Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Well MB04 - problem z naprawą/znalezieniem usterki


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 kubas246  | Napisano 09 październik 2016 - 15:51

kubas246
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 29-maj 16
  • Miasto: Gorlice
Cześć,
jakiś czas temu kumpel kupił MB04 z jakimś tam tuningiem (lufa precka, domowo wzmocniony trigger box, sprężyna M190 i chyba tyle). Niedawno podczas strzelanki coś zwyczajnie się zepsuło, bo po naciągnięciu sprężyna nie blokuje się naciągnięta (nie wiem jak to inaczej powiedzieć, ale chyba wiadomo o co chodzi) tylko od razu po puszczeniu "rączki" replika wystrzeli.
Rozłożyłem z kolegą trigger box i wydaje się sprawny, złożyliśmy tak jak ma być i niestety dalej to samo. Co innego mogło się popsuć?

#2 mikadorus  | Napisano 09 październik 2016 - 16:17

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1909
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:

Wytarte seary. Już nie mają jak zaczepić tłoka.  Ew. Zaczep tłoka walniety - ale to rzadkość.

Tak na 90%.

Użytkownik mikadorus edytował ten post 09 październik 2016 - 16:17


#3 kubas246  | Napisano 09 październik 2016 - 16:25

kubas246
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 29-maj 16
  • Miasto: Gorlice
Czyli tłok lub seary do wymiany? Dałbyś radę np. po zdjęciach określić czy seary już wytarte?
W przypadku tłoka lepiej brać coś porządnego jak to:
http://deltashop.pl/...-do-replik.html
Czy jakiś zestaw tuningowy (tłok, prowadnica i sprężyna) za około 100zł wystarczą?
Jeszcze jedno pytanie, kojarzysz w jakim sklepie można seary dostać? Nie mogę znaleźć nic w normalnej cenie.

Użytkownik kubas246 edytował ten post 09 październik 2016 - 16:34


#4 luki527  | Napisano 09 październik 2016 - 17:14

luki527
  • Użytkownik
  • Postów: 290
  • Dołączył: 31-marzec 12
  • Miasto: Międzyrzec Podlaski
Nie baw się w seary. Wymień cały zespół spustu.

#5 kubas246  | Napisano 09 październik 2016 - 17:21

kubas246
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 29-maj 16
  • Miasto: Gorlice
Jak patrzę po cenach za seary to cały zespół spustowy faktycznie nie wychodzi gorzej. Niestety nadal drogo. 250-300zł za zespół spustowy to jednak trochę jest.
Nie wiecie gdzie można obecnie dostać metalowy zespół spustowy w okolicach 100zł? Widzę w niektórych sklepach, że jeszcze rok temu dało się dostać taki np. od WELL za 90zł a teraz wszędzie pusto.

#6 luki527  | Napisano 09 październik 2016 - 18:07

luki527
  • Użytkownik
  • Postów: 290
  • Dołączył: 31-marzec 12
  • Miasto: Międzyrzec Podlaski
Ten zespół od well'a jest beznadziejny. Owszem podziała, ale (jeśli to prawda) na m190 oddasz może 2 strzały. I tu pojawia się problem. Widzisz kolego, snajperstwo w asg nie jest tanie. Ze swojej strony mogę zaproponować stalowy zespół (zrobiony przeze mnie), ale do tłoka 90. Ty masz zapewne 45 stopni.

#7 mikadorus  | Napisano 09 październik 2016 - 18:18

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1909
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:

Wyświetl postUżytkownik luki527 dnia 09 październik 2016 - 18:07 napisał

Ten zespół od well'a jest beznadziejny. Owszem podziała, ale (jeśli to prawda) na m190 oddasz może 2 strzały. I tu pojawia się problem. Widzisz kolego, snajperstwo w asg nie jest tanie. Ze swojej strony mogę zaproponować stalowy zespół (zrobiony przeze mnie), ale do tłoka 90. Ty masz zapewne 45 stopni.

Mb04 to rebrand warriora. Tam jest zawsze 90 stopni.

Stockowy zestaw spustu trzymał kiedyś i M170 po lekkim wzmocnieniu. Obecnie well robi seary z gorszego stopu, który szybko wyciera się na stockowych sprężynach. Obecnie tzn. od kilku lat.

Kubas - szukaj używek (w bdb stanie). Kupa ludzi od razu robi tuning i te stockowe bebechy mają zerowy przebieg. Za 20zł takie coś powinieneś dostać z drugiej ręki.

Tłok aspro to bardzo słaba opcja. BARDZO słaba.

Użytkownik mikadorus edytował ten post 09 październik 2016 - 18:19


#8 luki527  | Napisano 09 październik 2016 - 18:45

luki527
  • Użytkownik
  • Postów: 290
  • Dołączył: 31-marzec 12
  • Miasto: Międzyrzec Podlaski
Źle spojrzałem. Rzeczywiście MB04. Jest sens babrać się w stockowe cześć?

#9 mikadorus  | Napisano 09 październik 2016 - 18:54

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1909
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
Zależy od funduszy.

Jak ma mniejsze to zamiast brać nieproporcjonalnie drogi chłam lepiej kupić stockowy spust z używki i dozbierać na coś wartego polecenia ( bebechy bart_a/ laylax).

Akurat spust od airsoft pro jest tani i długo podziała. (zwłaszcza jak kupisz od deltashopu - chłopaki sprowadzali mi bardzo niestandardowe sprężynki, które poszły w tym spuście)... propo taniości tego spustu to w "dziale snajperskim" za tanie można uznać wszystkie części, które nie kosztują tyle co nowa replika :icon_biggrin:.

Użytkownik mikadorus edytował ten post 09 październik 2016 - 19:02


#10 kubas246  | Napisano 09 październik 2016 - 22:21

kubas246
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 29-maj 16
  • Miasto: Gorlice
@mikadorus
Jaki tłok w takim razie byś polecił? Coś w podobnej cenie do podanego. Widzę, że są zestawy tuningowe PPS z aluminiowym tłokiem i prowadnicą. Warto się temu przyjrzeć czy ani tyle?
Powiem szczerze, że niedługo po tym jak replika siadła to pisałem w imieniu kolegi właśnie do bart_a żeby dowiedzieć się jak cenowo wyszłoby u niego zrobienie części. Jak podał wycenę za mechanizm spustowy i zespół cylindra to niestety okazało się, że przekracza to obecnie budżet kolegi. Pewnie warte tej ceny tylko kolega tyle w tym momencie nie ma a zanim dozbiera to chwila minie.

@luki527
Kwestia za ile byś taki zespół mógł wykonać. Najlepiej klepnij mi na PW.

Użytkownik kubas246 edytował ten post 09 październik 2016 - 22:27


#11 mikadorus  | Napisano 09 październik 2016 - 23:59

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1909
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
Ja bym popytał bart_a czy by wykonał tłok.... ale na razie nie wymieniaj. Zacznij od searów/zespołu spustu. Tłok rzadko jest winny przy takiej usterce.

BTW.
- jaki masz zestaw cylindra? Masz M190 więc musi być tam wzmocniony tłok i prowadnica, cylinder i głowica cylindra. Jak nie wiesz co masz to wstaw tutaj foty i podaj szerokości trzpienia na prowadnicy oraz średnice sprężyny.  Zobaczymy czy nikt Ciebie z tą sprężyną w wała nie zrobił :icon_smile:.

Użytkownik mikadorus edytował ten post 10 październik 2016 - 00:02


#12 kubas246  | Napisano 10 październik 2016 - 09:46

kubas246
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 29-maj 16
  • Miasto: Gorlice
@mikadorus
Będę musiał kumpla poprosić, żeby rozłożył i podesłał zdjęcia. Z tego co wiem zestaw cylindra jest stockowy a przynajmniej kumpel nie przypomina sobie, aby wcześniejszy właściciel coś wspominał o jego zmianie.