Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

PAli mosfet za mosfetem... nie mam już pomysłu....


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 piotrstrojek  | Napisano 31 lipiec 2014 - 08:43

piotrstrojek
  • Użytkownik
  • Postów: 36
  • Dołączył: 03-sierpień 12
  • Miasto: Warszawa
Nie podłącza nic odwrotnie bo chłopak jasno napisał że mosfet idzie z dymem dopiero po kilku strzałach...

#22 Shaq  | Napisano 01 sierpień 2014 - 17:00

Shaq
  • Użytkownik
  • Postów: 83
  • Dołączył: 24-styczeń 14
  • Miasto: Ruda Śląska
Problem rozwiązany........... Złożyłem sam mosfet z zestawu za 10 zł z allegro i śmiga aż miło , mosfet nawet się nie grzeje.................

#23 destructor  | Napisano 02 sierpień 2014 - 00:05

destructor
  • Użytkownik
  • Postów: 140
  • Dołączył: 23-luty 10
  • Miasto: Białystok
No, z tymi mosfetami Gate-a jest chyba coś nie tak. Też mi 3 poszły podobnie jak u ciebie.

#24 Rogaś  | Napisano 02 sierpień 2014 - 08:30

Rogaś
  • Moderator I
  • Postów: 3212
  • Dołączył: 02-maj 11
  • Miasto: Sosnowiec
Ja nie mam problemu z nimi. Obecnie użytkowuje dwa.
Fakt że starsza wersja picossr2 nie dawała rady z napięciami powyżej 14V przez słabą diode ale te co ja mam są juz poprawione i daja radę.

#25 Shaq  | Napisano 02 sierpień 2014 - 09:28

Shaq
  • Użytkownik
  • Postów: 83
  • Dołączył: 24-styczeń 14
  • Miasto: Ruda Śląska
po przegladnieciu przez elektronika spalonego mosfetu , wychodzi na to ze na kazdym padla dioda......

#26 destructor  | Napisano 02 sierpień 2014 - 10:55

destructor
  • Użytkownik
  • Postów: 140
  • Dołączył: 23-luty 10
  • Miasto: Białystok
Mi padły te bardziej "zaawansowane" mosfety. Jeden Merf 3.2  i dwa NanoAB. Było to jakiś czas temu, bo teraz tych zwykłych NanoAB chyba już nie robią. Oba padły na 11.1V lipo(różnych pakietach).

#27 dybo  | Napisano 16 marzec 2015 - 10:28

dybo
  • Użytkownik
  • Postów: 92
  • Dołączył: 14-czerwiec 08
  • Miasto: Grębocin k. Torunia
Mi również padły 2 mosfety picoSSR na LiPo 11.1 i sprężynie od m135 do m140. Na moje te picoSSR są do replik z małymi sprężynkami:)

#28 ArkadiuszWernicki  | Napisano 18 kwiecień 2017 - 23:42

ArkadiuszWernicki
  • Nowy
  • Postów: 11
  • Dołączył: 29-marzec 17
  • Miasto: Warszawa
Mosfet bez diody przy tych silnikach nie pożyje długo. Mosfet z diodą - to tylko szybką i na duże napięcia. Niestety albo trzeba kupić sprawdzone przez kogoś albo świadomie dobierać według danych z dokumentacji producenta. Ja zanim do swojego modułu dobrałem odpowiedni to spędziłem jeden dzień na przeczesywaniu dokumentacji. A i tak w ostatniej chwili podmieniłem w zamówieniu na jeszcze inny. Teraz czekam na efekty testów. Zapraszam do poczytania mojego postu http://forum.wmasg.p...00#entry2127908

Użytkownik ArkadiuszWernicki edytował ten post 18 kwiecień 2017 - 23:42


#29 Wojdatuz  | Napisano 19 kwiecień 2017 - 08:26

Wojdatuz
  • Użytkownik
  • Postów: 1550
  • Dołączył: 27-sierpień 07
  • Miasto: Kraków
Ja bym próbował na innym silniku, ale jak problemu nie ma to tylko się cieszyć.