Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

HK416 / M27 IAR [SPECNA ARMS]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
337 odpowiedzi w tym temacie

#321 smk  | Napisano 21 kwiecień 2017 - 10:05

smk
  • Użytkownik
  • Postów: 35
  • Dołączył: 23-sierpień 10
  • Miasto: Gdańsk

Wyświetl postUżytkownik MiczuTG dnia 21 kwiecień 2017 - 10:01 napisał

Kupiłem hicap DBoys metalowy. Podaje, pasuje... Problem przy wyciąganiu, gdy stelaż plastikowy wychodzi z obudowy :sciana: Kropla kleju powinna pomóc

Już pisałem o tym. Kupiłem 6 sztuk - wszystkie mają ten problem. Ja zagniotłem lekko stalowy korpus ale chyba bez podklejenia się nie obędzie. Kto to w ogóle puścił do sprzedaży to ja nie wiem.

#322 sikor73elite  | Napisano 21 kwiecień 2017 - 12:42

sikor73elite
  • Użytkownik
  • Postów: 27
  • Dołączył: 20-grudzień 16
  • Miasto: Toruń
Sprawa z lufą zewnętrzną rozwiązana.
Łączenie znajduje się tuż przy bloku gazowym. Nie trzeba go demontować tak jak się przypuszczałem. Połączenie jest skręcone na klej. Trzeba sporo siły żeby odkręcić. Zdjecia dla potwierdzenia.
Teraz sprawa krótszej przedłużki. Szukam takiej około 70mm. Do niej chcę dokręcić tłumik dźwięku 195mm.
Jeśli ktoś ma to chętnie odkupię.Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka



#323 MiczuTG  | Napisano 22 kwiecień 2017 - 15:56

MiczuTG
  • Użytkownik
  • Postów: 37
  • Dołączył: 14-grudzień 16
  • Miasto: Łódź
Czy do stockowej repliki mogę używać innych baterii niż 7,4?

#324 Niedźwiedź  | Napisano 22 kwiecień 2017 - 19:08

Niedźwiedź
  • Użytkownik
  • Postów: 22
  • Dołączył: 03-luty 11
  • Miasto: Warszawa

Wyświetl postUżytkownik MiczuTG dnia 22 kwiecień 2017 - 15:56 napisał

Czy do stockowej repliki mogę używać innych baterii niż 7,4?

Jeśli mówimy o LiPo to możesz również 11.1V ale przy stokowych częściach to ci rozsadzi bebechy. Lepiej trzymaj się klasycznej LiPo 7,4 możesz jedynie pokombinować z parametrem C na baterii zamiast 20 poszukaj batki z C25-30.

#325 MiczuTG  | Napisano 22 kwiecień 2017 - 20:30

MiczuTG
  • Użytkownik
  • Postów: 37
  • Dołączył: 14-grudzień 16
  • Miasto: Łódź
Dzięki, zwrócę na to uwagę. Jedna rzecz mnie jeszcze zastanawia. Kupiłem tą SA-H03, na azteko było napisane że posiada Enter&Convert. A ja tu patrzę i mi na to nie wygląda. Pamiętam że w recenzji sklepu taniemilitaria.pl też mieli takie coś "okazało się że nasza replika tego jednak nie posiada".
No zaraz, ale to posiada czy nie posiada? Jak kupowałem miało być a nie ma. Co sądzicie?

#326 Yahalom  | Napisano 22 kwiecień 2017 - 20:31

Yahalom
  • Moderator I
  • Postów: 5480
  • Dołączył: 13-wrzesień 05
  • Miasto: Silesia
Musi posiadać. Nie posiada SAEC, czyli wymiana sprężyny wymaga de facto demontażu GB z korpusu...

#327 sikor73elite  | Napisano 22 kwiecień 2017 - 20:32

sikor73elite
  • Użytkownik
  • Postów: 27
  • Dołączył: 20-grudzień 16
  • Miasto: Toruń
Moja 03 nie posiada.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka



#328 Yahalom  | Napisano 22 kwiecień 2017 - 20:38

Yahalom
  • Moderator I
  • Postów: 5480
  • Dołączył: 13-wrzesień 05
  • Miasto: Silesia
Nie masz czegoś takiego?
Dołączona grafika

#329 sikor73elite  | Napisano 22 kwiecień 2017 - 20:43

sikor73elite
  • Użytkownik
  • Postów: 27
  • Dołączył: 20-grudzień 16
  • Miasto: Toruń
Bez wyjmowania GB z body nawet nie mogę sprawdzić. A tu chodzi właśnie o szybką wymianę bez rozkręcania repliki.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka



#330 MiczuTG  | Napisano 22 kwiecień 2017 - 20:58

MiczuTG
  • Użytkownik
  • Postów: 37
  • Dołączył: 14-grudzień 16
  • Miasto: Łódź
Mam też wątpliwości do komory HU. Bo chyba powinno być ją widać po wyjęciu magazynka, a tam plastikowe coś z plombą.
http://azteko.pl/spe...03-p-15394.html Tutaj jest dokładny opis. Troche mnie to martwi, bo replika jest fajna no ale wał jest robiony

Użytkownik MiczuTG edytował ten post 22 kwiecień 2017 - 21:00


#331 Yahalom  | Napisano 22 kwiecień 2017 - 21:01

Yahalom
  • Moderator I
  • Postów: 5480
  • Dołączył: 13-wrzesień 05
  • Miasto: Silesia

Wyświetl postUżytkownik sikor73elite dnia 22 kwiecień 2017 - 20:43 napisał

Bez wyjmowania GB z body nawet nie mogę sprawdzić. A tu chodzi właśnie o szybką wymianę bez rozkręcania repliki.


E&C to właśnie to co wkleiłem na zdjęciu.
Szybka wymiana sprężyny poprzez przekręcenie "buffer tube" to SAEC.

Jeszcze raz, dla niekumatych:

Enter&Convert
Dołączona grafika

SAEC
Dołączona grafika

HK416 od Specny posiadają system E&C!

#332 MiczuTG  | Napisano 22 kwiecień 2017 - 21:07

MiczuTG
  • Użytkownik
  • Postów: 37
  • Dołączył: 14-grudzień 16
  • Miasto: Łódź
No i jasna sprawa. Czyli trzeba zdjąć korpus? Dzięki za podpowiedź!

#333 Yahalom  | Napisano 22 kwiecień 2017 - 21:31

Yahalom
  • Moderator I
  • Postów: 5480
  • Dołączył: 13-wrzesień 05
  • Miasto: Silesia
Tak.


#334 gloomer  | Napisano 23 kwiecień 2017 - 17:55

gloomer
  • Użytkownik
  • Postów: 2341
  • Dołączył: 29-wrzesień 06
  • Miasto: Warszawa

Wyświetl postUżytkownik MiczuTG dnia 22 kwiecień 2017 - 20:58 napisał

Mam też wątpliwości do komory HU. Bo chyba powinno być ją widać po wyjęciu magazynka, a tam plastikowe coś z plombą.
http://azteko.pl/spe...03-p-15394.html Tutaj jest dokładny opis. Troche mnie to martwi, bo replika jest fajna no ale wał jest robiony

Daj foto bo twój opis dużo nie mówi ;).

#335 sikor73elite  | Napisano 23 kwiecień 2017 - 18:02

sikor73elite
  • Użytkownik
  • Postów: 27
  • Dołączył: 20-grudzień 16
  • Miasto: Toruń

Wyświetl postUżytkownik Yahalom dnia 22 kwiecień 2017 - 21:31 napisał

Tak.
Na pudełku jest dymbol SAEC i pewnie dlatego kolega pytał.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka



#336 MiczuTG  | Napisano 23 kwiecień 2017 - 18:20

MiczuTG
  • Użytkownik
  • Postów: 37
  • Dołączył: 14-grudzień 16
  • Miasto: Łódź
Tak i w instrukcji też jest opis jak wymieniać SAEC. Trochę zamieszania to wprowadza, ale jest ok. Komora jest metalowa, widać to po otwarciu klapki, te kółka służą do regulacji?


Sent from my iPhone using Tapatalk

#337 Yahalom  | Napisano 23 kwiecień 2017 - 18:25

Yahalom
  • Moderator I
  • Postów: 5480
  • Dołączył: 13-wrzesień 05
  • Miasto: Silesia
Tylko z tego co kojarzę instrukcja jest z eMek...

#338 gloomer  | Napisano 23 kwiecień 2017 - 19:38

gloomer
  • Użytkownik
  • Postów: 2341
  • Dołączył: 29-wrzesień 06
  • Miasto: Warszawa
No niestety tutaj Specna trochę jest leniwa i wrzuciła do hakasi instrukcje od Emek :D.