Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Stock AK od E&L a bateria 11.1V


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 mariuszBH  | Napisano 14 kwiecień 2017 - 19:49

mariuszBH
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 25-wrzesień 12
  • Miasto: Brzeg
Witam.
Mam zamiar kupić baterię, i nie wiem czy lepiej kupić coś słabszego, czy właśnie tą 11.1V. Miałem poprzednią replikę od G&P, była też w stocku tyle że śmigałem z batką 7.4V i nie satysfakcjonowało mnie działanie tej repliki na takim napięciu. Tym bardziej że repka liczyła 420FPS.
Więc moje pytanie brzmi czy napięcie 11.1V do repliki od E&L generacji 2.0 będzie dobrym wyborem jeśli nie zamierzam początkowo jej tuningować, może w przyszłości bym coś pomyślał o tuningu... czy to raczej słaby pomysł i coś może nie wytrzymać tego napięcia?

Z góry dzięki za odpowiedzi :icon_razz:

Użytkownik mariuszBH edytował ten post 14 kwiecień 2017 - 19:50


#2 DuNaL  | Napisano 14 kwiecień 2017 - 19:50

DuNaL
  • Użytkownik
  • Postów: 12
  • Dołączył: 16-luty 17
  • Miasto:
E&L spokojnie wytrzyma napięcie 11.1v

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka



#3 mikadorus  | Napisano 14 kwiecień 2017 - 19:55

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1966
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto:
Tłok bym dla spokoju wymienił na taki z pełną metalową listwą i zamontował mosfet. Reszta powinna trzymać.

Wysłane z Isengardu przy użyciu palantira.

#4 Hudy01  | Napisano 14 kwiecień 2017 - 20:35

Hudy01
  • Użytkownik
  • Postów: 423
  • Dołączył: 21-maj 15
  • Miasto: Śrem
Wszystkie moje repliki śmigają na 11v, nawet na stocku. Nie mam innych baterii niż 11v :D

Gen 2 - tłok zmieniony i mosfet, Gen 1 - stock GB i brak mosfeta, E&L/FC - stockowy tłok z mosfetem

Wszystkie chodzą na 11v bez problemu.

Dla świętego spokoju możesz zrobić tak jak opisane wyżej - wstawić fajniejszy tłok i mosfet.

#5 mariuszBH  | Napisano 15 kwiecień 2017 - 11:06

mariuszBH
  • Użytkownik
  • Postów: 9
  • Dołączył: 25-wrzesień 12
  • Miasto: Brzeg
Spoko dzięki za info :P

#6 reaper666  | Napisano 15 kwiecień 2017 - 12:58

reaper666
  • Użytkownik
  • Postów: 145
  • Dołączył: 21-czerwiec 13
  • Miasto: Lublin
Mosfet i wtedy pakuj LiPo 3S, tak dla bezpieczeństwa. Plus zyskasz ładnego boosta w reakcji na spust i będziesz spać spokojnie z widzą że ci niczego nie zjara.

Bebechy E&La na bank wytrzymają pakiet 3S.

Użytkownik reaper666 edytował ten post 15 kwiecień 2017 - 12:59


#7 Nitro  | Napisano 15 kwiecień 2017 - 13:39

Nitro
  • Użytkownik
  • Postów: 1799
  • Dołączył: 04-styczeń 11
  • Miasto: Gdynia/Chojnice
Bez mosfetu też polata. Wystarczy jedynie raz na jakiś czas styki wyczyścić, jest spokój.