Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

MB03 VSR problem z przeładowaniem


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 sholz1  | Napisano 28 czerwiec 2016 - 11:13

sholz1
  • Użytkownik
  • Postów: 12
  • Dołączył: 09-styczeń 16
  • Miasto: Świnoujscie
Witam :icon_smile:
Mam problem z moją vsr'ką..
Mianowicie pomijając fakt iż ciężko się przeładowuje przez mocną sprężynę, to jest jeszcze jeden problem..
Ogólnie kiedy ruszam zamkiem (tak jakbym chciał przeładować ale nie do końca) to wszystko chodzi gładko, ale kiedy tylko przeładuje (czyli tak jakby zaskoczy) to strasznie ciężko jest wsadzić zamek z powrotem :/ Tak jakby tam coś ocierało, ale dopiero po przeładowaniu :/
Prosiłbym o pomoc w miarę możliwości :icon_smile:

Użytkownik sholz1 edytował ten post 28 czerwiec 2016 - 11:14


#2 wiciok  | Napisano 28 czerwiec 2016 - 11:39

wiciok
  • Admin
  • Postów: 5504
  • Dołączył: 17-październik 10
  • Miasto: Mielec/Kraków
Skutek konstrukcji spustu. Zainwestuj w spust i tłok zazębiające się pod kątem 90 stopni, a nie 45 jak w stocku.

#3 sholz1  | Napisano 28 czerwiec 2016 - 11:51

sholz1
  • Użytkownik
  • Postów: 12
  • Dołączył: 09-styczeń 16
  • Miasto: Świnoujscie
Zespół spustowy jest od airsoft pro, tak samo jak tłok i cylinder :/

#4 Karol3101  | Napisano 28 czerwiec 2016 - 12:11

Karol3101
  • Użytkownik
  • Postów: 121
  • Dołączył: 11-listopad 14
  • Miasto: Wieliczka
Proste wyjaśnienie: http://www.x-fire.or...gerproblem.html

#5 Foxtrott  | Napisano 29 czerwiec 2016 - 15:25

Foxtrott
  • Użytkownik
  • Postów: 19
  • Dołączył: 13-styczeń 11
  • Miasto: Międzybórz
mam ten sam problem w EDM200.. Po naciągnięciu sprężyny, ciężko wsadzić zamek z powrotem. Tłok, cylinder cały komplet jest od PDI.. z tym że u mnie zespołu spustowego nie da się wymienić.. :( Można to jakoś obejść?
https://zapodaj.net/...59c79b.jpg.html

Użytkownik Foxtrott edytował ten post 29 czerwiec 2016 - 15:27


#6 sholz1  | Napisano 29 czerwiec 2016 - 21:00

sholz1
  • Użytkownik
  • Postów: 12
  • Dołączył: 09-styczeń 16
  • Miasto: Świnoujscie
A nasmarowanie nie pomaga ? Sam nie mam w tej chwili jak nasmarować (dopiero za pare dni) więc pytam :)

#7 sholz1  | Napisano 04 lipiec 2016 - 16:58

sholz1
  • Użytkownik
  • Postów: 12
  • Dołączył: 09-styczeń 16
  • Miasto: Świnoujscie
PROBLEM ROZWIĄZANY!!!
Okazało się że śruba trzymająca body (bliżej spustu) była zbyt długa i tarła o cylinder.. nie czułem tego przed naciągnięciem zamka w pełni, ponieważ w powrocie pomagała mi sprężyna. Wystarczyło pod śrubkę dać podkładkę aby była trochę wyżej, i problem z głowy :)
Tak więc temat do zamknięcia :)