Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

CM.700 M40A3


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
319 odpowiedzi w tym temacie

#301 Jejas  | Napisano 24 marzec 2018 - 08:47

Jejas
  • Użytkownik
  • Postów: 32
  • Dołączył: 02-grudzień 07
  • Miasto: Leszno
Gumka teraz siedzi idealnie, wsadziłem nawet większy dystanser - gumka wyraźnie jest widoczna w świetle lufy. Efekt: kulki lecą tak samo, nawet nie po prostej, wyraźnie opadają po przeleceniu ok 40m, nie widać żeby hop up w ogóle je podkręcał. Kończą mi się pomysły xD.

#302 Jaroov  | Napisano 24 marzec 2018 - 10:21

Jaroov
  • Użytkownik
  • Postów: 16
  • Dołączył: 22-styczeń 18
  • Miasto: Chojnów
Wsadź dystanser z wkładu od długopisu, jeśli przy maksymalnie skręconym hopku kulki nie lecą w kosmos to uszkodzona/wadliwa komora.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka



#303 Jejas  | Napisano 24 marzec 2018 - 11:17

Jejas
  • Użytkownik
  • Postów: 32
  • Dołączył: 02-grudzień 07
  • Miasto: Leszno
Rozebrałem komorę, usunąłem śrubki i wyrzuciłem tą gumkę, przywiązałem ramiona na stałe. Wsadziłem zieloną gumkę G&G, największy dystanser jaki miałem, zmieniłem ustawienie tej plastikowej blokady na lufie, która uszczelniała też komorę (swoją drogą, widziałem różne zdjęcia i filmiki z rozebraną cm.700 i różnie był ten element zakładany. Wyczyściłem replikę i wysuszyłem dokładnie każdy element. W końcu udało mi się po raz pierwszy zobaczyć kulkę szybującą do góry... Wniosek taki, że albo TDC albo nowa komora :).

#304 Karol88  | Napisano 24 marzec 2018 - 12:19

Karol88
  • Użytkownik
  • Postów: 565
  • Dołączył: 17-październik 06
  • Miasto: Żory
Rób tdc. Bez tego replika to kawał klocka. Myślałem, że masz już zrobiony.
Te oringi słabo sprawdzają się trzymając ramiona stale w jednej pozycji.

#305 Jejas  | Napisano 24 marzec 2018 - 13:38

Jejas
  • Użytkownik
  • Postów: 32
  • Dołączył: 02-grudzień 07
  • Miasto: Leszno
Dlatego zastąpiłem je sznurkiem. Wole mieć nieregulowany hop up niż nie mieć go w ogóle (do momentu w którym zabiorę się za tdc).
Na tą chwilę i tak jest miodnie, 60m mierzone dalmierzem i 10/10 w kartce A4.

Użytkownik Jejas edytował ten post 24 marzec 2018 - 13:38


#306 miro1211  | Napisano 25 marzec 2018 - 00:35

miro1211
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 22-grudzień 17
  • Miasto: Nowy Sącz
Czemu nikt nie podejmie się zrobienia r hopa?
U mnie od grudnia dużo rzeczy wymienionych. Lufa PDI 6,05 455mm, R-Hop od hunterseekera, wcześniej od silentsnipera (hunterseeker genialny), poprawienie szczelności (oring na kołnierzu gumki), tłok VSR od Airsoft pro (dociążony do 50 gram i dobrany oring), bardzo dobry. Do tego spring Airsoft pro m150 (dmuchnął 580fps, po czasie stałe 560-565), prowadnica Airsoft pro. Kulki używane to Specny 0,45g ale odnosze wrażenie że za lekkie i trafiają sie wadliwe (będzie zmiana raczej na BLSy).
Na samym początku zrobiłem TDC i uważam że to podstawa w tej replice (ramiona sklejone zwykłą kropelką i sprężynka od długopisa pod ramiona przyklejona klejem do butów, ramiona od dołu lekko spiłowane pod dystanser). Dystanser też zrobił robotę, włożyłem Maple Leaf Omega i bardzo poprawił osiągi w połączeniu z r hopem od hunterseekera. Oczywiście wszystko przesmarowane, teflon gdzie trzeba to dany i szczelność strzykawka a przeładowanie jest bardzo lekkie i płynne.
Zasięgu nie mierzyłem ale na mapach na jednej strzelance wyszło że celne strzały oddawałem z budynku do budynku na 90 metrach, maksymalny nie mierzony. Celność jak na dość tani tuning i tanią replike bardzo dobra (myślę że tu robi robote lufa).
Dużo czasu trzeba włożyć żeby to latało przyzwoicie ale warto :icon_wink:

Użytkownik miro1211 edytował ten post 25 marzec 2018 - 00:38


#307 -MARIO-  | Napisano 25 marzec 2018 - 13:27

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 469
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów
Za bardzo wepchałeś lufe z gumą do środka komory i odkształcił ci sie kołnierz
Jak nie masz tdc moda to możesz se tam cuda wsadzać.Stockowy oring dociskający ramiona hopa jest słaby jak blacha w maździe ;) i nigdy nie dociśnie na tyle żeby sensownie podkręcić ciężką kulkę

Użytkownik -MARIO- edytował ten post 25 marzec 2018 - 13:30


#308 SniperWolf  | Napisano 27 marzec 2018 - 04:01

SniperWolf
  • Użytkownik
  • Postów: 31
  • Dołączył: 17-kwiecień 11
  • Miasto: Książenice
Panowie czyli generalnie do repliki pasuje zestaw tuningowy typu VSR czyli tłok prowadnica sprężyny i sprężyna ? :D
A jak wygląda sprawa głowicy cylindra ? Stockowa jest ok czy też wymiana typu VSR ? ;)

#309 -MARIO-  | Napisano 27 marzec 2018 - 04:39

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 469
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów
Przeczytaj jeszcze raz .Części brać od barta pof wymiar a nie sztukować z vsr

#310 miro1211  | Napisano 27 marzec 2018 - 10:20

miro1211
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 22-grudzień 17
  • Miasto: Nowy Sącz
Pneumatyka czyli prowadnica, tłok pasują od vsr i nie trzeba dorabiać, koszta dorobienia te same co kupienie niebieskiego od aspro (już dostępny w polsce). Tłok idealnie pasuje do cymki i według opinii ludzi którzy zgryźli zęby na snajpach (nie, nie z rakowych forów czy grup na fb) twierdzą że tłok jest bardzo dobry i cena/jakość przebija wszysko :)
Głowica cylindra albo dorobienie albo dorwanie z zestawu komory hop up od aspro do vsr, zwykła vsr nie pasuje bo ma zwężenie na koncu dyszy, a ta od zestawu aspro jest pod komory na lufy aeg tak jak w stocku cymy.

#311 -MARIO-  | Napisano 27 marzec 2018 - 14:51

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 469
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów
Takie małe ale.Bart ma lepszą jakość niż As pro .Wiem bo w jednej snajpie mam jego tajle a w drugiej aspro.Ten tłok jest ok ale szybko się wycierają ślizgi

#312 matpgt  | Napisano 28 marzec 2018 - 13:01

matpgt
  • Użytkownik
  • Postów: 34
  • Dołączył: 30-listopad 16
  • Miasto: Warszawa

Wyświetl postUżytkownik miro1211 dnia 27 marzec 2018 - 10:20 napisał

Pneumatyka czyli prowadnica, tłok pasują od vsr i nie trzeba dorabiać, koszta dorobienia te same co kupienie niebieskiego od aspro (już dostępny w polsce). Tłok idealnie pasuje do cymki i według opinii ludzi którzy zgryźli zęby na snajpach (nie, nie z rakowych forów czy grup na fb) twierdzą że tłok jest bardzo dobry i cena/jakość przebija wszysko :icon_smile:
Głowica cylindra albo dorobienie albo dorwanie z zestawu komory hop up od aspro do vsr, zwykła vsr nie pasuje bo ma zwężenie na koncu dyszy, a ta od zestawu aspro jest pod komory na lufy aeg tak jak w stocku cymy.

A tłok od vsr nie będzie za krótki? jak jest długość tłoka w stocku? wew wymiar cylindra to 22mm czy 22.5mm jak w vsr?

#313 Juniorex  | Napisano 28 marzec 2018 - 13:39

Juniorex
  • Użytkownik
  • Postów: 5
  • Dołączył: 07-listopad 16
  • Miasto: Łęczna

Wyświetl postUżytkownik matpgt dnia 28 marzec 2018 - 13:01 napisał

A tłok od vsr nie będzie za krótki? jak jest długość tłoka w stocku? wew wymiar cylindra to 22mm czy 22.5mm jak w vsr?
około 22,4mm.

#314 soell  | Napisano 02 kwiecień 2018 - 16:25

soell
  • Użytkownik
  • Postów: 1
  • Dołączył: 09-listopad 17
  • Miasto:
Panowie,
Nie macie kogoś z okolic Warszawy,  kto podjąłby się zrobienia TDC? Mi niestety brak umiejętności i narzędzi i nie chciałbym czegoś zepsuć.

#315 miro1211  | Napisano 05 kwiecień 2018 - 20:58

miro1211
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 22-grudzień 17
  • Miasto: Nowy Sącz

Wyświetl postUżytkownik -MARIO- dnia 27 marzec 2018 - 14:51 napisał

Takie małe ale.Bart ma lepszą jakość niż As pro .Wiem bo w jednej snajpie mam jego tajle a w drugiej aspro.Ten tłok jest ok ale szybko się wycierają ślizgi

Jedyne co bym zrobił u barta to cylinder i głowica, bo tych czesci nie idzie jeszcze dostać. U mnie przebieg na tłoku 4 tyś kulek i jakoś nie widze żeby sie wycierał, ani troche. A co do tłoka barta słyszałem różne opinie, znajomy miał i nie poleca, do tego wyłapał, że tłok miał za luźne ślizgi i nie pracował odpowiednio.



Wyświetl postUżytkownik matpgt dnia 28 marzec 2018 - 13:01 napisał

A tłok od vsr nie będzie za krótki? jak jest długość tłoka w stocku? wew wymiar cylindra to 22mm czy 22.5mm jak w vsr?

Nie jest za krótki, długość tłoka stockowego jest taka sama jak vsr. Mam, używam, śmiga aż miło!

#316 matpgt  | Napisano 06 kwiecień 2018 - 14:37

matpgt
  • Użytkownik
  • Postów: 34
  • Dołączył: 30-listopad 16
  • Miasto: Warszawa
To mnie mocno zaskoczyło, do tej pory myślałem że replika pracuje na cylindrze i tłoku z cm 702.

Mógłbyś jeszcze zmierzyć całkowitą długość cylindra i odcinek efektywnego sprężania bez uwzględnienia miejsca na głowice cylindra (czyli od końca portu w cylindrze do miejsca gdzie wkręca się głowice bez uwzględnienia miejsca zajmowanego przez głowice po jej wkręceniu)

Generalnie wygląda na niezły materiał na snajperkę tylko martwią mnie mniejsze wyniki niż w vsr z tej samej sprężyny (pewnie słaba głowica cylindra)

pozdr
matpgt

#317 -MARIO-  | Napisano 07 kwiecień 2018 - 15:29

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 469
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów
Inny cylinder i jego wydajnosć , dlatego inne wyniki.Głowica cylindra nawet nowa nic nie wniesie do fpsów,jedynie do wytrzymałości

#318 matpgt  | Napisano 07 kwiecień 2018 - 16:08

matpgt
  • Użytkownik
  • Postów: 34
  • Dołączył: 30-listopad 16
  • Miasto: Warszawa
Tutaj zdecydowanie się nie zgodzę. Rodzaj głowicy ma bardzo duże znaczenie stad np przewaga vsr, a odpowiednie obrobienie głowicy ew głowica zrobiona na zamówienie robi robotę. Co do wydajności cylindra to będzie można policzyć potrzebne tylko jego wymiary jak powyżej

#319 -MARIO-  | Napisano 07 kwiecień 2018 - 21:01

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 469
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów
Matpgt...wyobraź sobie że na zamówienie miałem głowice robioną z delikatnie większą dyszą co by ładnie się uszczelniała i ch..a to dało.

#320 matpgt  | Napisano 09 kwiecień 2018 - 12:56

matpgt
  • Użytkownik
  • Postów: 34
  • Dołączył: 30-listopad 16
  • Miasto: Warszawa
Dokładnie obejrzałem zdjęcia rozebranej repliki i wygląda to tak

replika pracuje na długim cylindrze ale droga sprężania jest taka sama jak w vsr co przy mniejszej średnicy daje mniejszą objętość cylindra niż w vsr