Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

SWD S


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 piecia10  | Napisano 20 maj 2016 - 22:19

piecia10
  • Użytkownik
  • Postów: 140
  • Dołączył: 13-marzec 12
  • Miasto: Stoczek Klasztorny
Witam zakupilem na Internecie urzywanego swds ze skladana kolba od A&k wszystko pięknie cacy. Gdy wyszedłem postrzelać to przy pierwszym strzale kulke podkrecilo do góry dość mocno , wiec zacząłem kręcić hopkiem aby zmniejszyć podkręcanie ( od razu pisze ze nie przykrecalem na maxa hopka ) nic to nie dali kulka ciągle leciała do góry nawet jak wykrecilem ta srubeczke. Przyjrzalem sie i w komorze zobaczyłem ze zamiast dystnsera na wylot od boku w komorze wsadzony jest czarny kabelek z miedzianymi drucikami w środku. Zadzwonilem do tej osoby od której kupiłem replike i ona zarzeka sie ze tak bylo od nowości . Ze tak mu w serwisie zrobili . Teraz mi powiedzcie czy to jest możliwe aby serwis robił takie cudowianki ?

#2 Emcet  | Napisano 20 maj 2016 - 22:35

Emcet
  • Użytkownik
  • Postów: 1934
  • Dołączył: 08-styczeń 13
  • Miasto: Świdnik
Wsadzili kawałek kabla, widocznie zadługi.


Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa



#3 mowe22  | Napisano 20 maj 2016 - 22:35

mowe22
  • Użytkownik
  • Postów: 65
  • Dołączył: 10-maj 15
  • Miasto:
Nie
Chyba że jakiś "Mietek serwisant" za flaszke

#4 piecia10  | Napisano 20 maj 2016 - 22:42

piecia10
  • Użytkownik
  • Postów: 140
  • Dołączył: 13-marzec 12
  • Miasto: Stoczek Klasztorny
Dzieki za info. Spiera sie zemną ze tak bylo oryginalnie masakra co za człowiek . A powiedzcie mi dystanser czym mogę zastąpić . Wiem ze tez można dać kawałek oringa . A wy macie jakies inne sprawdzone pomysły? Mam jeszcze pytanie przy okazji czy ktos z was posiada dźwignie od pokrywy zmamka. Ta ktora odginamy w dol i zdejmujemy pokrywe zamka.

#5 Emcet  | Napisano 20 maj 2016 - 23:10

Emcet
  • Użytkownik
  • Postów: 1934
  • Dołączył: 08-styczeń 13
  • Miasto: Świdnik
No właśnie do SWD to dobrze nadaje się kabel, bo tam dystanser idzie pionowo, trzeba coś sztywnego. Kwestia tego, żeby nie był zbyt długi, a obecny jest.


Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa



#6 piecia10  | Napisano 21 maj 2016 - 05:57

piecia10
  • Użytkownik
  • Postów: 140
  • Dołączył: 13-marzec 12
  • Miasto: Stoczek Klasztorny
Ok dzieki to wsadzę kawałek kabelka krótszego bo tamten aż po milimetrze wystawal z lewej i prawej

#7 Lesio  | Napisano 21 maj 2016 - 14:32

Lesio
  • Użytkownik
  • Postów: 4427
  • Dołączył: 30-maj 10
  • Miasto: Poznań

Wyświetl postUżytkownik Emcet dnia 20 maj 2016 - 23:10 napisał

No właśnie do SWD to dobrze nadaje się kabel, bo tam dystanser idzie pionowo

Ja w swoim zrobiłem docisk z oringa właśnie, bo szedł poziomo, przez całą komorę, z boku na bok.

#8 Emcet  | Napisano 21 maj 2016 - 14:37

Emcet
  • Użytkownik
  • Postów: 1934
  • Dołączył: 08-styczeń 13
  • Miasto: Świdnik
Poziomo? W moim SWD nie S - springu i aegu mam pionowe okna na dystanser. Zakładałem że w "S" będzie tak samo, bo akurat w rym miejscu nie ma jakichś zmian konstrukcyjnych. Jednak jeśli idą poziomo, to faktycznie lepiej użyć samej izolacji, u mnie niestety takie się gniotą i nie działają poprawnie :P


Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa



#9 Lesio  | Napisano 21 maj 2016 - 15:34

Lesio
  • Użytkownik
  • Postów: 4427
  • Dołączył: 30-maj 10
  • Miasto: Poznań

Wyświetl postUżytkownik Emcet dnia 21 maj 2016 - 14:37 napisał

Poziomo? W moim SWD nie S - springu i aegu mam pionowe okna na dystanser. Zakładałem że w "S" będzie tak samo, bo akurat w rym miejscu nie ma jakichś zmian konstrukcyjnych. Jednak jeśli idą poziomo, to faktycznie lepiej użyć samej izolacji, u mnie niestety takie się gniotą i nie działają poprawnie :icon_razz:

Jak tak się teraz zastanowiłem, to jest szansa, że pomyliłem komorę stockową z komorą tuningową - niech mnie ktoś, kto ma S upewni :D

#10 Emcet  | Napisano 21 maj 2016 - 15:38

Emcet
  • Użytkownik
  • Postów: 1934
  • Dołączył: 08-styczeń 13
  • Miasto: Świdnik
Stock komora w SWDku, ta na pionowe bolce:

Dołączona grafika


Jak masz taką to idą pionowo. W każdym razie kabel i tak się przyda, w zależności od orientacji bolca, albo z drutem dla usztywnienia, albo sama izolacja.


Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa



#11 piecia10  | Napisano 21 maj 2016 - 16:44

piecia10
  • Użytkownik
  • Postów: 140
  • Dołączył: 13-marzec 12
  • Miasto: Stoczek Klasztorny
Ja mam taka komorę w SWD S http://img29.staticc...ort-i-hobby.jpg

I jak mam srubeczke ta m3 do regulacji hopka to pod ta śrubka w szerz Jest dziorka na wylot i tam mialem ten kabelek wsadzony. Jaki rozmiar jego polecacie ? 13 mm wystarczy i ma być twardy czy bardziej miękki ? Bo jak wyjalem go calkowicie to replika strzela na kilkanaście metrów i kulka leci powoli.

#12 Emcet  | Napisano 21 maj 2016 - 20:24

Emcet
  • Użytkownik
  • Postów: 1934
  • Dołączył: 08-styczeń 13
  • Miasto: Świdnik
13mm kurde xD, stockowy dystanser ma ze 3,5-4mm. Twardość dobierzesz sobie w zależności do gumki, musisz zobaczyć co się sprawdzi najlepiej.

#13 piecia10  | Napisano 21 maj 2016 - 20:39

piecia10
  • Użytkownik
  • Postów: 140
  • Dołączył: 13-marzec 12
  • Miasto: Stoczek Klasztorny
Jezeli dobrze sie przyjrzysz to zobaczysz w komorze wsadzony kabelek . Na wmasg bylo napisane ze ten waleczek ma miec 13 mm chyba ze to nie o ten chodzi. http://www25.zippysh...kGZ75/file.html


#14 Emcet  | Napisano 21 maj 2016 - 20:51

Emcet
  • Użytkownik
  • Postów: 1934
  • Dołączył: 08-styczeń 13
  • Miasto: Świdnik
Kup metr kabelka i pokombinuj. Na pewno ma mieć mniej niż obecny ;) Dla przykładu moje dystansery mają od 3,5mm w SWD do 4,0mm w innych replikach. Może SWD SWD S nie równe, komora ewidentnie nieco inna, ale orientacja dystansera pionowa w obu (nie można pokombinować z flat hopem :( ).

#15 piecia10  | Napisano 21 maj 2016 - 21:04

piecia10
  • Użytkownik
  • Postów: 140
  • Dołączył: 13-marzec 12
  • Miasto: Stoczek Klasztorny
No ok zrobię jak mówisz .

Na forum tez widziałem ludzie pisali ze wkladaja przecięty na pól oring i ucinają odrazu po obu stronach równo z komora. Musze sam pokombinować


#16 mareq  | Napisano 21 maj 2016 - 21:10

mareq
  • Użytkownik
  • Postów: 1588
  • Dołączył: 23-wrzesień 14
  • Miasto: Bielsko-Biała
Emcet, trochę mieszasz. Z opisu wynika, że kolega ma fabryczną komorę tam dystanser jest poziomo. Jest na tyle długi, żeby nie wystawał na boki. Zmiana długości nic tu nie da. Ważna jest średnica. Jak podkręca za mocno to weź coś o trochę mniejszej średnicy (kawałek kabla, fragment oringa,...).
Pionowe dystansery są w komorach tuningowych do sprężynówek (aspro, pps) oraz w fabrycznej komorze z AEGa.

#17 Emcet  | Napisano 21 maj 2016 - 21:25

Emcet
  • Użytkownik
  • Postów: 1934
  • Dołączył: 08-styczeń 13
  • Miasto: Świdnik

Wyświetl postUżytkownik mareq dnia 21 maj 2016 - 21:10 napisał

Emcet, trochę mieszasz. Z opisu wynika, że kolega ma fabryczną komorę tam dystanser jest poziomo. Jest na tyle długi, żeby nie wystawał na boki. Zmiana długości nic tu nie da. Ważna jest średnica. Jak podkręca za mocno to weź coś o trochę mniejszej średnicy (kawałek kabla, fragment oringa,...).
Pionowe dystansery są w komorach tuningowych do sprężynówek (aspro, pps) oraz w fabrycznej komorze z AEGa.

Ok, zapamiętam. Sorry za pomyłkę i dzięki za ogarnięcie sprawy.

Użytkownik Emcet edytował ten post 21 maj 2016 - 21:25


#18 KoniksPolny  | Napisano 04 wrzesień 2016 - 09:40

KoniksPolny
  • Użytkownik
  • Postów: 2
  • Dołączył: 02-sierpień 16
  • Miasto: Dzięgielów
Cześć mam problem ze swoim SWDS a mianowicie jak prubuje oddać strzał to kulki zostają w komorze hop up, co zrobić?

#19 EndeBeats  | Napisano 04 wrzesień 2016 - 10:12

EndeBeats
  • Użytkownik
  • Postów: 1131
  • Dołączył: 04-wrzesień 14
  • Miasto:
Wyreguluj komorę do zera. Tak, żeby w ogóle nie podkręcała.

#20 KoniksPolny  | Napisano 04 wrzesień 2016 - 10:18

KoniksPolny
  • Użytkownik
  • Postów: 2
  • Dołączył: 02-sierpień 16
  • Miasto: Dzięgielów
Jak  reguluję to obraca się w nieskończoność w jedną i drugą strone czyli coś jest nie tak