeszcze dopytać ;)

#47 1911  | Napisano 21 lipiec 2009 - 19:13

1911
  • Użytkownik
  • Postów: 53
  • Dołączył: 31-sierpień 06
  • Miasto: Łęczeszyce
W Veteranie dopiero po około  7 miesiącach miałem usterkę (tłok i zębatka środkowa i po około pół roku FPS spadły z 450), a po roku padł silnik(razem z nim wymieniłem okablowanie i jest spoko).

#48 HellCat  | Napisano 29 lipiec 2009 - 06:55

HellCat
  • Użytkownik
  • Postów: 272
  • Dołączył: 17-listopad 08
  • Miasto: Świercze (~20 km od Ciechanowa)
Tak na marginesie - zdejmowaliście tłumik płomienia na pewno. Po oględzinach doszedłem do wniosku, że trzeba odkręcić tą kratkowaną nakrętkę między muszką o mocowaniem bagnetu... Jaki to psiakrew jest gwint? lewy czy prawy? A te rowki przed tłumikiem?
Jak to coś zdjąć? :strach:

#49 Kiwi  | Napisano 29 lipiec 2009 - 11:09

Kiwi
  • Weteran
  • Postów: 889
  • Dołączył: 31-grudzień 04
  • Miasto: Wejherowo
Sprawdź czy w podstawie muszki nie ma wkrętu blokującego tę nakrętkę.

#50 HellCat  | Napisano 29 lipiec 2009 - 15:53

HellCat
  • Użytkownik
  • Postów: 272
  • Dołączył: 17-listopad 08
  • Miasto: Świercze (~20 km od Ciechanowa)
Nie, nie ma. Zarówno nakrętka (w większym stopniu), jak i tłumik mają trochę luzu. Zamierzałem więc użyć CTI/Teflonu...

#51 1911  | Napisano 29 lipiec 2009 - 21:49

1911
  • Użytkownik
  • Postów: 53
  • Dołączył: 31-sierpień 06
  • Miasto: Łęczeszyce
Przy muszce od strony tłumika płomienia masz śrubę imbusową która blokuje tą "kratkowaną nakrętkę" zaraz wrzucę jakieś foto.

http://picasaweb.goo...teusz19111/M14#
(2 ostatnie zdjęcia)

Użytkownik 1911 edytował ten post 29 lipiec 2009 - 21:58


#52 HellCat  | Napisano 30 lipiec 2009 - 04:26

HellCat
  • Użytkownik
  • Postów: 272
  • Dołączył: 17-listopad 08
  • Miasto: Świercze (~20 km od Ciechanowa)
Dzięki za odpowiedź ale... Nie ma tam żadnego wkręta :roll:

#53 spet  | Napisano 15 sierpień 2009 - 14:55

spet
  • Użytkownik
  • Postów: 132
  • Dołączył: 10-kwiecień 06
  • Miasto: Rybnik
Co do niezawodności - Niezawodna :D.

#54 Wasilij21  | Napisano 16 sierpień 2009 - 21:01

Wasilij21
  • Użytkownik
  • Postów: 24
  • Dołączył: 12-czerwiec 09
  • Miasto: Szczecin
a z wytrzymałość veterana też jest super przewróciłem się z nim na beton i tylko trochę się porysował (sam sie bardziej potłukłem niż moja emka ;) )

#55 Kiwi  | Napisano 17 sierpień 2009 - 12:36

Kiwi
  • Weteran
  • Postów: 889
  • Dołączył: 31-grudzień 04
  • Miasto: Wejherowo
Spet-a dokładniej? Ile czasu ją masz, ile kulek wystrzeliłeś itd?

#56 1911  | Napisano 23 sierpień 2009 - 15:03

1911
  • Użytkownik
  • Postów: 53
  • Dołączył: 31-sierpień 06
  • Miasto: Łęczeszyce

Wyświetl postUżytkownik Wasilij21 dnia 23/8/2009, 12:27 napisał

a przed wymianą ile miałeś fps ? i czy ty masz weterana z tej nowszej seri 2009 czy starszego bo wiem że jest jeszcze starsza seria
Veteran kupiony w maju 2008 po 2 miechach miał 430-440 fps w styczniu padł tłok i zębatka po wymianie mam tak jak teraz.

#57 niko13dx  | Napisano 18 październik 2009 - 20:56

niko13dx
  • Użytkownik
  • Postów: 2
  • Dołączył: 20-sierpień 09
  • Miasto: ZAko
ja mam pytanie jak sprawuje się selektor ognia ???
dobrze chodzi czy jak w Cm0.32 się psuje??

#58 1911  | Napisano 18 październik 2009 - 21:55

1911
  • Użytkownik
  • Postów: 53
  • Dołączył: 31-sierpień 06
  • Miasto: Łęczeszyce
U mnie po roku, padł selektor czekam teraz na wymianę. Nie wiem czy wada egzemplarza czy cała seria M14 G&G ma z tym problem.

#59 HellCat  | Napisano 20 październik 2009 - 04:37

HellCat
  • Użytkownik
  • Postów: 272
  • Dołączył: 17-listopad 08
  • Miasto: Świercze (~20 km od Ciechanowa)
Mój nie miał podobnych problemów. Latał luźno, i owszem, ale problemów nie sprawiał. Zresztą - pytajcie Flybrother'a ;-)

#60 Wasilij21  | Napisano 25 październik 2009 - 16:14

Wasilij21
  • Użytkownik
  • Postów: 24
  • Dołączył: 12-czerwiec 09
  • Miasto: Szczecin
ten przełącznik rodzaju ognia to naprawę dramat całej serii m14  u mnie lata coraz luźniej xD widziałem tez TM z rozwalony przełącznikiem (kręcisz i ciągle jest auto)