Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Sprężyna Big Dragon


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 kredens123  | Napisano 28 grudzień 2014 - 21:02

kredens123
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 28-grudzień 14
  • Miasto:
Witam forumowiczów !

Mam pytanie do osób które natknęły się w jakikolwiek sposób na firmę Big Dragon, głównie chodzi mi o sprężyny. Jak jest z żywotnością sprężyn tej firmy ? Chciałbym wymienić w swojej CM.028 sprężynę lecz nie dysponuje dużą ilością pieniędzy na ten cel i znalazłem coś takiego http://www.taiwangun...&campaign-id=19  i tutaj właśnie moje pytanie jak jest z żywotnością sprężyn Big Dragona, czy warto ją w ogóle kupować ?

#2 wiciok  | Napisano 28 grudzień 2014 - 21:07

wiciok
  • Admin
  • Postów: 5501
  • Dołączył: 17-październik 10
  • Miasto: Mielec/Kraków
Jeszcze niedawno u Krakmana wszystkie produkty oznaczone teraz jako Big Dragon były opisane jako ACM. Także nie jest to nic nowego.

#3 kredens123  | Napisano 28 grudzień 2014 - 21:25

kredens123
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 28-grudzień 14
  • Miasto:
I jeszcze mama taką jedną sprawę. Od kilku dni jestem posiadaczem kałacha CM.028 z batką lipo 11v w zestawie, lecz jest lekko spuchnięta więc jej nie brałem nawet na strzelanke. Chłopaki z ekipy poratowali stocową z kałacha. Podłączyłem niby wszystko ok ja do strzelania a replika zamiast strzelać zaczęła pluć kulkami na ok 5 metrów. Przyjechałem do domu zaczepiłem lipola, zacząłem strzelać na singlu w blachę oddaloną najpierw o 25m później 35 i za każdym razem słyszałem jak kulka pyknęła i to tak dosyć mocno. Co może być przyczyną, że mój kałach nie chce chodzić na stockowej 8,4 woltowej baterii ? Czy może być coś w gb co blokuje replikę i silnik nie daje rady na niskich obrotach i dlatego potrzebuje wyższego napięcia ?

#4 SirHawk  | Napisano 29 grudzień 2014 - 03:41

SirHawk
  • Użytkownik
  • Postów: 1612
  • Dołączył: 17-sierpień 09
  • Miasto: Słupsk
A co ma akumulator do zasięgu? Myślenia was już oduczają czy co? Swoją drogą, CM.028 i 11.1V to niefajne połączenie. Przyczyną kiepskiego zasięgu była zamarznięta gumka hop-up, zgaduję, że fabryczna. Spuchnięcie akumulatora to nic strasznego, o ile przed spuchnięciem nie dymiło nic.

#5 kredens123  | Napisano 29 grudzień 2014 - 10:52

kredens123
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 28-grudzień 14
  • Miasto:
Wczoraj przetrzymałem replikę ze 3 godzinki w domu żeby rozmarzła w środku, później zaczepiłem batkę i strzelałem w tą blachę (25-35m). Dzisiaj wystawiłem replikę na dwór (-7°C) na około godzinę żeby zobaczyć czy to była wina mrozu czy batek. Podłączam batkę i znowu replika pluje ale słychać też, że silnik inaczej pracuje, że ma o wiele ciężej niż wczoraj. Czy może być tak, że zamarza smar w gb i stawia opór zębatkom ?

Użytkownik kredens123 edytował ten post 29 grudzień 2014 - 10:53


#6 Tomciaz  | Napisano 29 grudzień 2014 - 12:41

Tomciaz
  • Użytkownik
  • Postów: 392
  • Dołączył: 01-listopad 12
  • Miasto: Poznań
Smar nie ma wody w sobie żeby zamarzać, może zgęstnieć. Czy batka też była na dworze? Jeśli tak to jaka?

Wyświetl postUżytkownik SirHawk dnia 29 grudzień 2014 - 03:41 napisał

Swoją drogą, CM.028 i 11.1V to niefajne połączenie.

A guzik, właśnie, że bardzo fajne :icon_mrgreen:.

#7 kredens123  | Napisano 29 grudzień 2014 - 12:48

kredens123
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 28-grudzień 14
  • Miasto:
trzymam ją cały czas na dworze bo się boje żeby nie zapaliła się. Batka LiPo 1800 mAh lecz nie pamiętam jakiej firmy, ale to nie jest wina batki bo jak replika jest świeżo co wyjęta z domu to strzela ok, a jak poleży na mrozie chwile to pluje i słychać jak się ciężko silnik chodzi.

#8 lech  | Napisano 29 grudzień 2014 - 13:01

lech
  • Użytkownik
  • Postów: 421
  • Dołączył: 02-styczeń 06
  • Miasto: Łódź

Wyświetl postUżytkownik kredens123 dnia 29 grudzień 2014 - 12:48 napisał

trzymam ją cały czas na dworze bo się boje żeby nie zapaliła się.

Sorry, nie mogłem się powstrzymać :hahaha:

Jest tak jak mówią koledzy wyżej. Gumka Ci twardnieje na mrozie przez co słabiej się uszczelnia, słabo kręci.

Po wystrzeleniu pewnej ilości kulek zacznie działać lepiej, nie zmienia to jednak faktu, że dobrze byłoby ją zmienić na silikonową.

Użytkownik lech edytował ten post 29 grudzień 2014 - 13:03


#9 kredens123  | Napisano 29 grudzień 2014 - 14:43

kredens123
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 28-grudzień 14
  • Miasto:
Rozebrałem gb. Uszczelka na głowicy wygląda tak http://www.iv.pl/ima...28495597376.jpg

#10 hindus  | Napisano 29 grudzień 2014 - 15:18

hindus
  • Użytkownik
  • Postów: 836
  • Dołączył: 02-wrzesień 06
  • Miasto: Wejherowo
W ogóle czytasz co koledzy piszą?

#11 kredens123  | Napisano 29 grudzień 2014 - 16:01

kredens123
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 28-grudzień 14
  • Miasto:
Czytam, sylikonową gumkę już zamówiłem, ale że nie miałem co robić to rozebrałem gb bo też sprężynę bd mieniał na tego big dragona i moją uwagę przykuła właśnie ta uszczelka, bo gdy rozbierałem gb to tłok sam wypadł z cylindra

#12 Tomciaz  | Napisano 29 grudzień 2014 - 16:36

Tomciaz
  • Użytkownik
  • Postów: 392
  • Dołączył: 01-listopad 12
  • Miasto: Poznań
To dobrze że wypadł, źle byłoby się jakby nie wypadł. No chyba, że przez "wypadnięcie" rozumiesz wystrzelenie przez napiętą sprzężynę tłoka razem z głowicą cylindra podczas otwierania gb :teeth:

#13 kredens123  | Napisano 29 grudzień 2014 - 16:49

kredens123
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 28-grudzień 14
  • Miasto:
no ale powinien chyba troszkę ciasno chodzić w cylindrze, a nie że oring mieć po 0.5mm luzu z każdej strony  ?

#14 wiciok  | Napisano 29 grudzień 2014 - 17:07

wiciok
  • Admin
  • Postów: 5501
  • Dołączył: 17-październik 10
  • Miasto: Mielec/Kraków
Oczywiście, że nie powinien. Oring ma się uszczelniać po zatkaniu dyszy i wciśnięciu tłoka, a nie luzem.

#15 kredens123  | Napisano 29 grudzień 2014 - 17:23

kredens123
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 28-grudzień 14
  • Miasto:
dobra wymieniam gumke hop up na sylikonową, oring na nowy i sprężynę na 110 big dragona :D

#16 Tomciaz  | Napisano 29 grudzień 2014 - 17:50

Tomciaz
  • Użytkownik
  • Postów: 392
  • Dołączył: 01-listopad 12
  • Miasto: Poznań
Trochę bez sensu. Stockowa konfiguracja cymy jest stosunkowo żywotna. Wymiana oringa moim zdaniem jest zbędna, lepiej od razu położyć te 4 dychy na lepszy zestaw: tłok z metalową listwą+głowica i mieć spokój na długi czas, tym bardziej, że jest teraz pełno poświątecznych promocji. A jeżeli stockowa sprężyna nie jest ubita to jej wymiana też mija się z celem. No ale to już wiesz Ty sam.

Użytkownik Tomciaz edytował ten post 29 grudzień 2014 - 17:51


#17 kredens123  | Napisano 29 grudzień 2014 - 18:26

kredens123
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 28-grudzień 14
  • Miasto:
kupuję taki zestaw  http://gunfire.pl/pr...ka-Hop-Up-.html    http://gunfire.pl/pr...wych-zebow.html  http://gunfire.pl/pr...ka-CNC-SHS.html

Użytkownik kredens123 edytował ten post 29 grudzień 2014 - 18:51


#18 SirHawk  | Napisano 29 grudzień 2014 - 20:14

SirHawk
  • Użytkownik
  • Postów: 1612
  • Dołączył: 17-sierpień 09
  • Miasto: Słupsk
Daj lepiej do ogarniętego serwisanta i niech sam dobierze Ci części plus złoży jak należy. Bo wyczuwam tematy z kolejnymi problemami.

#19 Rogaś  | Napisano 29 grudzień 2014 - 22:31

Rogaś
  • Moderator I
  • Postów: 3296
  • Dołączył: 02-maj 11
  • Miasto: Sosnowiec
Za każdy następny post nie związany z tematem polecą nagrody !