Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

M4 [AMOEBA/ARES]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lolstrike  | Napisano 31 grudzień 2015 - 18:49

Lolstrike
  • Użytkownik
  • Postów: 11
  • Dołączył: 16-styczeń 12
  • Miasto:
Witam,
Sprawiłem sobie prezent na święta kupując replikę z powyższej serii, a dokładniej model AM-014. Czy posiada ktoś i może się podzielić rozważaniami nt. modyfikacji? Na początek planuję kupno precki, najprawdopodobniej promyka. I tu pierwsze pytanie - ktoś wie jak w tej replice wygląda kwestia z tłumikiem? Jest przedłużeniem lufy wewnętrznej czy jednak właśnie służy do schowania jej? Osobiście nie udało mi się jego odkręcić, a mocno siłowych rozwiązań póki co chcę uniknąć. I drugie pytanie: warto pakować tutaj r-hopa czy zwykła zielona gumka G&G da zadowalający wzrost zasięgu?

#2 Michaś  | Napisano 09 maj 2016 - 22:17

Michaś
  • Użytkownik
  • Postów: 19
  • Dołączył: 14-marzec 16
  • Miasto: Brwinów
Cześć,
Też kupiłem tą replikę i chciałem Cię zapytać czy w końcu udało Ci się odkręcić tłumik?
I drugie mam pytanko, jakiej długości lufę kupiłeś i jakiego producenta?

Będę wdzięczny za odpowiedź.

#3 Macioromeo  | Napisano 03 styczeń 2017 - 00:51

Macioromeo
  • Użytkownik
  • Postów: 23
  • Dołączył: 12-luty 16
  • Miasto:
Czy replika prosto z pudełka nadaje się do lipo 11.1? Spotkałem się z opiniami że EFCS w replice zaprogramowany jest na 7.4 i trzeba przeprogramować replikę aby strzelała. Jak jest?

#4 kamilasssss  | Napisano 03 styczeń 2017 - 09:26

kamilasssss
  • Użytkownik
  • Postów: 14
  • Dołączył: 30-wrzesień 13
  • Miasto: Suwałki
strzelam na lipo 11,1 i nie ma problemu, zielona gumka g&g jest spoko, nie ma sensu rhopa robic później wiecej problemów niz pozytku.

#5 Macioromeo  | Napisano 19 styczeń 2017 - 22:08

Macioromeo
  • Użytkownik
  • Postów: 23
  • Dołączył: 12-luty 16
  • Miasto:
Witam,
Jaką sensowną lufę mogę wsadzić do AM-015
(wersja krótka) 140mm?

#6 Michaś  | Napisano 25 styczeń 2017 - 18:46

Michaś
  • Użytkownik
  • Postów: 19
  • Dołączył: 14-marzec 16
  • Miasto: Brwinów
Do Macioromeo
Wiem, że jest taka "akcja" w Aboebach, że można EFCS zaprogramować na jakiej baterii będzie działać. Dzieje się to przy programowaniu trybu ognia i jeżeli zaprogramujesz na przykład safe-semi-3rd burst to musisz określić jakiej baterii będziesz używał i jeżeli zdecydujesz się na lipo 11,1 to później będziesz musiał to przeprogramować, jeżeli będziesz chciał używać innej baterii.

Kolega kupił AM013 i coś się zepsuło. Oddał do serwisu i wymieniono mu na nową, tak oni twierdzili, ale niestety była zaprogramowana na lipo 11,1 a on używał 7,4, przeprogramowali na 7,4 i teraz tylko takiej może używać, chyba że przeprogramuje.

Lepiej, więc nie zmieniać nic, ponieważ wtedy możesz używać każdej baterii.

Wiem, że Blacha z TM w jednym z filmów o Amoebie (nie pamiętam który model) o tym mówił. Poszukaj filmiku na YT :icon_razz2:

PZDR

#7 Macioromeo  | Napisano 28 styczeń 2017 - 00:15

Macioromeo
  • Użytkownik
  • Postów: 23
  • Dołączył: 12-luty 16
  • Miasto:
O dzięki wielkie!

#8 goren  | Napisano 12 luty 2017 - 18:45

goren
  • Użytkownik
  • Postów: 175
  • Dołączył: 04-lipiec 07
  • Miasto: Warszawa
Czy ktoś z posiadaczy Amoeby mógłby mi zmierzyć jaka jest odległość pomiędzy otworami na śruby w handguardzie służącymi do przykręcania szyn? Przydałoby mi się też wiedzieć jaka jest średnica śruby.

Użytkownik goren edytował ten post 12 luty 2017 - 18:46


#9 Michaś  | Napisano 16 luty 2017 - 14:36

Michaś
  • Użytkownik
  • Postów: 19
  • Dołączył: 14-marzec 16
  • Miasto: Brwinów
Nie mam w domu suwmiarki, ale jak nie zapomną to jutro przyniosę z pracy i zmierzę.

Zaczekasz? :icon_wink:

#10 marcinus  | Napisano 17 luty 2017 - 09:11

marcinus
  • Użytkownik
  • Postów: 69
  • Dołączył: 18-maj 09
  • Miasto: Kraków / Nowy Sącz
A propos baterii - nieprzeprogramowany EFCS bez problemu działa na LiPo 4S.

#11 Michaś  | Napisano 18 luty 2017 - 13:38

Michaś
  • Użytkownik
  • Postów: 19
  • Dołączył: 14-marzec 16
  • Miasto: Brwinów

Wyświetl postUżytkownik goren dnia 12 luty 2017 - 18:45 napisał

Czy ktoś z posiadaczy Amoeby mógłby mi zmierzyć jaka jest odległość pomiędzy otworami na śruby w handguardzie służącymi do przykręcania szyn? Przydałoby mi się też wiedzieć jaka jest średnica śruby.

Cześć,
Ja mam AM-014. Odległość między otworami na śruby do szyn to 56,3/56,4 mm, średnica śrub to 5,1 mm.

A tak z ciekawości, po co Ci te dane? :zastanawia:

Użytkownik Michaś edytował ten post 18 luty 2017 - 13:39


#12 Macioromeo  | Napisano 23 luty 2017 - 23:57

Macioromeo
  • Użytkownik
  • Postów: 23
  • Dołączył: 12-luty 16
  • Miasto:
w polsce są ciężko dostępne szyny ris kompatybilne z amoeba. Ktoś zna jakieś zamienniki ?