Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

eMki [SA] (Specna Arms)


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1078 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lolik06  | Napisano 26 lipiec 2013 - 14:57

Lolik06
  • Użytkownik
  • Postów: 24
  • Dołączył: 13-luty 12
  • Miasto: Szczecin
Większość postów w niniejszym temacie pochodzi stąd:
http://forum.wmasg.p...ki-specna-arms/


Fajny pomysł z tym rzepem do magów :icon_smile:
A teraz takie pytanie :icon_smile:
Próbował ktoś już postrzelać z tych replik na 11.1 ????
I czy próbowaliście wsadzić tam mocniejszą sprężynę ???
Bo też się zastanawiam nad kupnem tej repliki :icon_smile:

Użytkownik wiciok edytował ten post 18 maj 2014 - 21:52


#2 rocker21  | Napisano 26 lipiec 2013 - 16:33

rocker21
  • Użytkownik
  • Postów: 149
  • Dołączył: 24-sierpień 12
  • Miasto: Szamotuły

Wyświetl postUżytkownik Lolik06 dnia 26 lipiec 2013 - 14:57 napisał

Fajny pomysł z tym rzepem do magów :icon_smile:
A teraz takie pytanie :icon_smile:
Próbował ktoś już postrzelać z tych replik na 11.1 ????
I czy próbowaliście wsadzić tam mocniejszą sprężynę ???
Bo też się zastanawiam nad kupnem tej repliki :icon_smile:
Według mnie nie ma sensu wsadzać mocniejszej sprężyny, napewno coś poleci do wymiany. A co do 11.1 myślę, że ze spokojem będzie ładnie chodzić, sam GF mi tak odpisał. Oczywiście jeżeli nie wymienisz tych drutów na porządne kable przed podpięciem 11.1 to wiadomo co będzie w kolbie :D. Powinno dać radę, z czasem może polecieć tylko tłok, jak na moje to tyle. Panowie, te kable są naprawdę shitowe, jeszcze takich druciaków nie widziałem. Przy wystrzeleniu 3 lowów na auto seriami po 4-5 kulek silnik mi sie przez te gówna grzeje :D Prawdopodobnie za tydzień już będą u mnie wymienione i ten lipo 11.1 tak mnie kusi :) zobaczymy.

#3 Lolik06  | Napisano 26 lipiec 2013 - 17:45

Lolik06
  • Użytkownik
  • Postów: 24
  • Dołączył: 13-luty 12
  • Miasto: Szczecin

Wyświetl postUżytkownik rocker21 dnia 26 lipiec 2013 - 16:33 napisał

Według mnie nie ma sensu wsadzać mocniejszej sprężyny, napewno coś poleci do wymiany. A co do 11.1 myślę, że ze spokojem będzie ładnie chodzić, sam GF mi tak odpisał. Oczywiście jeżeli nie wymienisz tych drutów na porządne kable przed podpięciem 11.1 to wiadomo co będzie w kolbie :icon_biggrin:. Powinno dać radę, z czasem może polecieć tylko tłok, jak na moje to tyle. Panowie, te kable są naprawdę shitowe, jeszcze takich druciaków nie widziałem. Przy wystrzeleniu 3 lowów na auto seriami po 4-5 kulek silnik mi sie przez te gówna grzeje :icon_biggrin: Prawdopodobnie za tydzień już będą u mnie wymienione i ten lipo 11.1 tak mnie kusi :icon_smile: zobaczymy.

Czyli powiadasz, ze po zakupie replik tego producenta trzeba wymienić kable i tłok i będzie mozna bawić się z 11.1 ??? :D
A co do innych elementów ?? Czy są kompatybilne z innymi elementami do GB V2 ?? Np.. Będę mógł tam włożyć Zebatki od V2 ULTIMATE lub Bore-Up Guardera.....

#4 rocker21  | Napisano 26 lipiec 2013 - 19:04

rocker21
  • Użytkownik
  • Postów: 149
  • Dołączył: 24-sierpień 12
  • Miasto: Szamotuły
Tak, dokładnie tak powiadam i jestem w 100% tego pewien, bo praca gb jest zaskakująco dobra oraz cicha (porównanie emka JG najnowszej generacji). Hmm...inne elementy, o co się tu martwić? Wzmocniony szkielet (są ślady wzmocnień), 8mm łożyska kulowe, nigdzie nie zauważyłem nieszczelności. Myślę, że bore up Guardera na luzie podejdzie jak do innych GB, ponieważ GB od SA różni się od innych tylko tym, że ma tą szybką wymianę springa...Zębatki 100% podejdą. Tak teraz dochodzę do wniosku, że chyba moja emka powita nowy tłok, kabelki i tego lipolka 11.1 bo kusi mnie na kosiare :D

#5 CerberBP  | Napisano 26 lipiec 2013 - 19:33

CerberBP
  • Użytkownik
  • Postów: 812
  • Dołączył: 09-czerwiec 06
  • Miasto: WojennaPiła
Stock nieszczelności ma i mieć będzie dopóki nie wymieni się dyszy na uszczelnianą i głowica tłoka też pewnie puszcza. Sama komora jak pisałem do dziewic nie należy i guma luźno wchodzi przy jej zmianie więc teflon fix to przydatny zabieg. Na szczęście szczelność na linii dysza - gumka jest wzorowa. Test 1x1cm chusteczki na komorze nie rusza się nawet o milimetr przy strzale - guma G&G.

W poniedziałek przestrzelę na chrono konfigurację M100 SHS i zielona G&G z teflon fix'em. Pokuszę się o sprawdzenie rof'a na 7,4 lipo / 9,6 stocku i tej waszej 11.1 lipo ale w ciągłym zastosowaniu jej nie widzę.

#6 CerberBP  | Napisano 30 lipiec 2013 - 17:10

CerberBP
  • Użytkownik
  • Postów: 812
  • Dołączył: 09-czerwiec 06
  • Miasto: WojennaPiła
Byłem dzisiaj na chrono, stock z wymienioną gumką na zieloną G&G i spring zmieniony na M100 SHS dał rozrzut w granicach 332-335fps więc z powtarzalności jestem zadowolony. Fps'y wyższe niż podziewane bo SHS zaniża oznaczenie sprężyny. Na moje oko po zmianie dyszy i głowicy tłoka można będzie zyskać 30-35fps. Nie mniej jednak z mojej strony replika pozostaje w przeznaczeniu do CQB i nic więcej na długi czas w niej nie zmieniam.

I powyższe na:
- LiPo 7,4 dało 13 rps
- Stock 9,5 dał 14 rps
- LiPo 11.1...nie było jak sprawdzić bez przerobionej wtyczki :(

#7 HeavyGuner  | Napisano 03 sierpień 2013 - 20:04

HeavyGuner
  • Użytkownik
  • Postów: 24
  • Dołączył: 09-maj 13
  • Miasto: Sandomierz
Mam w planach kupno tej repliki - http://gunfire.pl/pr...rms-EC-301.html
I chciałbym wymienić front na taki - http://gunfire.pl/pr...ypu-M4-CQB.html
Ale nie wiem czy się da.
Wiem że to wiąże się z przełożeniem kabli do kolby sf, którą też planuję kupić.

Liczę na odp. :icon_biggrin:

#8 Nath  | Napisano 03 sierpień 2013 - 20:21

Nath
  • Użytkownik
  • Postów: 3088
  • Dołączył: 03-lipiec 09
  • Miasto: Warszawa
Da się, tylko musisz sobie albo kupić atrapę puszki an/peq albo przeciągnąć kable na tył repliki i tam umieścić baterię (opcji multum-małe lipo w prowadnicy kolby, kolba SF, ładownica na kolbę).

#9 HeavyGuner  | Napisano 03 sierpień 2013 - 20:24

HeavyGuner
  • Użytkownik
  • Postów: 24
  • Dołączył: 09-maj 13
  • Miasto: Sandomierz
A wogule opłaca się ją kupić ? Bo znalazłem ją na licytacji za około 350 zł

#10 Ryzbor  | Napisano 03 sierpień 2013 - 21:08

Ryzbor
  • Użytkownik
  • Postów: 275
  • Dołączył: 02-kwiecień 10
  • Miasto: Festung Posen
A nie opłaca się bardziej kupić emki Specna Arms z risem?

#11 WszystkoZajęte  | Napisano 14 sierpień 2013 - 07:29

WszystkoZajęte
  • Użytkownik
  • Postów: 484
  • Dołączył: 17-wrzesień 11
  • Miasto: Zgorzelec
Czy komora King Arms/G&P mieści się w tym standardzie i można ją włożyć zamiast stockowej?

#12 Nath  | Napisano 14 sierpień 2013 - 08:34

Nath
  • Użytkownik
  • Postów: 3088
  • Dołączył: 03-lipiec 09
  • Miasto: Warszawa
Czerwonego elementa nie warto wsadzać bo to jest ścierwo nie komora.

#13 CerberBP  | Napisano 14 sierpień 2013 - 12:33

CerberBP
  • Użytkownik
  • Postów: 812
  • Dołączył: 09-czerwiec 06
  • Miasto: WojennaPiła
komora G&P (czarne pokrętła) sprawdzana - wchodzi dobrze.

#14 rocker21  | Napisano 22 sierpień 2013 - 17:50

rocker21
  • Użytkownik
  • Postów: 149
  • Dołączył: 24-sierpień 12
  • Miasto: Szamotuły
Po wymianie dyszy oraz gumki HU mam wynik 414 fps bez odchyłu. Tak napisałem, jakby ktoś chciał wymieniać dysze :icon_biggrin:.Swoją drogą - pozdrawiam administratora, który dodał EC-303 jako M16A4 :)

Użytkownik rocker21 edytował ten post 22 sierpień 2013 - 17:52


#15 koksen  | Napisano 13 wrzesień 2013 - 19:06

koksen
  • Użytkownik
  • Postów: 14
  • Dołączył: 31-marzec 12
  • Miasto: Krk
Witam,w dniu wczorajszym otrzymałem emkę (wer SA-B02). Od razu zabrałem się za wymianę gumki HU.
Stała się rzecz bardzo dziwna.
Wskazania chrono: 408-411 fps przed zabiegiem.
Rozłożyłem replikę, wymieniłem gumkę stockową na czerwoną KA, dodatkowo zmieniłem na lufę innę o podobnej długości (stockowa była nieco zrysowana w środku na końcowce, miała niedoskonalości). Bo złożeniu rozrzut 300 - 390 fpsów. Zgroza....
Załozyłem stockowe częci spowrotem - 404-409 fps.

Moja stockowa gumka jest nieco krótsza niż standardowe gumki hop up > czy u Was to samo? Czy po zmianie zauważyliście spadek mocy / rozrzut wyników?

#16 CerberBP  | Napisano 14 wrzesień 2013 - 13:39

CerberBP
  • Użytkownik
  • Postów: 812
  • Dołączył: 09-czerwiec 06
  • Miasto: WojennaPiła
Z całym szacunkiem, ale czy na pewno prawidłowo wszystko zrobiłeś? Guma zmieniona na G&G i rozrzut max 5 fps wiec problem stanowi użytkownik.

Użytkownik CerberBP edytował ten post 14 wrzesień 2013 - 13:39


#17 koksen  | Napisano 14 wrzesień 2013 - 14:08

koksen
  • Użytkownik
  • Postów: 14
  • Dołączył: 31-marzec 12
  • Miasto: Krk
Nie wiem :D szczrzerze mówiąc nie wiem, możliwe ze nie:). Zapytałem tylko bo bardzo mnie zdziwiła ta zmiana, potem złożyłem wszystko spowrotem dokładnie tak samo i było dobrze... może potem jeszcze raz spróbuje

#18 Cichy112  | Napisano 15 wrzesień 2013 - 01:53

Cichy112
  • Użytkownik
  • Postów: 48
  • Dołączył: 23-sierpień 10
  • Miasto: Wrocław/ Piła
Może po prostu gumka jest za luźna i te fpsy uciekają? Śmiejcie się, ale miałem taką sytuacje. Musiałem dać troszkę taśmy teflonowej pod gumkę.

BTW! U mnie na zielonej G&G też wszystko okej.

#19 rocker21  | Napisano 15 wrzesień 2013 - 07:01

rocker21
  • Użytkownik
  • Postów: 149
  • Dołączył: 24-sierpień 12
  • Miasto: Szamotuły
Ja mam gume guardera i przy dyszy shsa mam stałe 414fps, stockowo replika generowała około 404fps. Tak dodam, jakby kogoś interesowało strzelanie z Specna Arms na lipo 11,1, ja to robie od ponad 3tygodni i wszystko hula, bynajmniej jak na razie. Zbaczając z tematu, wie ktoś jakiego imbusa potrzebuję, żeby dokręcić muszkę w EC303? 1,5mm jest za duży, innych nie mam, a jeszcze jedna strzelanka z latającą w przód i tył muszką to może się jej stać coś złego :D Pozdrawiam.

#20 rocker21  | Napisano 02 październik 2013 - 15:53

rocker21
  • Użytkownik
  • Postów: 149
  • Dołączył: 24-sierpień 12
  • Miasto: Szamotuły
@PlanB, powiem Ci, że zajebisty ten twój rof na 7,4. Sprężyna stock? W sumie sie dziwie, bo jak tak słucham to mam podobnego na 11,1...