Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Replika Snajperska


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
34 odpowiedzi w tym temacie

#21 Foton  | Napisano 08 listopad 2016 - 22:02

Foton
  • Użytkownik
  • Postów: 353
  • Dołączył: 28-styczeń 16
  • Miasto: Syców/Oleśnica
E to np. rk-02 za 400 czy 500 zł i do tego kolimator -na 30 m trafiasz w punkt jak dobrze ustawisz i nikomu krzywdy 360 czy 380 fps nie zrobisz :icon_biggrin:

Użytkownik Foton edytował ten post 08 listopad 2016 - 22:03


#22 Krzywica  | Napisano 08 listopad 2016 - 22:03

Krzywica
  • Użytkownik
  • Postów: 207
  • Dołączył: 14-sierpień 14
  • Miasto:
To z danych w profilu:
Wiek: 12

Jeśli to coś wyjaśnia :).

#23 PrOdEuX  | Napisano 08 listopad 2016 - 22:03

PrOdEuX
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 20-maj 15
  • Miasto: Bydgoszcz
Buniek, przeczytałem ten temat już 2 razy. To poszukaj sobie temat jak ktoś wybiera repliki tylko z deltshopu.

#24 Foton  | Napisano 08 listopad 2016 - 22:13

Foton
  • Użytkownik
  • Postów: 353
  • Dołączył: 28-styczeń 16
  • Miasto: Syców/Oleśnica
to musisz sobie przejrzeć modele i poczytać opinię o nich - tematu jak ze specshopu wybierać pewnie nie ma jako takiego.

Jak przeglądam ofertę to widzę, że tam snajperki wyskakują zaraz po pistoletach :D tak czy inaczej coś co kosztuje 300-400 zł tylko przypomina wyglądem snajperkę, dlatego z takimi replikami nierozłącznie wiąże się pojęcie tuningu :) Chyba, że ktoś kupuje, żeby na ścianie powiesić i ma to być stock.

Po co mi taka snajperka jak mam problem na 50 m trafić w człowieka, a z aeg (rk-02 z kolimatorem) moge wybrać gdzie go chcę trafić i jeszcze mam ogień ciągły??
Dlatego dyskusja zeszła na tuning, bo to nie znaczy wybrać coś tam i snajperkę zrobisz, tylko baza pod tuning tez musi być odpowiednia. Można i 1000 fps zrobić, a wytrzyma 1 strzał, albo nie strzeli ani razu :D

#25 PrOdEuX  | Napisano 08 listopad 2016 - 22:19

PrOdEuX
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 20-maj 15
  • Miasto: Bydgoszcz
Masz rację Foton, ale już mam MP5. Spróbuję się na następnej strzelance ukryć się jakoś daleko. A np. ta: deltashop.pl/p/435/1830/sniper-rifle-svd-dragunov-black-karabiny-snajperskie-repliki-broni-asg-air-soft-gun.html Wydaje mi się, że sobie poradzę może z tym wiosłem :D

#26 Foton  | Napisano 08 listopad 2016 - 22:35

Foton
  • Użytkownik
  • Postów: 353
  • Dołączył: 28-styczeń 16
  • Miasto: Syców/Oleśnica
To będzie pewnie jakościowo to co Koer :) Da się z tego strzelać :)

Pamiętaj, że do tego montaż i luneta jeszcze ;) Bez tego raczej nie postrzelasz (maks 50 m i to czasem uda się trafić ;))

#27 PrOdEuX  | Napisano 08 listopad 2016 - 22:43

PrOdEuX
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 20-maj 15
  • Miasto: Bydgoszcz
To się załatwi. A dałoby radę wstawić tam m120 lub ew. M125?

#28 matheoo41  | Napisano 08 listopad 2016 - 23:30

matheoo41
  • Użytkownik
  • Postów: 47
  • Dołączył: 30-listopad 09
  • Miasto: Łódź
Ktoś może mnie oświecić kto jest producentem tego?
Wygląda mi to na A&K, a jeżeli tak jest, to wstawisz tam dowolną sprężynę w standardzie AEG.
EDIT: Nie było mnie na forum jakoś dwa lata, więc się nie orientuję dokładnie, ale kliknąłem w ten temat przez chwytliwy tytuł, i widzę, że chyba nic się nie zmieniło. Nadal młodzi napaleni na snajperzenie nie potrafią pojąć istoty bycia snajperem w ASG. Nadal szukanie odpowiedzi w starszych tematach przerasta. Ehhh...

Użytkownik matheoo41 edytował ten post 08 listopad 2016 - 23:49


#29 mikadorus  | Napisano 08 listopad 2016 - 23:51

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1763
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:

Wyświetl postUżytkownik matheoo41 dnia 08 listopad 2016 - 23:30 napisał

Ktoś może mnie oświecić kto jest producentem tego?
Wygląda mi to na A&K, a jeżeli tak jest, to wstawisz tam dowolną sprężynę w standardzie AEG.

To to samo co gunfire sprzedaje. Po prostu gunfire ma swoją markę GFC czy co innego i maruje te ACM jako swoje (a to dokładnie to samo) bo miałem te SWD.  Różnice są niewielkie i opisane w tematach o A&K i tym wynalazku.

M120 wstawisz... jak chcesz...

#30 Foton  | Napisano 09 listopad 2016 - 08:00

Foton
  • Użytkownik
  • Postów: 353
  • Dołączył: 28-styczeń 16
  • Miasto: Syców/Oleśnica
GFC, ACM, A&K, Koer - to samo :icon_wink:

Sprężyna pasuje od aeg, a wymiana banalnie prosta (2 śrubki imbusem odkręcasz i zdejmujesz prowadnicę sprężyny i już na wierzchu).

Tutaj masz filmik (swds to praktycznie to samo co swd tyle, że ma składaną kolbę):
https://www.youtube....h?v=37-twf-qFSo

Użytkownik Foton edytował ten post 09 listopad 2016 - 08:06


#31 PrOdEuX  | Napisano 09 listopad 2016 - 09:27

PrOdEuX
  • Użytkownik
  • Postów: 26
  • Dołączył: 20-maj 15
  • Miasto: Bydgoszcz
Wiesz matheo, na początku radzili kupić aega. I kupiłem. Ale jak wiadomo nie da się żyć z jedną repliką. Potrzebowałem długiej repliki, a więc  dlaczego nie może to być swd? M120 chcę wstawić, bo mi tyle wystarcza.  Dam przykład. Mój kolega kupił l96 od ares/asg 360fps z serii proline za ok. 2000zł i okazało się, że strzela ona celnie i daleko na 70m. To po co tuning?

Użytkownik PrOdEuX edytował ten post 09 listopad 2016 - 09:37


#32 Foton  | Napisano 09 listopad 2016 - 10:16

Foton
  • Użytkownik
  • Postów: 353
  • Dołączył: 28-styczeń 16
  • Miasto: Syców/Oleśnica
m120 z aeg na pewno wstawisz bo pasują, więc bez problemu - ja chińską zmienię na m170 guardera, ale najpierw ją pomęczę aż się ubije :icon_biggrin:

No wiesz - 70 m zasięgu jak na rasową snajperkę to słabo, bo  zmodzony aeg ma te 60-70 m zasięgu (ja w rk02 w stocku mam jakieś 53 m na kulkach 0,25, bo mierzyłem i ma to 360-370 fps na 0,2g bo chronowałem na 2 chrono, żeby sprawdzić).

Jak Ci to wystarczy to ok i faktycznie tuning tego jest bez sensu (może z wyjątkiem gumki i lufy bo to warto włożyć). Bez montażu i lunetki na 50 m nie postrzelasz zbytnio (nie widać mniejszego celu bo muszka zasłania) i tutaj ten wydatek także jest podstawą zabawy - zwłaszcza jak chcesz nieco dalej strzelać czyli 50-60 m powiedzmy.

Na więcej bez mocniejszej sprężyny bym nie liczył, a jak nie potrzeba Ci to taka pseudosnajperka wystarczy.

Piszę pseudosnajperka, bo w normalnych warunkach dla typowego snajpera to nie jest snajperka i to nie jest karabinem wyborowym, bo nie ma takich osiągów, a jedynie wygląda jak snajperka swd :icon_biggrin:

Chyba temat wyczerpany :icon_biggrin:

To ogarnij usztywnienie i stabilizację lufy w replice (jest info w temacie o swd a&k) i będzie git.

Problemów z naciąganiem raczej nie będzie, więc rączki nie potrzebujesz i nic się tam nie urwie, bo nie ma się tam co popsuć (o ile dobrze to złożysz po wymianie gumki, lufy i usztywnianiu).

P.s. no nie wiem czy 360 fps daje taki zasięg i celność i to w stocku. Po Tokio Marui to może bym się i tego spodziewał ale to nie ta klasa cenowa pewnie :icon_wink:

Użytkownik Foton edytował ten post 09 listopad 2016 - 10:30


#33 Buniek92  | Napisano 09 listopad 2016 - 10:21

Buniek92
  • Moderator I
  • Postów: 797
  • Dołączył: 06-maj 06
  • Miasto: Warszawa

Wyświetl postUżytkownik PrOdEuX dnia 09 listopad 2016 - 09:27 napisał

Mój kolega kupił l96 od ares/asg 360fps z serii proline za ok. 2000zł i okazało się, że strzela ona celnie i daleko na 70m. To po co tuning?

Dla własnego dobra poczytaj trochę na forum. Polecam temat: "Mierzone zasięgi karabinów wyborowych".

#34 mikadorus  | Napisano 09 listopad 2016 - 10:27

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1763
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
70m wyciągnąć się da. Mam podwórko tej długości. Ale celność na tym dystansie żadna... serią jeszcze można strzelić. ..kolega bajeruje.

Acm to nie a&k. Jest kilka różnic. .

Użytkownik mikadorus edytował ten post 09 listopad 2016 - 10:29


#35 wiciok  | Napisano 09 listopad 2016 - 11:18

wiciok
  • Admin
  • Postów: 5479
  • Dołączył: 17-październik 10
  • Miasto: Mielec/Kraków

Wyświetl postUżytkownik Buniek92 dnia 09 listopad 2016 - 10:21 napisał

Dla własnego dobra poczytaj trochę na forum. Polecam temat: "Mierzone zasięgi karabinów wyborowych".
+1

Zamykam.