Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

G36C (JG) - Poprawa szczelności


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pablito666  | Napisano 16 marzec 2017 - 10:23

Pablito666
  • Użytkownik
  • Postów: 4
  • Dołączył: 16-marzec 17
  • Miasto: Wrocław
Witam. Chcę poprawić odrobinę osiągi mojej giety ale na chwilę obecną bez wymiany lufy. Jestem nowy w temacie ASG więc proszę o pomoc: co powinienem wymienić? Dyszę, gumkę, komorę HU ? Jeśli temat już był to sorry - nie znalazłem nic :icon_wink: Aha - a jak ktoś wskaże konkretny link ze strony gunfire.pl i jest z Wrocka - stawiam Piffko :icon_wink: Dziękuję

https://gunfire.pl/search.php?text=G36


#2 KaXardas  | Napisano 16 marzec 2017 - 17:57

KaXardas
  • Użytkownik
  • Postów: 422
  • Dołączył: 10-grudzień 11
  • Miasto: Łódź
Przede wszystkim dysze, na niej jest największa strata, SHS będzie pasowała idealnie.
Gumę tak czy inaczej warto, polecane to raczej znasz ale od siebie powiem że czarna systema i niebieski madbull u mnie robią najlepiej.
Pokombinować możesz z obiema głowicami ale to już zależy jak w twoim g36 siedzą, najważniejsza jednak jest dysza.

#3 KaXardas  | Napisano 16 marzec 2017 - 19:02

KaXardas
  • Użytkownik
  • Postów: 422
  • Dołączył: 10-grudzień 11
  • Miasto: Łódź
Poprawka*
Dysze shs do g36 nie pasują do giet JG, weź inną o długości 25mm do 25,2mm coś w tym stylu:
https://gunfire.pl/p...andardu-JG.html

#4 Pablito666  | Napisano 17 marzec 2017 - 07:57

Pablito666
  • Użytkownik
  • Postów: 4
  • Dołączył: 16-marzec 17
  • Miasto: Wrocław
Dzieki serdeczne za pomoc KaXardas. A powiedz mi jeszcze coś na temat sprężyny - warto ruszać? Czy można zamienić na jakąś innej marki czy stock jest ok? Nie latam jeszcze po lesie - puki co : puszki, tarcze itp ;) Pozdro

#5 władek  | Napisano 17 marzec 2017 - 08:30

władek
  • Użytkownik
  • Postów: 151
  • Dołączył: 07-grudzień 13
  • Miasto: Przeczyca<=>Rzeszów
Jeśli chcesz zmienić sprężynę to do wymiany jest też tłok. Masz dostęp do chronografu?? Bez tego uszczelnianie nie ma sensu bo nie wiesz ile fps ma replika czy dana modyfikacja pomogła czy nie.

#6 Pablito666  | Napisano 17 marzec 2017 - 08:51

Pablito666
  • Użytkownik
  • Postów: 4
  • Dołączył: 16-marzec 17
  • Miasto: Wrocław

Wyświetl postUżytkownik władek dnia 17 marzec 2017 - 08:30 napisał

Jeśli chcesz zmienić sprężynę to do wymiany jest też tłok. Masz dostęp do chronografu?? Bez tego uszczelnianie nie ma sensu bo nie wiesz ile fps ma replika czy dana modyfikacja pomogła czy nie.

Witam, gieta ma na chrono 360-370 fps w chwili obecnej bez żadnych modyfikacji. Mam "pare" złotych do wydania i zastanawiam się co dokupić. Pozdro

#7 władek  | Napisano 17 marzec 2017 - 09:36

władek
  • Użytkownik
  • Postów: 151
  • Dołączył: 07-grudzień 13
  • Miasto: Przeczyca<=>Rzeszów
Ja na twoim miejscu wymieniłbym gumkę na zielną GG lub czarną systemę do tego doszczelnić układ cylinder głowica cylindra, głowica tłoka i dysza. Do tego dołożyć najtańszy tuning czyli zmianę kulek na G&G. http://azteko.pl/gg-...0szt-p-330.html
Dysza ta powinna być: http://azteko.pl/pro...-mm-p-6453.html
Miałem ich dyszę w ak dawało super szczelność.

Użytkownik władek edytował ten post 17 marzec 2017 - 09:37


#8 Huba_lbn  | Napisano 17 marzec 2017 - 11:06

Huba_lbn
  • Użytkownik
  • Postów: 705
  • Dołączył: 05-grudzień 12
  • Miasto: Lublin
Tyko kup zwykłą dyszę- http://azteko.pl/pro...-mm-p-6454.html
nie bore up, jak ta z linku powyżej.

Na pewno dysza SHS nie podchodzi? Wydawało mi się że kiedyś miałem, ale nie pamiętam na pewno.
Dysze Pro Tech są ok.

#9 Pablito666  | Napisano 17 marzec 2017 - 11:08

Pablito666
  • Użytkownik
  • Postów: 4
  • Dołączył: 16-marzec 17
  • Miasto: Wrocław

Wyświetl postUżytkownik władek dnia 17 marzec 2017 - 09:36 napisał

doszczelnić układ cylinder głowica cylindra, głowica tłoka i dysza
Czy taki zestaw jest ok?
https://gunfire.pl/p...Up-do-G36C.html

Użytkownik Pablito666 edytował ten post 17 marzec 2017 - 11:08


#10 gattling  | Napisano 17 marzec 2017 - 12:04

gattling
  • Użytkownik
  • Postów: 97
  • Dołączył: 09-sierpień 08
  • Miasto:
Nie jest bo ma za krótką dyszę, plus jest wątpliwe czy cylinder wejdzie do Gearboxa, który z tego co zauważyłem lubi się wyłącznie ze "swoimi" cylindrami.  Koledzy wyżej napisali Ci konkretnie co trzeba wymienić.
1. Gumka Hop-Up Systema Energy
2. Dysza do G36 JG
3. Lufa precyzyjna na poziomie minimum tych od Systemy.

Wsio. Wstaw te części, ewentualnie jakiś mosfet i nie ruszaj więcej, tylko odkładaj pieniądze na coś, co produkują na Taiwanie albo w Hong Kongu.

#11 wiciok  | Napisano 17 marzec 2017 - 12:05

wiciok
  • Admin
  • Postów: 5484
  • Dołączył: 17-październik 10
  • Miasto: Mielec/Kraków
>nie zmieniaj lufy bo po co
>kupuj borapa za 2 stówy do stocka xD
>???
>brak profitu

Kolego zmień sobie gumę, wymień uszczelkę na tłoku jeśli nie ma strzykawki, jak bardzo chcesz to dyszę 25,2mm (np. wspomniany Protech) i dobrą preckę jeśli widzisz sens inwestycji i tyle. Żadnych borapów, wymieniania sprężyn, itp.

A temat OCZYWIŚCIE był, także zamykam. W razie dalszych wątpliwości proszę tam kontynuować (chociaż powiedziano tam już wszystko, ale oczywiście każdy nowy musi zapytać dokładnie o to samo co poprzednik...):
http://forum.wmasg.p...rodzina-g36-jg/

PS. Nie, dysza SHS bez przeróbek jest za krótka i było to w temacie wyżej wałkowane x razy.