Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Części drukowane 3D - moja skromna oferta


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

#41 Blido  | Napisano 30 kwiecień 2016 - 16:35

Blido
  • Użytkownik
  • Postów: 59
  • Dołączył: 11-maj 15
  • Miasto: Legionowo
Dziś do oferty dodam flash killer do lunety (dostępny będzie w dowolnym rozmiarze)
Testy wytrzymałościowe:
https://www.youtube....h?v=yQuFRsNjs58
https://www.youtube....h?v=O0nlUcbuan0

#42 karol_alasz  | Napisano 30 kwiecień 2016 - 20:58

karol_alasz
  • Użytkownik
  • Postów: 789
  • Dołączył: 05-marzec 11
  • Miasto: Szczecin
Wygląda na Prusę I3. Na swoje potrzeby i kolegów spoko- komercyjnie już słabiutko...

#43 Blido  | Napisano 30 kwiecień 2016 - 21:02

Blido
  • Użytkownik
  • Postów: 59
  • Dołączył: 11-maj 15
  • Miasto: Legionowo
To Prusa i3. Drukuję głównie dla siebie, a to co wydrukuję przy okazji wystawiam w komisie. Oczywiście druk na większą skalę nie wchodzi w grę, za długie czasy wydruku.

#44 thewojtz  | Napisano 30 kwiecień 2016 - 21:20

thewojtz
  • Użytkownik
  • Postów: 1595
  • Dołączył: 27-sierpień 07
  • Miasto: Kraków
Chciałbym takiego flashkillera :) Byłaby możliwość zamówienia u Ciebie czegoś?

#45 Buniek92  | Napisano 30 kwiecień 2016 - 23:47

Buniek92
  • Moderator I
  • Postów: 806
  • Dołączył: 06-maj 06
  • Miasto: Warszawa
http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/710005 :icon_lol:

#46 Blido  | Napisano 01 maj 2016 - 00:36

Blido
  • Użytkownik
  • Postów: 59
  • Dołączył: 11-maj 15
  • Miasto: Legionowo

Wyświetl postUżytkownik Wojdatuz dnia 30 kwiecień 2016 - 21:20 napisał

Chciałbym takiego flashkillera :icon_smile: Byłaby możliwość zamówienia u Ciebie czegoś?
Już jest do kupienia: http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/710005

#47 matrigs  | Napisano 02 maj 2016 - 22:31

matrigs
  • Użytkownik
  • Postów: 438
  • Dołączył: 12-luty 14
  • Miasto: Gdynia
A jak prace nad spacerami do AK? Wystrugałem coś dzisiaj takiego z plexi, ale chciałoby się mieć taki element na miarę zrobiony.

#48 Blido  | Napisano 02 maj 2016 - 22:32

Blido
  • Użytkownik
  • Postów: 59
  • Dołączył: 11-maj 15
  • Miasto: Legionowo
Jutro powinny byc spacery

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka



#49 karol_alasz  | Napisano 03 maj 2016 - 14:42

karol_alasz
  • Użytkownik
  • Postów: 789
  • Dołączył: 05-marzec 11
  • Miasto: Szczecin
Blido, a masz chłodzenie na wydruk bezpośrednio (tak poza chłodzeniem hotendu) albo przynajmniej jakieś 2-w-1 ( jeden duży wentylator i ducty na hotend i wydruk)?
Może to by trochę polepszyło jakość... No i jak używasz dyszy którą dostałeś w zestawie to weź ją wywal, bo piszą, że 0.4 a dają tak z grubsza 0.8... :-P

#50 Blido  | Napisano 03 maj 2016 - 16:32

Blido
  • Użytkownik
  • Postów: 59
  • Dołączył: 11-maj 15
  • Miasto: Legionowo
Na razie wszystko w drukarce jest stockowe. Dysza niby 0.3 i chyba rzeczywiście tyle ma, bo jak raz mi się zatkała to musiałem przetykać drucikiem grubości ludzkiego włosa.

#51 karol_alasz  | Napisano 03 maj 2016 - 20:08

karol_alasz
  • Użytkownik
  • Postów: 789
  • Dołączył: 05-marzec 11
  • Miasto: Szczecin
a po co przetykać drucikiem??
Rozgrzewasz "palnik" i pchasz filament ręcznie :-)
Ja miałem mieć 0.4 w stoku i nawet uwierzyłem ale dobrałem sobie dysze zamienne - taki komplet z ebay'a od 0.2 do 0.5 , no i to 0.5 jest sporo mniejsze od ori 0.4...
A co do chłodzenia wydruku to może to http://www.thingiver...om/thing:714939 albo nawet to http://www.thingiver...om/thing:839620
Zobaczysz różnicę wydruków.

#52 Blido  | Napisano 03 maj 2016 - 21:23

Blido
  • Użytkownik
  • Postów: 59
  • Dołączył: 11-maj 15
  • Miasto: Legionowo
U mnie się nie dało przetkać ręcznie, bo dostał się jakiś paproch który zatkał dyszę na amen, musiałem na całą noc zostawić ją zanurzoną w acetonie, wygrzebać rozpuszczony ABS i odetkać drucikiem. Od tamtej pory używam "filtra" na filament, który jest po prostu kawałkiem mikrofibry owiniętej wokół filamentu. Trochę drobinek kurzu się na niej zbiera, więc widać że działa i odkąd jej używam dysza się nigdy nie zapchała.
Jak jest z prędkością druku na dyszy 0.2, spada znacząco? Nie zatyka się?
BTW ubogaciłem oferte kulturowo o rzeczy o które pytaliście - granaty F1 jednorazowe, magwell spacery i montaż Gopro.

#53 karol_alasz  | Napisano 04 maj 2016 - 14:31

karol_alasz
  • Użytkownik
  • Postów: 789
  • Dołączył: 05-marzec 11
  • Miasto: Szczecin
Ja na razie sobie rozpuszczam PLA, ale przy tak małej dyszy trzeba już ustawiać inne przepływy i prędkości, bo ekstruder zaczyna nieźle trykać :-) . Może popróbuję z ABS. Póki co nie był mi potrzebny -głównie jakieś popierdółki drukowałem , żeby zobaczyć z czym to się je-minecraftowe figurki dla syna. Zainteresował mnie też HD PLA (takie wygrzewane w piekarniku) . Z ASG to jak na razie chwyt latareczkowy do Colta Python'a, bo normalnie taki nie istnieje, a kolega z teamu chciał takie mały miotacz absurdu- rewolwer z latarą i laserem.
Nie wiem czy już przeglądałeś ,ale polecam (chyba już przez kogoś wspomniany) ... jest tam troche projektów i gotowych STL'i do ASG.

#54 matrigs  | Napisano 04 maj 2016 - 14:34

matrigs
  • Użytkownik
  • Postów: 438
  • Dołączył: 12-luty 14
  • Miasto: Gdynia
Te spacery rozumiem przymierzałeś w Cymie tak?

#55 -Otto-  | Napisano 04 maj 2016 - 14:36

-Otto-
  • Moderator I
  • Postów: 1443
  • Dołączył: 16-październik 09
  • Miasto: Poznań/Kórnik
Spacery do cymy?

#56 matrigs  | Napisano 04 maj 2016 - 15:12

matrigs
  • Użytkownik
  • Postów: 438
  • Dołączył: 12-luty 14
  • Miasto: Gdynia
Spacery do Cymy

#57 Blido  | Napisano 04 maj 2016 - 16:39

Blido
  • Użytkownik
  • Postów: 59
  • Dołączył: 11-maj 15
  • Miasto: Legionowo

Wyświetl postUżytkownik -Otto- dnia 04 maj 2016 - 14:36 napisał

Spacery do cymy?
Do E&L, powinny jednak pasowac do Cymy. Można w razie czego śmiało je piłować, drukuję z wypełnieniem 100%

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka



#58 Ślepak  | Napisano 04 maj 2016 - 20:13

Ślepak
  • Użytkownik
  • Postów: 639
  • Dołączył: 04-wrzesień 14
  • Miasto: Siedlce
A ja się zapytam o te granaty jednorazowe. Do wykorzystania z petardą, to w jaki sposób ona byłaby montowana? Wsadzając ją w otwór zamiast łyżki i zapalnika?

#59 Blido  | Napisano 05 maj 2016 - 10:15

Blido
  • Użytkownik
  • Postów: 59
  • Dołączył: 11-maj 15
  • Miasto: Legionowo

Wyświetl postUżytkownik Ślepak dnia 04 maj 2016 - 20:13 napisał

A ja się zapytam o te granaty jednorazowe. Do wykorzystania z petardą, to w jaki sposób ona byłaby montowana? Wsadzając ją w otwór zamiast łyżki i zapalnika?
Petardę można włożyć do środka odkręcając zapalnik, a lont wyprowadzić na zewnątrz przez zapalnik. Gdyby petarda okazała się za gruba, można też włożyć ją od spodu, w spodzie korpusu jest nieco wiekszy otwór, do granatu dołączam również zatyczkę do tego otworu.

#60 Ślepak  | Napisano 05 maj 2016 - 10:21

Ślepak
  • Użytkownik
  • Postów: 639
  • Dołączył: 04-wrzesień 14
  • Miasto: Siedlce
Aha. No to fajna sprawa. :) Jak się namyślę, to zakupię kilka sztuk. :) Dzięki za odpowiedź.