Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Spust MB03


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 EzoxPL  | Napisano 28 styczeń 2016 - 22:11

EzoxPL
  • Użytkownik
  • Postów: 8
  • Dołączył: 28-styczeń 16
  • Miasto: Grobniki
Otóż mam problem kilka dni temu coś się stało chyba z spustem w mojej snajperce wszystko wygląda u mnie tak jak na tym filmiku https://www.youtube....h?v=80SmZaeqDc4 i chciałbym was zapytać co dokładnie się zepsuło i czy dało by się to samemu wymienić bez jechania do serwisu proszę o pomoc.

#2 Gr4b4rz  | Napisano 26 luty 2016 - 11:15

Gr4b4rz
  • Użytkownik
  • Postów: 106
  • Dołączył: 19-listopad 14
  • Miasto: Leszno
Nie naciaga sprezyny mam rozumiec?

#3 Nosferatu272  | Napisano 20 marzec 2016 - 11:41

Nosferatu272
  • Użytkownik
  • Postów: 47
  • Dołączył: 10-wrzesień 15
  • Miasto: Katowice/Jastrzębie Zdrój
Mechanizm spustowy nie blokuje tłoka, przy naciągniętej sprężynie- prawdopodobnie jest z plastiku albo niskiej jakości metalu i się starł bądź pękł. Rozbierz karabin i sprawdź, najprawdopodobniej to jest przyczyną. Cały mechanizm powinien być jednolitym pudełkiem, więc nie powinieneś niczego potracić. Jeżeli cyngielek u góry, który powinien zahaczać o tłok jest przetarty lub złamany, poszukaj na internecie nowego albo wypiłuj wytartą część i doklej/przykręć inny kawałek plastiku/metalu i dopiłuj pilniczkiem.

Użytkownik Nosferatu272 edytował ten post 20 marzec 2016 - 11:44


#4 XeviX  | Napisano 29 marzec 2016 - 11:11

XeviX
  • Użytkownik
  • Postów: 7
  • Dołączył: 25-październik 15
  • Miasto: Stalowa Wola
Mam podobny problem z MB07 (te same bebechy), tylko u mnie tłok zatrzymuje sie z tyłu a przy delikatnym popchnieciu wraca :D
Ktoś wie co to mozę być i czy opłaca sie naprawiac?

#5 Cortes  | Napisano 29 marzec 2016 - 11:21

Cortes
  • Użytkownik
  • Postów: 553
  • Dołączył: 19-maj 13
  • Miasto: Pruszków
Najprawdopodobniej wytarty tłok, lub zaczep tłoka. Obie rzeczy do kupienia.
Może też mocowanie mechanizmu spustowego do komory zamkowej obluzowałosię. Trzeba dokręcić dwa wkręty mocujące.

#6 lordvader567  | Napisano 12 październik 2016 - 13:59

lordvader567
  • Użytkownik
  • Postów: 7
  • Dołączył: 12-październik 14
  • Miasto: rzeszów
Wymien  stoper tłoka