Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

CM.700 M40A3


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
217 odpowiedzi w tym temacie

#201 Wertyn44  | Napisano 19 grudzień 2017 - 00:40

Wertyn44
  • Użytkownik
  • Postów: 86
  • Dołączył: 24-kwiecień 17
  • Miasto:
Wątpię czy madbulle takie lepsze , na gunfire teraz mają specny 0.36 białe , polecam .

#202 -MARIO-  | Napisano 19 grudzień 2017 - 05:19

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 408
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów
https://gunfire.pl/p...vy-1000szt.html
Używam ze specny 0.4g i 0.45g .Latają elegancko

#203 Kaczan  | Napisano 19 grudzień 2017 - 14:00

Kaczan
  • Użytkownik
  • Postów: 95
  • Dołączył: 10-czerwiec 13
  • Miasto:
A ja miałem 0.30g i tak się męczyłem z tym hopkiem bo kulki latały jak chciały :D
Czas zakupić coś cięższego. Ale w sumie na 70m na 0.30g w cel 40x80 trafiałem 5/6.

#204 Wertyn44  | Napisano 19 grudzień 2017 - 17:55

Wertyn44
  • Użytkownik
  • Postów: 86
  • Dołączył: 24-kwiecień 17
  • Miasto:
No ale 0.4 0.45 to na stocku nie będą latały dobrze , no ewentualnie. 0.4 na r albo flat hopie .

#205 -MARIO-  | Napisano 19 grudzień 2017 - 19:34

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 408
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów
Oczywiste.Polecilem tylko specny bo to dobre kulasy jak na polskie możliwości zakupu

#206 miro1211  | Napisano 22 grudzień 2017 - 02:07

miro1211
  • Nowy
  • Postów: 2
  • Dołączył: 22-grudzień 17
  • Miasto: Nowy Sącz
Witam. Odkąd jestem posiadaczem takowej cymy, chodzi mi po głowie wiele pytań na temat komory. Z tego co zauważyłem komory od PDI czy AirsoftPro w standardzie VSR nie podejdą (ze względu innego otworu na magazynek). Magazynki trochę przypominają (albo są takie same) jak do L96. Gdyby ktoś chciał wymienić komore to co będzie pasowało? Ktoś już znalazł odpowiedź? Może komory do L96 które mają podobne wejście jak stockowe w omawianej cymie?

#207 Wertyn44  | Napisano 22 grudzień 2017 - 07:52

Wertyn44
  • Użytkownik
  • Postów: 86
  • Dołączył: 24-kwiecień 17
  • Miasto:
Magazynki prędzej jak do m24 , i komore do m24 bym sprawdził na pierwszym miejscu.

#208 miro1211  | Napisano 22 grudzień 2017 - 12:41

miro1211
  • Nowy
  • Postów: 2
  • Dołączył: 22-grudzień 17
  • Miasto: Nowy Sącz
Ooo, na to nie wpadłem, a jak z głowicą cylindra? Od m24 tam nie podejdzie bo gwint do cylindra jest mniejszy, gwint pasuje od vsr ale nie wiem jak z samą dyszą. Do tej komory spasuje głowica np. od AirsoftPro do VSR z tym oringiem na dyszy?

#209 Wertyn44  | Napisano 22 grudzień 2017 - 13:43

Wertyn44
  • Użytkownik
  • Postów: 86
  • Dołączył: 24-kwiecień 17
  • Miasto:
Nwm jak z głowicą.

#210 -MARIO-  | Napisano 22 grudzień 2017 - 18:27

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 408
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów
Podejżewam że bart by dorobił głowicę pod komorę.Pytanie czy będzie pasować ta komora.Jak już jesteśmy przy komorach z m24 to action army zaczeło je robić.Na głównej stronie wmasg jest info.
W vsr spisuje się elegancko ich komora ..
Ja poczekam aż będzie coś strikte dedykowanego.Nie mam zamiaru rzeźbić bo czasem się to nie udaje a części zamiwnnych nie ma na razie na rynku

Użytkownik -MARIO- edytował ten post 22 grudzień 2017 - 18:28


#211 Milski  | Napisano 07 styczeń 2018 - 15:40

Milski
  • Użytkownik
  • Postów: 59
  • Dołączył: 30-październik 10
  • Miasto: Suwałki
Jak wygląda sprawa odnośnie zespołu spustu? Jest to jakiś standard?

#212 Wertyn44  | Napisano 07 styczeń 2018 - 15:49

Wertyn44
  • Użytkownik
  • Postów: 86
  • Dołączył: 24-kwiecień 17
  • Miasto:
Jest to taki standard że nie trzeba go wymieniać .

Wątpię żeby coś tam padło .

#213 -MARIO-  | Napisano 09 styczeń 2018 - 12:17

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 408
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów
Po wystrzleniu około 300-kulek przy 570 fps nie ma najmniejszych śladów zużycia na searach
Ktoś tu ma m160 guardera gdzie jest grubo ponad 600 fps i też mu to działa.Seary są stalowe więc wytrzymają

Użytkownik -MARIO- edytował ten post 09 styczeń 2018 - 12:19


#214 Jejas  | Napisano 09 styczeń 2018 - 18:49

Jejas
  • Użytkownik
  • Postów: 27
  • Dołączył: 02-grudzień 07
  • Miasto: Leszno
Jestem zielony w tematyce części wewnętrznych/tuningowania replik dlatego chciałbym jeszcze na moment wrócić do tematu sprężyn.
Piszecie o montowaniu w cm.700 sprężyn różnych producentów. Czy znaczy to, że produkowane przez nich sprężyny są uniwersalne i pasują do replik różnego typu ? Jeśli kupię jedną ze sprężyn z załączonych linków, to będzie ona pasować do cm.700 ? Jeśli tak to którą byście wybrali (w stosunku do zużywalności stockowych częsci + w miarę bezproblemowego naciągu sprężyny).

http://www.taiwangun...-sp-150-guarder
http://www.taiwangun...-sp-160-guarder

Wymieniam jednocześnie lufę na precyzyjną i gumkę hop up. Potrzebuję wymienić coś jeszcze ? Czy części typu: cylinder, tłok, prowadnica sprężyny są kompatybilne z częściami jakiegoś konkretnego producenta ?

Pozdrawiam !

Użytkownik Jejas edytował ten post 09 styczeń 2018 - 18:51


#215 -MARIO-  | Napisano 09 styczeń 2018 - 20:31

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 408
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów
Cześci typu tłok i cylinder nie produkuje nikt i nie są kompatybilne(tłok niby z vsr podchodzi ale nie sprawdzałem.)
Zestaw cylindra tłoka i prowadnicy dorobi ci pewnie bart_a jak do niego zagadasz .
Zespół spustu zostaje stock.
Lufa i gumka aegowa
Spreżyny musisz szukać do replik snajperskich nie aegowe.Do snajp są dłuższe o wiele i mają inne średnice .
Np guarder m150 do repliki m24 powinien wejść do cm 700 skoro m160 wchodzi .
Zapomnij o w miarę lekkim naciąganiu springa powyżej m150, zwłaszcza jeżeli wcześniej nie miałeś do czynienia z 4 taktem :).
Każdy znajomy co bierze do ręki moje giwery to się szarpie z nimi jak reksio z szynką .Trzeba wyrobić technike ;)



#216 Karol88  | Napisano 12 styczeń 2018 - 17:42

Karol88
  • Użytkownik
  • Postów: 537
  • Dołączył: 17-październik 06
  • Miasto: Żory
550fps w stocku, jutro otwieram i sprawdzam środek i bawię się hopkiem.

Testy zasięgu i celności jak dojdą bb.

Zacznę od TDC. Ktoś ma jakieś porady ?

#217 -MARIO-  | Napisano 13 styczeń 2018 - 16:57

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 408
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów
Co z tego że 550 w stocku jak tłok i prowadnica z plastiku,cylinder też puści na "zgrzewie" z czasem.

#218 Karol88  | Napisano 13 styczeń 2018 - 21:41

Karol88
  • Użytkownik
  • Postów: 537
  • Dołączył: 17-październik 06
  • Miasto: Żory
Więc z czasem będą wymiany. Zobaczę ile wytrzyma i wymienię