Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

P90 (CM.060) [CYMA]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
131 odpowiedzi w tym temacie

#121 gawronino  | Napisano 23 lipiec 2017 - 21:24

gawronino
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 04-czerwiec 17
  • Miasto: Szczecin

Wyświetl postUżytkownik SupremeLeader dnia 14 styczeń 2016 - 11:35 napisał

CM.060B

- Cylinder Prometheus typ C, dysza systemy
- głowica cylindra i głowica tłoka Ultimate
- lufa guarder 6,02 363mm
- sprężyna Core M130
- okablowanie niskooporowe + mosfet AB
- komora ProWin + G&G zielona
- zmieniony silnik na neodymowy made in china

Na poczatek wystarcza kabelki z mosfetem, gumka, dyszę na uszczelnioną i cylinder pod lufę ktorej będziesz używał.

Trochę wody upłynęło, ale dopiero teraz kupiłem "przechodzoną" cymkę po małym tuningu i do pełni szczęścia brakuje mi w niej zmienionej komory HU, bo plastikowa nie daje mi spokoju. SupremeLeader - czy komora od ProWin: https://www.militari...36_g_p65272.xml pasuje do cymkowej p90?

#122 SupremeLeader  | Napisano 23 lipiec 2017 - 22:16

SupremeLeader
  • Użytkownik
  • Postów: 22
  • Dołączył: 18-styczeń 14
  • Miasto:
tak pasuje, tylko plastikowe części będziesz musiał przełożyć do pro wina.

Użytkownik SupremeLeader edytował ten post 23 lipiec 2017 - 22:18


#123 gawronino  | Napisano 27 lipiec 2017 - 11:40

gawronino
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 04-czerwiec 17
  • Miasto: Szczecin

Wyświetl postUżytkownik SupremeLeader dnia 23 lipiec 2017 - 22:16 napisał

tak pasuje, tylko plastikowe części będziesz musiał przełożyć do pro wina.
Widziałem gdzieś film na YT jak to zrobić, po przełożeniu widoczna byłą poprawa w stosunku do plastiku?

#124 SupremeLeader  | Napisano 27 lipiec 2017 - 15:00

SupremeLeader
  • Użytkownik
  • Postów: 22
  • Dołączył: 18-styczeń 14
  • Miasto:
W przypadku mojej repliki pro win z zieloną G&G, m120 dał tyle samo fps co stokowa komora z tą samą gumką i sprężyną m130

#125 gawronino  | Napisano 27 lipiec 2017 - 16:53

gawronino
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 04-czerwiec 17
  • Miasto: Szczecin
Czyli wymiana zalacena tylko w przypadku braku szczelności, tak więc na razie odpuszczę temat komory ;)

#126 ppszejdi  | Napisano 15 październik 2017 - 20:46

ppszejdi
  • Użytkownik
  • Postów: 171
  • Dołączył: 11-czerwiec 13
  • Miasto: Kraków
Witam stałem się szczęśliwym posiadaczem P90 od Cymy.Replice zrobiłem drobny tuning tj. doszczelniłem bo mój egzemplarz w stoku nie miał praktycznie żadnej szczelności .Wymieniłem dyszę oraz gumkę na zieloną g&g oraz z podkładkowałem, wymieniłem kable na niskooporowe oraz mosfet. Replika dostała też silnik P&J kultura pracy bardzo się poprawiła myślę, że wymienię jeszcze sprężynę na m100 która powinna dać wynik w okolicach 400 fps więc w zupełności wystarczający dla p90

#127 KotLarry  | Napisano 11 grudzień 2017 - 14:35

KotLarry
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 04-październik 17
  • Miasto:
Witajcie.
To chyba mój pierwszy post na forum więc tym bardziej oddaję głośne Dzień Dobry.

Od pewnego czasu mam tę replikę i pojawił się pewien problem.
Zmieniłem gumkę na zalecaną chyba nawet przez Papieża zieloną GG.

Sam proces wymiany jest raczej idioto odporny, zwłaszcza, że po prawidłowym złożeniu części nie mają luzów.

A jednak efekt jest cokolwiek mizerny.
Po 1 - to muszę jeszcze sprawdzić - po każdym magazynku [.25gg] hop up był rozregulowany.
Po 2 - kulki lecą najpierw w prawo, a potem w lewo [lot nie jest w linii prostej]

Na co zwrócić uwagę?
Co sprawdzić?
Co poprawić?

Na pewno zmienię uszczelkę pod pokrętłem HU na taką aby pokrętło chodziło ciasno,
niemniej to na bank nie odpowiada za lot węża...

Z góry za wszelkie podpowiedzi.

PS zmiana wynikała stąd, że HU oryginalny ustawiałem na niemal zero przy kulkach .25 gg bo inaczej kulki latały w kosmos.

PS 2 HU próbowałem regulować na target w odległości 40m

#128 DAVVlD  | Napisano 11 grudzień 2017 - 14:56

DAVVlD
  • Użytkownik
  • Postów: 61
  • Dołączył: 24-luty 15
  • Miasto: Słupsk
Przy składaniu nie zapomniałeś sprężynki ramienia?

#129 KotLarry  | Napisano 11 grudzień 2017 - 16:19

KotLarry
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 04-październik 17
  • Miasto:

Wyświetl postUżytkownik DAVVlD dnia 11 grudzień 2017 - 14:56 napisał

Przy składaniu nie zapomniałeś sprężynki ramienia?

Mogę przysiąc - nie było żadnej sprężynki prócz tej na lufie dochodzącej do komory
Gdzie ona powinna być?

Inna sprawa, że mam wrażenie, że patrząc w lufę hopsiup jest bardziej w prawo[pochylony] a nie poziomo.
Oko mam całkiem dobrze na kąty czułe, więc rzekłbym - coś nie pasuje.
Ale nie da się pomerdać lufą - doprecyzować jej, bo montaż naprawdę ciasno spina.

PS Ja to w ogóle przepraszam, bo nie wiem czy to tutaj powinienem pisać,
czy w innym dziale - dla mnie zmiana gumki a właściwie problemy z celnością nie podchodzi pod tuning,
bo za mało w tym rzeźby, ale jak się mylę, proszę o przeniesienie i wybaczenie.

#130 UnTiTleD  | Napisano 11 grudzień 2017 - 17:42

UnTiTleD
  • Użytkownik
  • Postów: 90
  • Dołączył: 04-czerwiec 16
  • Miasto: Gorzów Wlkp.
Jeśli jest pochylony w prawo, to rozłóż komorę i popraw.

#131 KotLarry  | Napisano 31 grudzień 2017 - 00:22

KotLarry
  • Użytkownik
  • Postów: 3
  • Dołączył: 04-październik 17
  • Miasto:
Dzięki wszystkim za porady.
Faktycznie nieco "na siłę" dało się wyprostować lufęw komorze, a dziś miałem chwilę i wreszcie mogłem spokojnie przestrzelać kilka magazynków.
Efekt był taki, że na +- 35 metrach celując przez ACOG strzelało się OK.

Podkusiło mnie, zdjąłem go i postanowiłem sprawdzić na przyrządach wbudowanych i strzelał trochę w górę.
Podkusiło mnie jeszcze bardziej i ruszyłem pokrętło hop-up.
I wtedy się zaczęło. Armageddon. Jakby hop-up przed każdą serią strzałów [pojedynczych] losował sobie ustawienie.
Raz totalnie w dół, raz idealnie prosto [np na maks ustawieniu], raz podkręcało w niebo [ np na minimalnym ustawieniu]
Oczywiście nie dało się pozostawić ustawienia, bo jak wspomniałem po serii następowało nowe losowanie.

Proszę o poradę co do cholery się dzieje.
Aha. Zmienił się też dźwięk, jakby strzelał na pusto...

Co sprawdzić? Gdzie tkwi błąd?

Jeszcze raz dzięki za porady.

#132 UnTiTleD  | Napisano 31 grudzień 2017 - 18:38

UnTiTleD
  • Użytkownik
  • Postów: 90
  • Dołączył: 04-czerwiec 16
  • Miasto: Gorzów Wlkp.
Miałem tak niedawno w stockowym Brenie. Rozłożenie komory, wyczyszczenie ze smaru, poprawne ustawienie gumki i złożenie nic nie dało. Po prostu gumka była do wyrzucenia. Po zmianie na flathopa Modify jest już bardzo dobrze. Zmień gumkę na jakąś polecaną, systemę albo g&g i powinno być ok.