Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Tuning cyma 036


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 hecio21  | Napisano 19 sierpień 2016 - 15:35

hecio21
  • Użytkownik
  • Postów: 22
  • Dołączył: 18-kwiecień 16
  • Miasto: Chechło Drugie
Witam chce kupić trochę cześć do ulepszenia swojej repliki i chce się upewnić czy dobrze wybrałem.

Lufa pre.
http://www.taiwangun...-ak-47s-guarder
Zatrzaski do lufy.
http://gunfire.pl/pr...askow-lufy.html
Komora hop-up.
http://www.taiwangun...op-up-cnc-do-ak
Gumka.
http://www.taiwangun...-hop-up-guarder
Dystansery do gumki hop up.
http://www.taiwangun...-tor-lotu-kulki
Dysza.
http://www.taiwangun...-47-47s-guarder
Cylinder.
http://www.taiwangun...erdzewnej-mod-2
Głowica tłoka.
http://www.taiwangun...niem-big-dragon
Tłok.
http://www.taiwangun...talowymi-zebami
Sprężyna.
http://www.taiwangun...-sp-130-guarder
Listwa dosyłacza.
http://www.taiwangun...-gb-v-3-guarder

Nie mogę znaleźć oringi go lufy.

Mam już wymienione zębatki na wzmocnione i w przyszły roku planuje wymienić silnik i może obudowę GB i może macie jakieś propozycje.

Myślę na zakupieniem sprężyny 140 a może nawet 150 tylko silnik teraz nie dał by rady ? i czy ogólnie się opłaca montowanie tych sprężyn

Użytkownik hecio21 edytował ten post 19 sierpień 2016 - 15:37


#2 groszekoki  | Napisano 19 sierpień 2016 - 15:58

groszekoki
  • Użytkownik
  • Postów: 81
  • Dołączył: 04-styczeń 16
  • Miasto: Bydgoszcz
A po co Ci zatrzaski i oring? Przecież możesz użyć tych które masz obecnie.

Co do gumki, to lepiej rozejrzeć się za czarną Systemą - zbiera więcej pozytywnych opinii.

Na komorę od Big Dragon'a narzekał znajomy i zaklinał, że stockowa była lepsza niż ta :P Poleciłabym Ci ProWina, bo to jedyny słuszny wybór ;) Ale jest dwa razy droższy. Po za tym dużo się mówi o tym, że Cymowskie komory są dobrze wykonane, więc na Twoim miejscu na razie bym jej nie wymieniał, tylko sprawdził jak się zachowa z innymi nowymi częściami.

Czy obecny cylinder i i głowica tłoka nie trzymają Ci szczelności? Mam wrażenie, że chcesz wymieniać na nowe - "bo tak".  No chyba, że się mylę ;)

No i pamiętaj, aby zamontować dyszę o takiej samej długości.

#3 hecio21  | Napisano 19 sierpień 2016 - 16:21

hecio21
  • Użytkownik
  • Postów: 22
  • Dołączył: 18-kwiecień 16
  • Miasto: Chechło Drugie
Co do komory to chce ją wymienić z dwóch powodów po pierwsze z tego co widzę to ona jest chyba plastikowa a po drugie czasami nie podaje kulek z maga ale to może nie jej wina, magi mam nowe od cymy które mają najwięcej problemu z podawaniem i od E&L które rzadko ale czasami też potrafią nie podawać.
Co do tłoka i cylina one są po prostu  stokowe i już mają swój przebieg i chce je wymienić żeby mieć niezawodną replikę, nie chodzi mi o super celność czy zasięg ale żeby na ogniu ciągłym mi nie zdechła.




http://topguns.eu/ko...prowin-cnc.html

Aż tak droższa nie jest może porostu kupić nową od cymy

Użytkownik hecio21 edytował ten post 19 sierpień 2016 - 16:24


#4 hecio21  | Napisano 19 sierpień 2016 - 16:40

hecio21
  • Użytkownik
  • Postów: 22
  • Dołączył: 18-kwiecień 16
  • Miasto: Chechło Drugie
Mogę dodać że replika ma około 430f a zasiek nie przekracza 40m może nawet mniej na ogniu ciągłym ma bardzo duży rozrzut

#5 Barsad  | Napisano 19 sierpień 2016 - 16:53

Barsad
  • Użytkownik
  • Postów: 42
  • Dołączył: 10-luty 15
  • Miasto: Śrem
Jeżeli chcesz zwiększyć zasięg i celność to musisz zainwestować w dobrą lufę (co najmniej prometheus), dobrą komorę (pro-win), i zrobić flat-hopa (bądź innego x-hopa).
Wnętrze wystarczy doszczelnić (strzykawka), wymianić dysze jeżeli nie wychodzi test papierka, wypodkładkować, zrobić AOE.
+ znaleźć dobrego serwisanta jeżeli nie masz zmysłu technicznego.

Użytkownik Barsad edytował ten post 19 sierpień 2016 - 16:54


#6 hecio21  | Napisano 19 sierpień 2016 - 17:16

hecio21
  • Użytkownik
  • Postów: 22
  • Dołączył: 18-kwiecień 16
  • Miasto: Chechło Drugie
Może po prostu od ją do serwisu i niech oni zrobią tuning będzie to na pewno więcej kosztowało ale on odpowiadają żeby działało

#7 mikadorus  | Napisano 19 sierpień 2016 - 21:13

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1754
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
Z M140-50 i ogień ciągły w stocku? Będzie ciężko.

Z całego zestawu kupiłbym dobrą lufę i gumkę... masz z 430fps co powinno dać ok. 70m zasięgu skutecznego na serii. Ewidentnie masz coś schrzanione, bo stockowe repliki z 350-80fps noszą na te 50-65m.  Jeśli fps wg chrono masz dobre (stock trochę się zbija i licz, że będzie to trochę mniej niż na nowej replice) to ja bym nie ładował w GB, ale w gumkę i lufę. 40m zasięgu w tej replice to brzmi jakbyś miał problem z gumką HU, albo ogromne nieszczelności.

Użytkownik mikadorus edytował ten post 19 sierpień 2016 - 21:17


#8 hecio21  | Napisano 19 sierpień 2016 - 22:58

hecio21
  • Użytkownik
  • Postów: 22
  • Dołączył: 18-kwiecień 16
  • Miasto: Chechło Drugie
To może na początku wymienić lufę i gumkę bo lufa na pewno jest fabryczna, a co do gumki to nie mam pojęcia co tam siedzieć, wracają do komory hop-up to też bym ja wymienił z dwóch powodów, jest plastikowa i mam problem z podawaniem kulek i co do kulek to może być to wina dyszy i dla tego też bym ją wymienił i tu mam problem jak już tak dużo wymieniłem to co szkodzi wymienić ten tłok, cylinder, itp.
A i wracając do sprężyny to ona jest też fabryczna i po takim czacie musiała trochę się ubić to nie zaszkodzi wymienić

#9 White1981  | Napisano 26 sierpień 2016 - 23:16

White1981
  • Użytkownik
  • Postów: 131
  • Dołączył: 18-kwiecień 15
  • Miasto:
Bez lufy możesz wkładać do GB co ci się podoba, ale efekt będzie mało widoczny. To to poza GB (lufa, gumka,komora) ma ogromne znaczenie jak poleci kulka
Sprężynę weź Guardera. Ubije się znacznie później niż ''zamienniki''.