Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

[G&G] GC16 Warthog \ Wildhog \ Predator


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
316 odpowiedzi w tym temacie

#301 DevilBoy  | Napisano 26 październik 2017 - 04:15

DevilBoy
  • Użytkownik
  • Postów: 75
  • Dołączył: 03-listopad 15
  • Miasto: Łódź
@Ceus zanim zachciało mi się grać semi 500+ to gralem na szturmie 450fps i tam nie oszczędzałem trybu auto. Serio albo trafilem dobry egzemplarz albo inni maja pecha. Tłok wymieniłem gdy ukruszył sie ząb chwile po przejsciu na dmr(tu wina mosfetu zrobionego pod 7.4V i zmęczonej życiem batki 11.1V) ale również trafiał do repliki tłok z 1metalowym zębem g&p żółty.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka



#302 johnatan966  | Napisano 26 październik 2017 - 18:01

johnatan966
  • Nowy
  • Postów: 14
  • Dołączył: 09-październik 17
  • Miasto: Poznań
Panowie jest problem, zrobiłem wszystko posiłkując się dziesiątkami filmików na YT, i nie styka coś.
Myślę że coś nie tak jest z elektroniką. najprawdopodobniej silnik za każdym razem nie robi pełnego ruchu, czy tam tłok
i odzywa się ETU. przez co po jednym strzale na semi zatrzymuje się i nie odpala drugi raz.
zablokowanie spustu, odłączenie bateri. podłączenie ponownie. jeden strzał i znów.
a broń aż gwiżdże kiedy strzela. nie wiem czy to wynika z aż tak ogromnego efektu strzykawki jaki jest w tym boreupie.
Co robić? nie chcę nic tam zmielić :icon_wink:

zrobiłem szybki test. otworzyłem tylko dół. wyjąłem silnik. i spróbowałem nim zakręcić bez obciążenia ale nadal przez etu, mofset i spust. zakręcił raz i więcej nie chciał. coś jest z elektroniką? co takiego? ;/
(myślę że reszta jest dobrze poskładana)

Użytkownik johnatan966 edytował ten post 26 październik 2017 - 18:28


#303 DevilBoy  | Napisano 26 październik 2017 - 18:56

DevilBoy
  • Użytkownik
  • Postów: 75
  • Dołączył: 03-listopad 15
  • Miasto: Łódź
Jaką dałeś sprężynę? Jeśli SP130 guardera + podwójne lozyskowanie to niestety ale sprężyna się nie mieści, to tez pelnego cyklu nie moze tlok zrobic. Zdejmij jedno łożyskowanie powinno pomóc. Jesli krecisz samym silnikiem przez etu to sie nie dziw ze robi tylko 1 cykl skoro nie wykrywa tego cyklu na przerywaczu


Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik DevilBoy edytował ten post 26 październik 2017 - 18:58


#304 johnatan966  | Napisano 26 październik 2017 - 20:00

johnatan966
  • Nowy
  • Postów: 14
  • Dołączył: 09-październik 17
  • Miasto: Poznań
poddaję się. rozpieprzyłem śrubę w rączce. nie mogę rączki od GB odkręcić. -.- to nie jest kurwa praca dla mnie, te modyfikacje. ..
a trzebabyło to komuś zlecić kurde.

#305 h3rbata  | Napisano 27 październik 2017 - 08:48

h3rbata
  • Użytkownik
  • Postów: 4
  • Dołączył: 03-sierpień 12
  • Miasto: Milanówek
Cześć, jakieś rady na głośną sprężynę w predatorze?

#306 DevilBoy  | Napisano 27 październik 2017 - 10:11

DevilBoy
  • Użytkownik
  • Postów: 75
  • Dołączył: 03-listopad 15
  • Miasto: Łódź
Ten gearbox tak chyba ma chyba ze przenosi dzwiek springa. Rozne mialem od SP90'na chwile po SP140 i zawsze ten sam dzwiek

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka



#307 h3rbata  | Napisano 30 październik 2017 - 11:45

h3rbata
  • Użytkownik
  • Postów: 4
  • Dołączył: 03-sierpień 12
  • Miasto: Milanówek
Przy SP140 ile wychodzi Ci FPSów? Zmieniałeś coś jeszcze?
Aktualnie mam koło 405fpsów przy stocku i zastanawiam się co wymienić podczas zimowego serwisowania by dobić do 450fpsów.
Porady?

#308 DevilBoy  | Napisano 30 październik 2017 - 12:37

DevilBoy
  • Użytkownik
  • Postów: 75
  • Dołączył: 03-listopad 15
  • Miasto: Łódź
Przy SP140 guardera mam aktualnie 515fps. Zmiany:
Tlok G&P żółty polimer 1stalowy ząb
Glowica tloka lozyskowana nie pamietam firmy.
Glowica cylindra retro
Popychacz guardera
Dysza modifi chyba.
Cylinder elementa dobrany pod promyka 460mm
Szkielet zeby silnik kable itp. Stok
Komora madbull(smienilem tylko.dlatego ze w stokowej wylamal sie prog na kołnierz gumki)
Gumka niebieski madbull


To masz wynik jaki i ja mialem w stoku. Zmien springa na SP120 i uszczelnij uklad. Glowica tloka do wymiany i dysza, daj sorbo. To u mnie gdy gralem szturmemndalo 450-455fps. Sprawdz osiowosc jak cos daj korekte tymi srubami na bokach gb. Masz w etu system ze zawsze ci robi pelen cykl tlok. Ja tak sprawdzam szczelnosc ze zatykam lufe palcem i oddaje strzal na singlu. Aktualnie tlok staje w miejscu nie dobijajac do sorbo tak dlugo poki nie puszcze palc.


Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik DevilBoy edytował ten post 30 październik 2017 - 12:41


#309 h3rbata  | Napisano 30 październik 2017 - 15:26

h3rbata
  • Użytkownik
  • Postów: 4
  • Dołączył: 03-sierpień 12
  • Miasto: Milanówek
dziękuję dobry człowieku

#310 gratek  | Napisano 30 październik 2017 - 16:38

gratek
  • Użytkownik
  • Postów: 420
  • Dołączył: 07-październik 10
  • Miasto: Łódź
Oby to działało jak najdłużej, ale imho sp140 w połączeniu ze stockowym szkieletem i zębatkami to jazda po bandzie.

#311 DevilBoy  | Napisano 30 październik 2017 - 16:58

DevilBoy
  • Użytkownik
  • Postów: 75
  • Dołączył: 03-listopad 15
  • Miasto: Łódź
Czy ja wiem gratek. Te szkielety maja pogrubiona konstrukcje w newralgicznych miejscach ze nawet blach nie da sie zamontowac. W piatek rozbieralem malenstwo co by przesmarowac na nowo i ogolnie luknac. Na zebach mam zużycie typu 2malych rys na oksydzie. Poki jest szczelność i praktycznie brak pustych strzalow. Co do pekajacych szkieletow to stokowo bebechy maja bardzo duza nieszczelnosc i sporo graczy "tlucze" na pusto to i gb padaja.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka



#312 ChinolASG  | Napisano 01 listopad 2017 - 14:57

ChinolASG
  • Użytkownik
  • Postów: 17
  • Dołączył: 03-sierpień 16
  • Miasto: Rudnik
Cześć.
Chciał bym poprawić szczelność w moim GC16 Predator i pytanko do was koledzy.
Jaką głowicę tłoka, dyszę. głowicę cylindra oraz komorę hop up byście polecili.

#313 gratek  | Napisano 01 listopad 2017 - 15:19

gratek
  • Użytkownik
  • Postów: 420
  • Dołączył: 07-październik 10
  • Miasto: Łódź
Kilka postów wyżej masz wymienione...

#314 Paweł130  | Napisano 12 listopad 2017 - 19:33

Paweł130
  • Użytkownik
  • Postów: 28
  • Dołączył: 26-czerwiec 15
  • Miasto: Kraków
Może to sprężyna od dźwigni przeładowania daje ten dziwny dźwięk przy strzale? U mnie serwisant wymienił sprężynę główną, a tą od dźwigni skrócił. tak czy siak nie słychać już dźwięku rezonowania.

Użytkownik Paweł130 edytował ten post 12 listopad 2017 - 19:38


#315 ceus1974  | Napisano 12 listopad 2017 - 20:39

ceus1974
  • Użytkownik
  • Postów: 151
  • Dołączył: 25-październik 12
  • Miasto: michałowice

Wyświetl postUżytkownik Paweł130 dnia 12 listopad 2017 - 19:33 napisał

Może to sprężyna od dźwigni przeładowania daje ten dziwny dźwięk przy strzale? U mnie serwisant wymienił sprężynę główną, a tą od dźwigni skrócił. tak czy siak nie słychać już dźwięku rezonowania.
Sprężyna główna

Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka



#316 johnatan966  | Napisano 12 listopad 2017 - 20:49

johnatan966
  • Nowy
  • Postów: 14
  • Dołączył: 09-październik 17
  • Miasto: Poznań
Witam ponownie w temacie :P
jak się okazało aż taki zły serwisant ze mnie nie był. tak jak poskładałem GB było ok, z tym ze przy wymianie wtyku od batki złączyłem na chwilę kabelki (przypadkiem) i zjarałem jedno ogniwo. temu repla w ogóle nie chciała kręcić.

co do sprężyny, tak jest, dałem tą sprężynę do innej emki i tam też był rezonans, a po samej wymianie w Wild hogu springa na SP130 już takiego dźwięku nie ma
Pozdraiwam

#317 ChinolASG  | Napisano 15 listopad 2017 - 22:15

ChinolASG
  • Użytkownik
  • Postów: 17
  • Dołączył: 03-sierpień 16
  • Miasto: Rudnik
A panowie. Jaki serwis polecicie by zrobić w Predatorku szczelność pod 450fps