Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Rodzina M4 [EA]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
394 odpowiedzi w tym temacie

#381 Darekptr  | Napisano 20 październik 2016 - 04:53

Darekptr
  • Użytkownik
  • Postów: 68
  • Dołączył: 21-październik 15
  • Miasto: Bartoszówka
Chodzi o to, by replika zachowywała się super w nocy, ale mieściła się w widełkach do cqb.
Druga sprawa jest taka, jeśli dobrze znam się na podstawach budowy gb, to do komory trzeba dopasować tylko dyszę, i to może do tego punktu należeć.

#382 NoWay  | Napisano 27 listopad 2017 - 11:42

NoWay
  • Użytkownik
  • Postów: 46
  • Dołączył: 21-marzec 16
  • Miasto: Kraków
Witam,

Nadszedł czas na trochę zmian w moim EA Border Patrol SWAT SBR. Replika CQB'owa - sprężyna stockowa zostaje, środek na ten moment pewnie też. I teraz pytanko - wsadzam tam flata, a oprócz tego chcę zmienić kable + mosiek. Mosiek będzie pewnie jakiś najprostszy, tylko pytanie o kable - jakie byście polecali? Jakie AWG tam wepchać? Dodam, że w mojej wersji kable są w prowadnicy kolby, nie w chwycie przednim. Jak zmienię kable, to pociągnie na lipolu 11.1? Aktualnie cały czas lata na 7.4 od roku.

#383 Rogaś  | Napisano 27 listopad 2017 - 15:19

Rogaś
  • Moderator I
  • Postów: 3308
  • Dołączył: 02-maj 11
  • Miasto: Sosnowiec
Kable musialbys tylko wymienic od miejsca gdzie się łaczą w prowadnicy kolby, od wspomnianego miejca do silnika i styków. Polece mikrofeta jako najprostsza i najmniejsza jednostka.

#384 NoWay  | Napisano 19 marzec 2018 - 17:39

NoWay
  • Użytkownik
  • Postów: 46
  • Dołączył: 21-marzec 16
  • Miasto: Kraków
Jaka jest wkońcu długość dyszy w tych replikach? Mam czerwonego, podwójnie doszczelnionego SHS'a (21.4mm) i nie podaje mi na nim kulek, jakby była zbyt długa. Pytam, bo już nie wiem czy mam coś skopane z gumką, czy dyszę złą wziąłem.

Użytkownik NoWay edytował ten post 19 marzec 2018 - 17:51


#385 wallop  | Napisano 20 marzec 2018 - 11:34

wallop
  • Użytkownik
  • Postów: 551
  • Dołączył: 18-grudzień 14
  • Miasto: Zabrze
Heh... montowałem 21,5mm Airsoftpro i z podawaniem kulek nie było problemu. To może być wina dyszy, ale są też inne powody przez które magazynek może nie podawać kulek.

#386 NoWay  | Napisano 20 marzec 2018 - 13:53

NoWay
  • Użytkownik
  • Postów: 46
  • Dołączył: 21-marzec 16
  • Miasto: Kraków
Czyli muszę kombinować przez co nie działa. ;) na stocku brak szczelności. na wszystkich 3 dyszach które mam (2 SHS'y różne, 1 Tornado) nie podaje.. W takim razie grzebanie, a jak nie to serwis mnie ratuje. :)

#387 wallop  | Napisano 20 marzec 2018 - 20:25

wallop
  • Użytkownik
  • Postów: 551
  • Dołączył: 18-grudzień 14
  • Miasto: Zabrze
Jakby co pisz pw ^^

#388 NoWay  | Napisano 22 marzec 2018 - 18:31

NoWay
  • Użytkownik
  • Postów: 46
  • Dołączył: 21-marzec 16
  • Miasto: Kraków
Coś mi tu nie pasuje. Wrzucam dyszę 21.4m i ewidentnie za bardzo wystaje w komorze, przez co kulki nie mogą wpaść. Raczej w środku nic źle nie złożyłem (co prawda nie jestem serwisantem, ale to nie pierwsza replika, którą składam, chociaż nadal jestem amatorem). Zresztą replika wykonuje pełny poprawny cykl, więc jakby coś w środku było źle, to raczej by tego nie było. Ktoś jeszcze może potwierdzić, że w tych replikach od EA mu wchodzi 21.4mm? Dodam, że mam wersję Border patrol SWAT SBR.

@Edyta

Co prawda nie mam pod ręką suwmiarki, ale mierząc sobie w inny, niezbyt dokładny sposób wychodzi mi 20mm... Więc coś mi nie pasuje.

Użytkownik NoWay edytował ten post 22 marzec 2018 - 18:47


#389 wallop  | Napisano 22 marzec 2018 - 18:45

wallop
  • Użytkownik
  • Postów: 551
  • Dołączył: 18-grudzień 14
  • Miasto: Zabrze
To, że wystaje to nic. Bez kontroli cyklu dysza dość często wystaje.

Rozsuń replikę, rozłóż ją na dwie części. Podłącz akumulator i tak manipuluj spustem aby dysza ustawiła się idealnie w tylnym położeniu. To czy dysza jest maksymalnie schowana sprawdzisz poprzez dociskanie dyszy palcem, jeśli już nie da się jej bardziej schować, jest to maks. Tak "ustawioną" replikę złóż ponownie i sprawdź czy dysza nadal wystaje i czy kulki wpadają do środka.

Możliwe, że EA coś zmieniło w swoich wymiarach, bo tu naprawdę dużą rolę odgrywa 0,1mm. Czasem nawet nieco inaczej odlany szkielet, komora czy korpus i już klops dlatego nie ma jednego setu dla każdej repliki i do każdej repliki trzeba podejść indywidualnie.

Sprawdź i daj znać, jestem ciekaw.

#390 NoWay  | Napisano 22 marzec 2018 - 19:26

NoWay
  • Użytkownik
  • Postów: 46
  • Dołączył: 21-marzec 16
  • Miasto: Kraków
Nawet gdy dysza w maksymalnie w tylnym położeniu (w zasadzie po każdym strzale na semi jest taki efekt) i nie da się jej wepchnąć bardziej palcem, to nadal wystaje za dużo, żeby kulka była w stanie wskoczyć do komory i blokuje się na końcówce dyszy.

#391 wallop  | Napisano 23 marzec 2018 - 16:44

wallop
  • Użytkownik
  • Postów: 551
  • Dołączył: 18-grudzień 14
  • Miasto: Zabrze
Wrzuć o-ring na czoło komory/szkieletu, zdystansuje to minimalnie komorę.

#392 NoWay  | Napisano 24 marzec 2018 - 16:15

NoWay
  • Użytkownik
  • Postów: 46
  • Dołączył: 21-marzec 16
  • Miasto: Kraków
Wrzuciłem póki co stockową dyszę, doszczelniłem resztę układu i jest około 310 fps, zamiast 330 stockowych, więc zakładając ubicie sprężyny itd. to i tak nie ma tragedii. Póki co czekam, wpadnie mosiek, kable, tłok inny, sprężyna inna, jakaś precka i wtedy będę znów z tym walczył pewnie. :) póki co na jutro wystarczy.

#393 wallop  | Napisano 24 marzec 2018 - 16:58

wallop
  • Użytkownik
  • Postów: 551
  • Dołączył: 18-grudzień 14
  • Miasto: Zabrze
Przed złożeniem gb sprawdź długość dyszy :)

#394 NoWay  | Napisano 28 marzec 2018 - 12:11

NoWay
  • Użytkownik
  • Postów: 46
  • Dołączył: 21-marzec 16
  • Miasto: Kraków
Wracając - jak ją mierzyłem jak była wyciągnięta, to miało około 20mm (nie mierzone suwmiarką, jedynie zwykłym metrem krawieckim, więc wynik nie będzie idealny, natomiast daje jakiś tam pogląd. ;))

#395 Rogaś  | Napisano 28 marzec 2018 - 18:39

Rogaś
  • Moderator I
  • Postów: 3308
  • Dołączył: 02-maj 11
  • Miasto: Sosnowiec
Dysze EA mierzona suwmiarką ma 21,2mm.