Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Czy Tornado F1 high torque da radę 14,7V LIPO?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sanok_GRS  | Napisano 02 kwiecień 2017 - 21:10

Sanok_GRS
  • Użytkownik
  • Postów: 49
  • Dołączył: 25-sierpień 15
  • Miasto: Wrocław
Nie mogłem znaleźć podobnego tematu więc go tworzę :icon_smile: Jeżeli nie da rady na dłuższą metę to jaki silnik do M60 dałby radę stawić czoło 14,8V ok 40C?

Użytkownik Sanok_GRS edytował ten post 02 kwiecień 2017 - 21:25


#2 Kocur666  | Napisano 03 kwiecień 2017 - 08:34

Kocur666
  • Użytkownik
  • Postów: 1597
  • Dołączył: 24-czerwiec 07
  • Miasto: Szczecin
Pewnie kazdy neodymowy - ale szczotki będzie zjadac jak szalony.
Wiec co jakis czas rozkrecanie = wyczyszczenie syfu z silnika i wymiana szczotek.
Pytanie co oprócz tego ma być - jezeli mocny spring - to przygotuj sie na ułamane zęby od zębatki tłokowej które naciągaja tłok.
I ogolnie tuning na bardzo wysoki rof i jednoczesnie dps nie jest latwy.

#3 Huba_lbn  | Napisano 03 kwiecień 2017 - 08:53

Huba_lbn
  • Użytkownik
  • Postów: 710
  • Dołączył: 05-grudzień 12
  • Miasto: Lublin
hm... 30 k/s przy 500 fps można spokojnie osiągnąć na 11.1. Co to za szatański plan że potrzeba 14,8?

Podłączyłem kiedyś dla testu szeregowo 2x 7,4 do eMki z Tornado F1 i działało, ale na dużym rofie to masakra z podawaniem kulek itp. itd. Ale jak długo silnik i reszta podzespołów wytrzyma, kto wie?

#4 Kocur666  | Napisano 03 kwiecień 2017 - 12:25

Kocur666
  • Użytkownik
  • Postów: 1597
  • Dołączył: 24-czerwiec 07
  • Miasto: Szczecin
No tu problemem nie jest silnik, problemem nie jest aku.
Nawet zebatki i gearbox wytrzymaja pewnie o ile dobrane dobrze... albo kupi sie duza ilosc na zapas.
Prawdziwy problem to podac kulki przy ponad 30k/s - przy takim 40-50 - jest to naprawde problematyczne.
I o ile nie ma sie jakiegos systemu ktory sprezonym powietrzem dopchnie kulki, albo druma ktory non stop naciaga i to duuuzo szybciej niz w standardowym drumie do M249 - wtedy co nam z rofu jak replika strzela co 3 strzal... albo wcale.

#5 matrigs  | Napisano 03 kwiecień 2017 - 12:58

matrigs
  • Użytkownik
  • Postów: 438
  • Dołączył: 12-luty 14
  • Miasto: Gdynia

Wyświetl postUżytkownik Kocur666 dnia 03 kwiecień 2017 - 12:25 napisał

Prawdziwy problem to podac kulki przy ponad 30k/s

Nie.

https://docs.google....d=0&single=true

#6 Kocur666  | Napisano 03 kwiecień 2017 - 13:40

Kocur666
  • Użytkownik
  • Postów: 1597
  • Dołączył: 24-czerwiec 07
  • Miasto: Szczecin
Nie widze tam zadnego auga np... moj jakos dawal rade przy 45 k/s ale nie wszystkie kulki. GG dawaly rade ale zadne tanie 0.2 juz nie.
Pozatym to lista magów gdzie udaje się (dla danej osoby i nawet nie ma marki kulek).
Ciekawe ile wpisów byłoby co nie poda ponad 30 k/s