Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Silnik do lipo 14.8V


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tomek P-ń  | Napisano 18 lipiec 2014 - 13:48

Tomek P-ń
  • Użytkownik
  • Postów: 381
  • Dołączył: 23-maj 12
  • Miasto: Poznań
Witam
Jaki silnik polecacie dla pakietu 4s Turnigy nano-tech? Pakiet wyciąga maks. 100A, całość będzie używana na m150.

#2 SirHawk  | Napisano 18 lipiec 2014 - 14:08

SirHawk
  • Użytkownik
  • Postów: 1609
  • Dołączył: 17-sierpień 09
  • Miasto: Słupsk
RoF 60 kulek na sekundę, że taki pakiet :teeth: ?

#3 Rogaś  | Napisano 18 lipiec 2014 - 14:50

Rogaś
  • Moderator I
  • Postów: 3249
  • Dołączył: 02-maj 11
  • Miasto: Sosnowiec
SHS powinien spokojnie to przyjąć. Mosfet przeżyje takie napięcie i prąd ?

#4 wiciok  | Napisano 18 lipiec 2014 - 16:03

wiciok
  • Admin
  • Postów: 5479
  • Dołączył: 17-październik 10
  • Miasto: Mielec/Kraków
Jakie chcesz tam zastosować kable? Rozumiem, że to do krówki albo świnki?

#5 Tomek P-ń  | Napisano 18 lipiec 2014 - 16:22

Tomek P-ń
  • Użytkownik
  • Postów: 381
  • Dołączył: 23-maj 12
  • Miasto: Poznań
^oczywiście, że do v.2 :teeth:
Układ zasilający (stycznik) powinien uciągnąć, ale najbardziej obawiam się płonącego silnika.
Docelowo będzie to w m249 zamontowanej na wieżyczce sterowanej aplikacją androidową :>

#6 Rogaś  | Napisano 18 lipiec 2014 - 17:21

Rogaś
  • Moderator I
  • Postów: 3249
  • Dołączył: 02-maj 11
  • Miasto: Sosnowiec
Ja bym się zaopatrzył w zapas tych styczników do świniaka :teeth:

#7 wiciok  | Napisano 18 lipiec 2014 - 17:35

wiciok
  • Admin
  • Postów: 5479
  • Dołączył: 17-październik 10
  • Miasto: Mielec/Kraków
Mikrostyki są na 15, góra 20A, przynajmniej takie znalazłem w dwóch największych internetowych sklepach z elektroniką w tym kraju.

#8 seger  | Napisano 18 lipiec 2014 - 18:43

seger
  • Weteran
  • Postów: 3936
  • Dołączył: 19-czerwiec 08
  • Miasto: Świdnik
I takie są. Elementa silniki też wytrzymują to napiecie. Styczników do m249 ostatnio kupiłem 5 sztuk. tak na zapas. Koszt jednego to zaledwie 5zł wiec  tanio i wymiana bez otwierania gb, więc miodzio :)

#9 relativy  | Napisano 18 lipiec 2014 - 20:49

relativy
  • Użytkownik
  • Postów: 468
  • Dołączył: 25-październik 13
  • Miasto: Gdańsk
Większość silników takie napięcie wytrzyma o ile będą się kręcić. Mimo, że silniki airsoftowe są robione ze śmieci, to wciąż są odporne na wysokie napięcia. Więc tym bym się nie martwił. U mnie jeden robot od paru lat jeździ na silnikach 6V@14.8V.

#10 blackblut  | Napisano 18 lipiec 2014 - 21:07

blackblut
  • Użytkownik
  • Postów: 315
  • Dołączył: 26-czerwiec 12
  • Miasto: Katowice
a może by to oprzeć o 2 mosfety irl3713 oraz duże radiatory?