Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Problem z Tłumikiem płomieni w g36c


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 SaRkon  | Napisano 22 maj 2015 - 16:14

SaRkon
  • Użytkownik
  • Postów: 5
  • Dołączył: 22-maj 15
  • Miasto: Warszawa
Witam, mam problem z odkręceniem początkowego tłumiku płomienia w replice cm-011, mianowicie nie wiem jak go zdjąć. Czytałem na forach że trzeba odkręcić śrubkę u dołu tłumiku. U mnie takowej śrubki nie ma, jest za to po boku ale jest tak maciupka że nwm czym ją odkręcić. Próbowałem Imbusowym i krzyżakiem i nic... . Jeżeli ktoś wie jaki robię błąd to proszę o pomoc.

#2 progressive  | Napisano 22 maj 2015 - 16:26

progressive
  • Użytkownik
  • Postów: 294
  • Dołączył: 26-czerwiec 14
  • Miasto: Świdnica
Na pewno to ta śrubka. Zakładam że jest to imbus i jest mega maleńki. Może nie tego wymiaru użyłeś albo już załatwiłeś śrubę.

#3 SaRkon  | Napisano 22 maj 2015 - 16:35

SaRkon
  • Użytkownik
  • Postów: 5
  • Dołączył: 22-maj 15
  • Miasto: Warszawa
tzn próbowałem odkręcać śrubokrętem imbusowym. Mam taki maciupki ale nic nie idzie. A co jeżeli załatwiłem śrubkę?

#4 Emcet  | Napisano 22 maj 2015 - 17:12

Emcet
  • Użytkownik
  • Postów: 1929
  • Dołączył: 08-styczeń 13
  • Miasto: Świdnik
Zlikwiduj zwłoki po śrubie wiertarką i po problemie.

#5 SaRkon  | Napisano 22 maj 2015 - 20:16

SaRkon
  • Użytkownik
  • Postów: 5
  • Dołączył: 22-maj 15
  • Miasto: Warszawa
Już po problemie. Z góry dzięki wszystkim za pomoc :) Faktycznie problem był w imbusie, był jakoś dziwnie zużyty

#6 seger  | Napisano 22 maj 2015 - 21:24

seger
  • Weteran
  • Postów: 3936
  • Dołączył: 19-czerwiec 08
  • Miasto: Świdnik
Bo cm.011 nie ma imbusa tylko kołek, ala zawkleczkę.