Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Komora CNC do G36 Ares


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Garnek  | Napisano 06 czerwiec 2016 - 14:13

Garnek
  • Użytkownik
  • Postów: 861
  • Dołączył: 04-grudzień 12
  • Miasto: Łódź
Witajcie.

Szukam na forum od dwóch dni i niestety nie doszukałem się jednoznacznej odpowiedzi (doszukałem się niestety tylko sprzecznych albo niepełnych) .

Żeby w jakikolwiek sposób ogarnąć temat postanowiłem założyć odrębny temat.

Chciałbym wymienić komorę w moim Aresie na coś metalowego i szukam informacji jaka komora będzie pasować bez większego kombinowania. Do wyboru mam to co jest aktualnie na rynku:

-shs/pps ->na forum jest informacja ,że zarówno pasują jak  i nie pasują :).Pytanie do użytkowników "którym pasują" na jakiej dyszy ? :)
-ProWin - podobno trzeba wymienić dyszę na 25,25 (standard JG) -proszę o potwierdzenie

Na anglojęzycznych forach znalazłem też sprzeczne informacje o komorze Lonex - jedni mówią ,że pasują inni ,że ma problemy ze szczelnością.

Jest również dostępna na zachodzie komora Wii Tech i na stronie producenta jest opisana jako pasująca do G36 Ares ,ale żadnych opinii nie znalazłem.

Proszę o pomoc :)

#2 EndeBeats  | Napisano 06 czerwiec 2016 - 16:13

EndeBeats
  • Użytkownik
  • Postów: 1083
  • Dołączył: 04-wrzesień 14
  • Miasto:
Jeżeli stock jest szczelny to nie tykaj :P

#3 Alanos  | Napisano 06 czerwiec 2016 - 16:35

Alanos
  • Użytkownik
  • Postów: 433
  • Dołączył: 27-październik 10
  • Miasto: Szczytno/Wrocław
Ja z komorą PPS miałem problemy w dwóch różnych gietach aresa i giecie jg. Na komorze ProWin, gumce madbulla, dyszy ProTech 25,25mm ~430 fps na m120 shs (cylinder lonex do mp5, lufa 247mm pps). Bez żadnych teflon fixów i tym podobnych. Jednak ja w mojej giecie mam standardowy GB v.3.

#4 Garnek  | Napisano 06 czerwiec 2016 - 21:11

Garnek
  • Użytkownik
  • Postów: 861
  • Dołączył: 04-grudzień 12
  • Miasto: Łódź
No właśnie na stockowej komorze + tuning GB szczelność jest wzorowa, 415 fps na M110 JBU.Czyli może lepiej kupić stock komorę na zapas?:)

#5 Alanos  | Napisano 06 czerwiec 2016 - 21:25

Alanos
  • Użytkownik
  • Postów: 433
  • Dołączył: 27-październik 10
  • Miasto: Szczytno/Wrocław
W takiej sytuacji nie zmieniałbym komory. Na zapas też nie ma sensu kupować, jak nie będziesz nie wiadomo czego z nią robił, będzie okej, sama z siebie się nie posypie ;)

#6 Trzmiel  | Napisano 10 czerwiec 2016 - 19:45

Trzmiel
  • Moderator I
  • Postów: 734
  • Dołączył: 27-maj 06
  • Miasto: Gdańsk
Z doświadczenia powiem, że najlepiej pasuje prowin. Chociaż ppsa też można spasować.