Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Przerabianie gearboxa v3 na szybka wymiane sprezyny.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kocur666  | Napisano 28 sierpień 2016 - 21:10

Kocur666
  • Użytkownik
  • Postów: 1595
  • Dołączył: 24-czerwiec 07
  • Miasto: Szczecin
Jak gdzies jest o tym temat - to poratujcie nie moge znalesc...

Ktos ma doswiadczenie z przerabianiem gearboxa v3 na system jak w APS ?
Zastanawiam sie czy reczne wydremlowanie tego ksztaltu nie spowoduje mocnego spadku wytrzymalosci gearboxa.
I tak planowalbym na nim odpalac sprezyny do m120 max (300-450 fps).
Ktos probowal z stockowego chinskiego gearboxa do auga ?
Eventualnie da sie gdzies kupic taki gearbox w europie/polsce ? czy tylko chiny zostaja ?

#2 bamper12  | Napisano 28 sierpień 2016 - 21:21

bamper12
  • Użytkownik
  • Postów: 560
  • Dołączył: 13-wrzesień 08
  • Miasto:
Na specshopie jest od Arma Techa

http://www.specshop....oducts_id=14986

Próbowałem to wpasować do G36 JG. Dużo przeróbek, a ostatecznie i tak zrezygnowałem, bo brakowało ok 50fps.
Minimalnie odsunięta dysza, nawet piłowanie dosyłacza nie spisało egzaminu.
Więc możesz próbować własnych sił jak Ci nie szkoda pieniędzy.

Kiedyś w komisie ktoś sprzedawał GB własnoręcznie przerobiony, właśnie V.3 pod szybką wymianę sprężyny i wydawało mi się, że wrzucał tutorial jak to robił, ale mogę się mylić.

Pzdr.

#3 Kocur666  | Napisano 28 sierpień 2016 - 21:35

Kocur666
  • Użytkownik
  • Postów: 1595
  • Dołączył: 24-czerwiec 07
  • Miasto: Szczecin
Dzięki za linka.
Cena jest zachecajaca.
Tylko troche przerobek by bylo trzeba zeby to pasowalo do auga.
Zastanawiam sie czy ten mikrostyk by pasowal do spustu auga... i tak mam mosfeta wiec dla mnie to niewielka roznica w uzytkowaniu - ale istotna w montazu.

#4 wiciok  | Napisano 28 sierpień 2016 - 22:16

wiciok
  • Admin
  • Postów: 5476
  • Dołączył: 17-październik 10
  • Miasto: Mielec/Kraków
http://forum.wmasg.p...-sprezyny-w-v3/

#5 bamper12  | Napisano 29 sierpień 2016 - 08:35

bamper12
  • Użytkownik
  • Postów: 560
  • Dołączył: 13-wrzesień 08
  • Miasto:

Wyświetl postUżytkownik Kocur666 dnia 28 sierpień 2016 - 21:35 napisał

Dzięki za linka.
Cena jest zachecajaca.
Tylko troche przerobek by bylo trzeba zeby to pasowalo do auga.
Zastanawiam sie czy ten mikrostyk by pasowal do spustu auga... i tak mam mosfeta wiec dla mnie to niewielka roznica w uzytkowaniu - ale istotna w montazu.

Niestety mikrostyku się nie pozbędziesz. Normalna standardowa kostka nie wejdzie.
Aczkolwiek system współpracuje normalnie z językami spustowymi do konstrukcji V.3.
Tak troche przerabiania jest.

#6 vasilij91  | Napisano 29 wrzesień 2016 - 23:56

vasilij91
  • Użytkownik
  • Postów: 8
  • Dołączył: 04-kwiecień 09
  • Miasto: Jarocin
Witam. Wiem że trochę po czasie ale to ja jestem osobą która wystawiła replike z ręcznie wypiłowanym otworem pod szybką wymianę sprężyny. Piłowałem ręcznie małym pilnikiem do metalu. Szkielet wytrzymywał m150 Bez problemu bo w tej części nie występują uderzenia. Wymiana sprężyny to jeden sposób na zmianę fps drugim jest zmiana lufy na krótsza-mniej fps, dłuższą-wiecej fps oczywiście działa to w konfiguracji gdzie replika normalnie pracuje z długą lufą