Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

GBB - HPA


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#1 adrIan  | Napisano 25 luty 2015 - 15:36

adrIan
  • Użytkownik
  • Postów: 251
  • Dołączył: 01-maj 08
  • Miasto: Warka
Mam w planach przerobić swoje gaziaczki na HPA i stąd kilka pytań.

Znalazłem dość sporo zaworów do magazynków m.in:

Cytat

Cytat


Czy to jest to samo ? Widzę różnicę w długości. Chodzi mi o to czy będę mógł używać tych krótkich zaworów z mambą typowo do airsoftu ( taką jak w zestawie z linku poniżej ) jak i z mambą paintballową ( ostatni link ) Na pewno te dłuższe pasują do airsoftowych węży z szybkozłączką, a jak z tymi paintballowymi ?

Cytat


Cytat


Czy ta ostatnia mamba jest kompatybilna z LPRem ? Widzę, że można ją wkręcić bezpośrednio w reduktor, a z drugiej strony ma szybkozłączkę.

#2 Rogaś  | Napisano 26 luty 2015 - 09:50

Rogaś
  • Moderator I
  • Postów: 3320
  • Dołączył: 02-maj 11
  • Miasto: Sosnowiec
Jak chcesz używać HP to odradzam pokręcone mamby. W wielu przypadkach gaz w nich sie dziwnie zachowuję, są skoki ciśnienia. Proponuję zwykłe proste wężyki.

#3 hamilkar  | Napisano 26 luty 2015 - 09:54

hamilkar
  • Użytkownik
  • Postów: 125
  • Dołączył: 20-luty 15
  • Miasto:
Jakie wężyki proponujesz ?
Może link ?

#4 _Czarny_  | Napisano 27 lipiec 2016 - 12:03

_Czarny_
  • Użytkownik
  • Postów: 392
  • Dołączył: 26-luty 10
  • Miasto: Warszawa
Rogaś, zmień proszę  tytuł tego topika na jakiś jasno wskazujący że chodzi o zawory do magazynków pistoletów. Troszkę mi zajęło znalezienie :)

A teraz do konkretów, czy ktoś w Polsce to produkuje ? Sprowadza itp ?

P.S. Złotą łopatę z chęcią przyjmę, postawię w kącie w pokoju ;)

#5 Rogaś  | Napisano 27 lipiec 2016 - 12:04

Rogaś
  • Moderator I
  • Postów: 3320
  • Dołączył: 02-maj 11
  • Miasto: Sosnowiec
Marcin Pendowski na FB.

#6 _Czarny_  | Napisano 27 lipiec 2016 - 12:18

_Czarny_
  • Użytkownik
  • Postów: 392
  • Dołączył: 26-luty 10
  • Miasto: Warszawa
Dzięki.

Przy okazji znalazłem na Specshopie oraz w Cytadeli, ale w standardzie USA chyba bo krótkie wtyki.

Dołączona grafika

#7 _Czarny_  | Napisano 27 lipiec 2016 - 13:59

_Czarny_
  • Użytkownik
  • Postów: 392
  • Dołączył: 26-luty 10
  • Miasto: Warszawa

Wyświetl postUżytkownik _Czarny_ dnia 27 lipiec 2016 - 12:18 napisał

Dzięki.

Przy okazji znalazłem na Specshopie oraz w Cytadeli, ale w standardzie USA chyba bo krótkie wtyki.

Dołączona grafika

Wróć, to jest standard EU, zmyliła mnie długość złączki, jest krótszy od jednego który posiadacie na stanie oraz od tego co od Was zakupiłem razem z wężem :)

Dla potomności aby zieloni jak ja się nie motali tak wygląda standard USA:

Dołączona grafika

#8 Mixon  | Napisano 31 lipiec 2016 - 17:22

Mixon
  • Użytkownik
  • Postów: 827
  • Dołączył: 16-lipiec 03
  • Miasto: Trójmiasto
Cześć, szybkie pytanie dla obeznanych.
Repliki z NS2 (KWA) przeważnie strzelają powyżej limitu CQB na green gazie (>350FPS na 0.20), co jest wielką upierdliwością i potencjalnie pozbawiły mnie wymarzonego boczniaka :P
Czy podłączając do takiego delikwenta HPA, mógłbym liczyć na jednoczesne obniżenie FPSów do bezpiecznego limitu i pełen cykl zamka/zatrzymanie się w tylnej pozycji po ostatnim strzale czy powinienem w pierwszej kolejności zainteresować się którymś z tych zaworków obniżających moc repliki (które podejrzewam, że pozwalają zachować pełen cykl).
Testował ktoś już repliki NS2 GBB na HPA?

#9 _Czarny_  | Napisano 03 sierpień 2016 - 09:50

_Czarny_
  • Użytkownik
  • Postów: 392
  • Dołączył: 26-luty 10
  • Miasto: Warszawa
Jeśli masz za dużo FPSów w jakiejkolwiek replice to są reduktory do tego, nakręca się jak tłumik płomienia, wybiera się odpowiednią podkładkę (kolorki) i działa.

Mamy taki jeden w naszej ekipie, szybkie nakręcenie i możesz z repliki do otwartej przestrzeni zrobić replikę do CQB :)

#10 EndeBeats  | Napisano 03 sierpień 2016 - 10:11

EndeBeats
  • Użytkownik
  • Postów: 1132
  • Dołączył: 04-wrzesień 14
  • Miasto:
^Mówisz o marui?
Dołączona grafika

Słyszałem, że w GBB nie działa to najlepiej.

#11 _Czarny_  | Napisano 03 sierpień 2016 - 11:23

_Czarny_
  • Użytkownik
  • Postów: 392
  • Dołączył: 26-luty 10
  • Miasto: Warszawa
Hmmm, przyznam się że nie testowaliśmy na gaziakach bo nie było takowej potrzeby. Myślisz że to wina GG lub CO2 i tego jak się rozpręża ? Bo w przypadku HPA problemu raczej nie będzie.

#12 EndeBeats  | Napisano 03 sierpień 2016 - 11:25

EndeBeats
  • Użytkownik
  • Postów: 1132
  • Dołączył: 04-wrzesień 14
  • Miasto:
Jeden rabin powie tak, inny rabin powie nie. Pewnie tak jak piszesz. Miałem to tylko na elektryku.

#13 _Czarny_  | Napisano 03 sierpień 2016 - 11:36

_Czarny_
  • Użytkownik
  • Postów: 392
  • Dołączył: 26-luty 10
  • Miasto: Warszawa
Dobrze że mam gaziaka i uszczelniałem magazynki na CO2, jeśli reduktor jest u mnie to go sprawdzę i dam znać :)

#14 Mixon  | Napisano 03 sierpień 2016 - 21:38

Mixon
  • Użytkownik
  • Postów: 827
  • Dołączył: 16-lipiec 03
  • Miasto: Trójmiasto
Hm. W sumie całkiem niezły pomysł. Co prawda wyklucza to użycie tłumika dźwięku/trejsera, ale zainteresuję się tematem.
Ostatecznie chyba i tak najpierw podłączę HPA do mojego truposza WE (Hi Capa 5.1). Jednym z moich ersoftowych marzeń jest klamka z latarką i długim magazynkiem, a do Mk23 zamontowanie pierwszego to problem, a drugiego zwyczajnie nie ma :icon_biggrin: Hi Capa strzela ledwo ledwo 300 FPS więc będę mógł też pobawić się ciśnieniami i wszystkim.

Ostatecznie kupię chyba jeden z tych reduktorów KWA przy okazji kupowania adapterów do HPA, ale to w przyszłości, przyszłości :icon_razz:

Użytkownik Mixon edytował ten post 03 sierpień 2016 - 21:42


#15 OneHiCapOneKill  | Napisano 16 wrzesień 2017 - 19:31

OneHiCapOneKill
  • Użytkownik
  • Postów: 1
  • Dołączył: 22-styczeń 17
  • Miasto: Kotlin
u mnie wyglada to tak :icon_biggrin: Moja nowa zabawka
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
-Hi-capa 5.1 Gold Match
-CQB Russian HPA Valve for TM
-Ninja LPR V2
-Standard wąż do HPA
- 3x bulte hp 0.8 l 3000
Dołączona grafika
Śmiga jak szalona przy 80 PSI :icon_biggrin: bardzo równe strzały :icon_biggrin:
brakuje jeszcze tylko boxa żeby magów nie zmieniać

w razie pytan zapraszam pw

Użytkownik OneHiCapOneKill edytował ten post 16 wrzesień 2017 - 19:32


#16 karol_alasz  | Napisano 18 wrzesień 2017 - 19:24

karol_alasz
  • Użytkownik
  • Postów: 814
  • Dołączył: 05-marzec 11
  • Miasto: Szczecin
Nie chcę zakładać nowego tematu a rozchodzi mi się o cźęść systemu HPA jaką jest reduktor. Czy taki np
   ... da spokojnie radę? Wiem,że fajno jest mieć Ninja czy Redline, ale toto kosztuje połowę taniej a jak i tak ma być skitrane w plecaku to nie musi emanować logiem firmowym...

Użytkownik karol_alasz edytował ten post 18 wrzesień 2017 - 19:29


#17 _Czarny_  | Napisano 02 październik 2017 - 12:15

_Czarny_
  • Użytkownik
  • Postów: 392
  • Dołączył: 26-luty 10
  • Miasto: Warszawa
@karol_alasz

Przy Regulatorach HP jest bardzo prosta zasada, nie oszczędzamy, oszczędzanie zawsze wychodzi bokiem.

Ten który pokazałeś w linku wygląda mi na któryś z regulatorów SLP, a więc nie nadaje się do GBBRów, ma za małą przepustowość powietrza.

Ninja LPR jest fajnym regiem, drogim, niezawodnym, ale także do GBBRów jako ostateczność, za mało powietrza przepycha.

W ostateczności jest Valken, mam ich rega pod Daytoną (a to potwór pożerający powietrze), w zasadzie problemów niema, czasem tylko dziwne powietrze poda i replika lekko się przydławi. Kto używa gaziaków ten wie jak to wygląda.

#18 karol_alasz  | Napisano 02 październik 2017 - 17:28

karol_alasz
  • Użytkownik
  • Postów: 814
  • Dołączył: 05-marzec 11
  • Miasto: Szczecin
Ja się "zasadziłem" na Redline Airsoft SFR. Pisze się w kuluarach ,że drożyzna,ale jak widzę na The GBB Archives YT ,że spokojnie daje radę...

#19 _Czarny_  | Napisano 03 październik 2017 - 06:16

_Czarny_
  • Użytkownik
  • Postów: 392
  • Dołączył: 26-luty 10
  • Miasto: Warszawa
Aktualnie to najlepszy reg jaki jest :)

Tylko cena wysoka / dostępność mała, chyba że bezpośrednio od producenta zamówisz ;)

#20 Rogaś  | Napisano 03 październik 2017 - 15:29

Rogaś
  • Moderator I
  • Postów: 3320
  • Dołączył: 02-maj 11
  • Miasto: Sosnowiec
Mam SFRa już trochę i powiem szczerze, brać śmiało, nie zamienie na nic innego. Aczkolwiek, jeśli ktoś chce go kręcić powyżej 120/130psi, to musi dokupić high pressure kit do rega. Kit ten oferuje sam Redline.