Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Gearbox V2 full custom nie działa


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Petro Rascalov  | Napisano 11 kwiecień 2016 - 07:26

Petro Rascalov
  • Użytkownik
  • Postów: 31
  • Dołączył: 06-kwiecień 16
  • Miasto: Będzin
Witam.
Złożyłem cały gearbox od podstaw na wszystkich nowych częściach. Między innymi szkielet z łożyskami listwą dosyłacz oraz wyciszona głowica tloka od ultimate, spring Tornado m120, zębatki cnc robione specjalnie dla sklepu, reszta shs. Z starego GB w sadzonek tylko kostka stykowa oraz anty reversal. Wszystko ładnie poskładałem, dobrze na smarowałem podkładki dałem wszystko się spasowało bez wciskania na siłę. Wsadziłem wszystko w dolne body włożyłem silnik podłączyłem baterie odbezpieczyłem wcisnąłem spust i tu się pojawił problem bo silnik obrócił tylko do momentu w którym zaczęła się naciągnąć sprężyna, dalej nie ruszy. Rozkreciłem wiec GB po sprawdzałem wszystko, wszystko ok skręciłem, próba druga to samo. Zacząłem grzebać po forach o tym silniku dodam że to EG 700 od tokyo marui. Znalazłem że powinienem użyć lipo 11 wiec napisałem do kolegi wpadł z batką ale niestety to samo. Tak więc moje pytanie drodzy forumowicze co może być nie tak?

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka



#2 Huba_lbn  | Napisano 11 kwiecień 2016 - 08:04

Huba_lbn
  • Użytkownik
  • Postów: 681
  • Dołączył: 05-grudzień 12
  • Miasto: Lublin
Jak są wsadzone same zębatki do GB to poruszają się swobodnie?

#3 Wojdatuz  | Napisano 11 kwiecień 2016 - 08:05

Wojdatuz
  • Użytkownik
  • Postów: 1585
  • Dołączył: 27-sierpień 07
  • Miasto: Kraków
Albo źle poskładałeś, albo silnik jest za słaby, eg700 jest z czasów gdy sprężyny były m80-m90.

Albo źle wypodkładkowane zębatki albo tłok nie gra z zębatką tłokową, albo tłok nie gra z prowadnicami w gb. Sprawdź same zębatki jak się kręcą w GB, później tłok jak chodzi w prowadnicach.

#4 Petro Rascalov  | Napisano 11 kwiecień 2016 - 08:49

Petro Rascalov
  • Użytkownik
  • Postów: 31
  • Dołączył: 06-kwiecień 16
  • Miasto: Będzin
Zębatki poruszają się bez problemu, tłok chodzi bez problemu w cylindrze jak i w prowadnicach, aoe także jest prawidłowe,  podkładki dałem najcieńsze ponieważ zestaw sam w sobie ładnie się spasował.

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka



#5 matrigs  | Napisano 11 kwiecień 2016 - 10:35

matrigs
  • Użytkownik
  • Postów: 434
  • Dołączył: 12-luty 14
  • Miasto: Gdynia
Prosta sprawa - złóż całkowicie gearbox z wyłączeniem sprężyny głównej i sprężyny od listwy popychacza.

Weź mały śrubokręcik i kręć zębatką albo dolną albo środkową jeśli masz dostęp. Jeśli natrafisz na opór badaj temat.

Wyświetl postUżytkownik Petro Rascalov dnia 11 kwiecień 2016 - 08:49 napisał

tłok chodzi bez problemu w cylindrze jak i w prowadnicach

Ale sprawdzałeś to na każdej połówce osobno, czy skręciłeś gearbox bez cylindra i poruszałeś tłokiem?

Albo tłok się kleszczy, albo tak jak wyżej napisano tłokowa zębatka nie gra z listwą na tłoku. Oba problemy jesteś w stanie wychwycić powyższymi testami.

#6 mareq  | Napisano 11 kwiecień 2016 - 11:44

mareq
  • Użytkownik
  • Postów: 1345
  • Dołączył: 23-wrzesień 14
  • Miasto: Bielsko-Biała
No jest jeszcze opcja podpięcia silnika naopak i nie może się kręcić, bo go antireversal blokuje.

#7 Petro Rascalov  | Napisano 11 kwiecień 2016 - 12:01

Petro Rascalov
  • Użytkownik
  • Postów: 31
  • Dołączył: 06-kwiecień 16
  • Miasto: Będzin
Test który opisał kolega matrigs przebiegł pomyślnie, podłączenie silnika sprawdzałem na samym początku aczkolwiek raczej było by to nie możliwe ponieważ cały "zespół" spustowy przeniosłem ze starego GB.

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka



#8 progressive  | Napisano 11 kwiecień 2016 - 12:39

progressive
  • Użytkownik
  • Postów: 289
  • Dołączył: 26-czerwiec 14
  • Miasto: Świdnica
No więc może silnik poszedł do silnikowego raju. Sprawdzałeś czy kręci kiedy nie jest wsadzony w GB?

#9 Petro Rascalov  | Napisano 11 kwiecień 2016 - 12:43

Petro Rascalov
  • Użytkownik
  • Postów: 31
  • Dołączył: 06-kwiecień 16
  • Miasto: Będzin
Tak, kręci ; ) przed tuningiem kręcił stockowy set od TM bez najmniejszego problemu.

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka



#10 progressive  | Napisano 11 kwiecień 2016 - 13:29

progressive
  • Użytkownik
  • Postów: 289
  • Dołączył: 26-czerwiec 14
  • Miasto: Świdnica
No to magia w takim razie. Wsadź może sprężynę z poprzedniego setu i wtedy sprawdź czy zadziała. Jeśli tak to jest winowajca - zbyt mocna dla tego silnika sprężyna jak to już ktoś wcześniej pisał. Chociaż 120 to nie jakiś szatan i choć trochę tłok powinien się cofnąć.

#11 Spirit_  | Napisano 11 kwiecień 2016 - 13:35

Spirit_
  • Użytkownik
  • Postów: 244
  • Dołączył: 05-styczeń 12
  • Miasto: Warszawa
Sprężyna 120 za mocna przy V11.1? Nie sądzę. Miałem podobny problem, BBMax rozwiązali, było coś z kostką stykową.

#12 Dziku888  | Napisano 11 kwiecień 2016 - 16:25

Dziku888
  • Użytkownik
  • Postów: 72
  • Dołączył: 06-wrzesień 12
  • Miasto: Wrocław
Silnik za małą ma moc do zestawu.

#13 Petro Rascalov  | Napisano 12 kwiecień 2016 - 00:10

Petro Rascalov
  • Użytkownik
  • Postów: 31
  • Dołączył: 06-kwiecień 16
  • Miasto: Będzin
Dziękuję drodzy Forumowicze za porady :)  jak to mówią diabeł tkwi w szczegółach ;)  a mianowicie pod zębatką tłokową jest taki haczyk który robi za przerywacz ognia w semi. Ten o to przerywacz ognia dokręcania się do szkieletu GB  no i że nie chciałem nic zepsuć to jak poczułem opór to przestałem go do kręcać i tu błąd. Śruba za bardzo wystawała wykrzywiała zębatke z osi która blokowała się razem z listwą dosyłacza o szkielet GB.  Tak więc teraz wszystko chodzi jak marzenie  jutro jadę na chronowanie do Airsoft HQ więc pochwalę się wynikami :)


Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka



#14 matrigs  | Napisano 13 kwiecień 2016 - 11:56

matrigs
  • Użytkownik
  • Postów: 434
  • Dołączył: 12-luty 14
  • Miasto: Gdynia
Czyli nie zrobiłeś moich testów.