Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Kolba UBR


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Diduś  | Napisano 11 październik 2016 - 19:33

Diduś
  • Użytkownik
  • Postów: 64
  • Dołączył: 30-sierpień 15
  • Miasto: Warszawa / Żyrardów
Siema, jaka najlepsza batka wejdzie w prowadnicę od kolby UBR ?

Obecna moja to Lipo 11,1 25C lecz o niej to na bank mogę zapomnieć ;P
Chcę taką by mi wlazła z kablami idealnie w kolbacza ;)

Ktoś coś ?

#2 roos  | Napisano 11 październik 2016 - 19:47

roos
  • Użytkownik
  • Postów: 200
  • Dołączył: 18-maj 09
  • Miasto: Warszawa
http://allegro.pl/li...6539746706.html
Prowadnica od PTW, aegowe są chyba krótsze. Zresztą na podlinkowanej stronie masz wymiary.

#3 Diduś  | Napisano 14 październik 2016 - 18:03

Diduś
  • Użytkownik
  • Postów: 64
  • Dołączył: 30-sierpień 15
  • Miasto: Warszawa / Żyrardów
Oki, dzięki trzeba zrobić przymiarkę w sklepie :)

#4 pioraj  | Napisano 18 maj 2017 - 15:20

pioraj
  • Użytkownik
  • Postów: 113
  • Dołączył: 23-styczeń 11
  • Miasto: Mikołów
Pytanie dla uzytkownikow kolby UBR montowanej w aegach. Przerabialiscie cos, zeby pomiescic aku w prowadnicy ? Mam GC 16 warthoga i planuje kupic ta kolbe, tylko nie mam pojecia czy tam wejdzie lipo 11.1 dodam, ze mosfet tez siedzi w prowadnicy, z gory dzieki.

#5 mafo  | Napisano 18 maj 2017 - 22:02

mafo
  • Użytkownik
  • Postów: 218
  • Dołączył: 14-wrzesień 09
  • Miasto:
Ja mieszcze 7.4V 3300mAh.
Mam wyciete okno od gory w prowadnicy na wielkosc baterii. Calosc jest zakryta przez cheek riser.
Jutro wstawie fotki.


#6 pioraj  | Napisano 19 maj 2017 - 00:02

pioraj
  • Użytkownik
  • Postów: 113
  • Dołączył: 23-styczeń 11
  • Miasto: Mikołów

Wyświetl postUżytkownik mafo dnia 18 maj 2017 - 22:02 napisał

Ja mieszcze 7.4V 3300mAh.
Mam wyciete okno od gory w prowadnicy na wielkosc baterii. Calosc jest zakryta przez cheek riser.
Jutro wstawie fotki.
to czekam na foty. :)

#7 mafo  | Napisano 19 maj 2017 - 21:07

mafo
  • Użytkownik
  • Postów: 218
  • Dołączył: 14-wrzesień 09
  • Miasto:
http://imgur.com/a/zxJha
http://imgur.com/lcCFCAw
http://imgur.com/L6g3Exq


#8 Potfurr  | Napisano 20 maj 2017 - 22:31

Potfurr
  • Użytkownik
  • Postów: 174
  • Dołączył: 18-sierpień 12
  • Miasto: Opatówek
Jak można taką jape wyciąć w kolbie za 500zł? Coś takiego jest trochę za długie: https://gunfire.pl/p...mAh-25-50C.html
Po to są wymiary akumulatora aby dopasować sobie. Ja strzeliłem w ciemno bo jeszcze tej kolby nie miałem. Tragedii nie ma ale kable wystają czyli kiepsko. Nie po to kupowałem kolbę za tyle kasy aby jeszcze szpetnie wyglądało z kablami wystającymi ale to inna historia. Zobacz na wymiary i weź krótszą.

#9 pioraj  | Napisano 21 maj 2017 - 05:49

pioraj
  • Użytkownik
  • Postów: 113
  • Dołączył: 23-styczeń 11
  • Miasto: Mikołów

Wyświetl postUżytkownik Potfurr dnia 20 maj 2017 - 22:31 napisał

Jak można taką jape wyciąć w kolbie za 500zł? Coś takiego jest trochę za długie: https://gunfire.pl/p...mAh-25-50C.html
Po to są wymiary akumulatora aby dopasować sobie. Ja strzeliłem w ciemno bo jeszcze tej kolby nie miałem. Tragedii nie ma ale kable wystają czyli kiepsko. Nie po to kupowałem kolbę za tyle kasy aby jeszcze szpetnie wyglądało z kablami wystającymi ale to inna historia. Zobacz na wymiary i weź krótszą.
czyli u Ciebie aku jest w prowadnicy, ale wystaja kabelki ?

#10 Potfurr  | Napisano 21 maj 2017 - 08:11

Potfurr
  • Użytkownik
  • Postów: 174
  • Dołączył: 18-sierpień 12
  • Miasto: Opatówek

Wyświetl postUżytkownik pioraj dnia 21 maj 2017 - 05:49 napisał

czyli u Ciebie aku jest w prowadnicy, ale wystaja kabelki ?

Tak, jak masz kolbę zmierz długość i szukaj najlepiej jak najkrótszą baterie. W każdym sklepie jest opis wymiarów a więc dopasujesz sobie.

#11 pioraj  | Napisano 21 maj 2017 - 20:30

pioraj
  • Użytkownik
  • Postów: 113
  • Dołączył: 23-styczeń 11
  • Miasto: Mikołów
Ok, a jak z jakoscia kolby, bo taki acm, p&j duzo tanszy niz oryginal.

#12 Pietracha  | Napisano 22 maj 2017 - 20:39

Pietracha
  • Użytkownik
  • Postów: 831
  • Dołączył: 11-marzec 05
  • Miasto: Płock/Toruń/Warszawa
Ja w kopii UBRki mieszczę Turnigy Nanotech 11,1V 1200mAh 35-50C w jednym pakiecie.
Wchodzi dosłownie na styk. Mosfet mieści się elemencie kolby przykręcanym do wypustu w korpusie. Tylko że u mnie UBRka siedzi na ICSie - tam mocowanie kolby jest inaczej rozwiązane niż w standardzie TM.

#13 pioraj  | Napisano 23 maj 2017 - 06:21

pioraj
  • Użytkownik
  • Postów: 113
  • Dołączył: 23-styczeń 11
  • Miasto: Mikołów
Potem bede kombinowal, teraz trzeba szukac kolby :)