Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

MP5k [Galaxy]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

#1 Melite1337  | Napisano 03 kwiecień 2013 - 15:50

Melite1337
  • Użytkownik
  • Postów: 95
  • Dołączył: 08-luty 10
  • Miasto: Tomaszów Mazowiecki / Warszawa
Witam :)
Mam pewną "niepewnośc" odnośnie tuningu MP5K od Galaxy - mianowicie poprawienia zasięgu.
Szykuję mojego kurczaka na rozgrywki głownie CQB ( na KillHousie ) - to znaczy grałem już ale zasięg jest mało zadowalający i chciałbym go poprawić.
Wiem też że najlepszym rozwiązaniem tego problemu jest zakup lufy precyzyjnej. I w tym momencie pojawia się pytanie - jakiej ?
Mam do wyboru dwa rodzaje : krótrza lufa 141 mm :

http://www.taiwangun...dw_guarder.html

Oraz dłuższa - 229 mm :

http://www.specshop....roducts_id=1927

http://www.casg.pl/p...229-mm-MP5.html

Gdybym wybierał wersję dłuższą to był by pewien problem, gdyż mam w pęknięte body i gdy teraz dokręcam tłumik to opada on i kulki również...

#2 Snipernr1  | Napisano 03 kwiecień 2013 - 16:24

Snipernr1
  • Moderator I
  • Postów: 1639
  • Dołączył: 16-czerwiec 09
  • Miasto: Katowice
A jaki to masz obecnie zasieg ze do cqb jest dla Ciebie niezadawalajacy ? i jakiej wagi i firmy kulek uzywasz? zmieniles juz  gumke hu.

mobile

#3 -=speedy=-  | Napisano 03 kwiecień 2013 - 16:25

-=speedy=-
  • Użytkownik
  • Postów: 145
  • Dołączył: 12-luty 12
  • Miasto: Opole
-Pomyśl o przedłużeniu lufy do:
      http://www.airsoftar...P5/242<br /> -zmianie cylindra na typ 2,
-zmianie gumki hu na zielona g&g,
-uszczelnieniu układu.
Wtedy zasięg będzie dla ciebie na pewno zadawalający.

#4 Melite1337  | Napisano 03 kwiecień 2013 - 19:18

Melite1337
  • Użytkownik
  • Postów: 95
  • Dołączył: 08-luty 10
  • Miasto: Tomaszów Mazowiecki / Warszawa

Wyświetl postUżytkownik Snipernr1 dnia 03 kwiecień 2013 - 16:24 napisał

A jaki to masz obecnie zasieg ze do cqb jest dla Ciebie niezadawalajacy ? i jakiej wagi i firmy kulek uzywasz? zmieniles juz  gumke hu.

mobile

Zasięg to jakieś 30 metrów - i często jest tak że kulka niedolatuje tam gdzie powinna , a fajnie by było mieć chociaż jakieś 40 metrów . Poza tym w chwili obecnej kurczak jest strasznie niecelny . Kulki to głównie G&G 0,20g . Z tego co wiem ( kupiłem użwykę :D ) to gumka jest stockowa ...

#5 you-dash  | Napisano 03 kwiecień 2013 - 19:41

you-dash
  • Użytkownik
  • Postów: 813
  • Dołączył: 28-styczeń 11
  • Miasto: Pabianice
Przede wszystkim wyczyść HU, u mnie był cały zawalony olejkiem sylikonowym czy innym syfem (nówka). Zmieniłem sprężynę na chińską M110 (po co płacić kilka dych za Guardera do repliki bocznej/zapasowej :P), lufę z emki KWA o długości 20cm schowaną w tłumiku (10cm) oraz cylinder typ 2, po uszczelnieniu replika ma stabilne 390fps. Już teraz spokojnie mógłbym używać jej jako repliki głównej bo strzela jak normalny AEG ale zmienię jeszcze gumkę HU ;)

#6 Snipernr1  | Napisano 03 kwiecień 2013 - 19:59

Snipernr1
  • Moderator I
  • Postów: 1639
  • Dołączył: 16-czerwiec 09
  • Miasto: Katowice
Obszerny temat o tej replice ;
http://forum.wmasg.p...mp5kpdw-galaxy/

W dziale ogólnym upgrade też jest parę tematów.

You-dash to jest używka i ma byc do CQB.
@Melite replika wymaga ogólnego przeglądu GB wymiany gumki HU.
Zapoznaj sie z w/w tematem.( są tam też moje wypowiedzi na 36 stronie) nie ma sensu kupowac precki chyba że masz zbędny pieniądz to tak .

#7 you-dash  | Napisano 03 kwiecień 2013 - 21:36

you-dash
  • Użytkownik
  • Postów: 813
  • Dołączył: 28-styczeń 11
  • Miasto: Pabianice

Wyświetl postUżytkownik Snipernr1 dnia 03 kwiecień 2013 - 19:59 napisał

Obszerny temat o tej replice ;
http://forum.wmasg.p...mp5kpdw-galaxy/

W dziale ogólnym upgrade też jest parę tematów.

You-dash to jest używka i ma byc do CQB.
@Melite replika wymaga ogólnego przeglądu GB wymiany gumki HU.
Zapoznaj sie z w/w tematem.( są tam też moje wypowiedzi na 36 stronie) nie ma sensu kupowac precki chyba że masz zbędny pieniądz to tak .

Wystarczy wsadzić słabszą sprężynę i jest to replika idealna do CQB, ja tylko opisuję jak ja podszedłem do sprawy uprage'u tej repliki ;)

#8 splinter  | Napisano 05 kwiecień 2013 - 01:35

splinter
  • Użytkownik
  • Postów: 362
  • Dołączył: 04-październik 05
  • Miasto: Kamienna Góra
Nikt nie powie koledze, że 0.20g za lekkie... Gumke hu zmień,kulki 0.25. Magia, lata nie wiele bliżej od mojej giety z m130 tyle, że kulki lecą dużo wolniej. Celność mnie zaskakuje, często w cel trafiam dubletami. Łamie się na potęgę w tej replice wszystko z zewnątrz, powoli bierze mi ją od środka, spust, wyrobione gwinty, jakieś duperele ale komora bynajmniej u mnie jest dobrze odlana ;) Wstawiłem też element dociskający komorę do gb, może mieć wpływ.

#9 Graba  | Napisano 29 sierpień 2014 - 08:50

Graba
  • Użytkownik
  • Postów: 13
  • Dołączył: 10-czerwiec 12
  • Miasto:
czy posiadacie może adapter tłumika MP5K galaxy?? Jeśli to możliwe to prosiłbym któregoś z Was o zwymiarowanie. Mam dostęp do CNC i chciałbym spróbować go dorobić Z góry dzięki

#10 Erixv  | Napisano 04 styczeń 2015 - 20:24

Erixv
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 02-styczeń 15
  • Miasto: Lublin
Tak jak w temacie chcę przedłużyć żywotność mojej repliki.
Proszę o dane np;co warto w tej replice zmienć a co może zostać.

#11 erykxdxd  | Napisano 04 styczeń 2015 - 21:00

erykxdxd
  • Użytkownik
  • Postów: 189
  • Dołączył: 29-sierpień 13
  • Miasto: Łaskarzew
Ona w stoku naprawdę sporo będzie działać. Jedyne co to popraw body :-) Lub kup inne, po drobnych przeróbkach wejdzie.
No i kabelki + mosfet, tak by wydłużyć żywotność styków :-)

#12 Przypadek  | Napisano 04 styczeń 2015 - 21:23

Przypadek
  • Użytkownik
  • Postów: 343
  • Dołączył: 14-lipiec 08
  • Miasto: Tychy
Zmien gumkę hop up a resztę zostaw w spokoju. To jest bardzooo zywotna replika.

#13 Jacek GROT  | Napisano 04 styczeń 2015 - 22:59

Jacek GROT
  • Użytkownik
  • Postów: 1445
  • Dołączył: 20-kwiecień 07
  • Miasto: Wędrzyn/ Poznań/ Gorzów
Ja wstawiłem M85. I do tego liPo 7.4V.
Szacuję że replika jest żywotna jak stary mercedes w dieslu.

#14 Kopcik  | Napisano 05 styczeń 2015 - 03:09

Kopcik
  • Użytkownik
  • Postów: 915
  • Dołączył: 02-luty 14
  • Miasto:
GB CNC, lekki tłok,  plastikowe głowice tłoka i cylindra,  sorbopady.
A na poważnie to tak jak wyżej i ewentualnie daj sorbopady.

#15 Erixv  | Napisano 05 styczeń 2015 - 09:39

Erixv
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 02-styczeń 15
  • Miasto: Lublin
A jaką moge dać baterie li-po 7.4 do body?
Jacek masz w body 7,4?

#16 Trzmiel  | Napisano 05 styczeń 2015 - 14:03

Trzmiel
  • Moderator I
  • Postów: 755
  • Dołączył: 27-maj 06
  • Miasto: Gdańsk
Wchodzi cienki stick Firefoxa i to nawet 11,1V :) - o takie.

#17 argawen  | Napisano 05 styczeń 2015 - 15:02

argawen
  • Użytkownik
  • Postów: 290
  • Dołączył: 05-październik 14
  • Miasto: Warszawa
U mnie siedzi taka batka.
http://www.specshop....C/50C_-_1300mAh

#18 Bober00  | Napisano 15 październik 2015 - 23:09

Bober00
  • Użytkownik
  • Postów: 297
  • Dołączył: 21-marzec 15
  • Miasto:
Czesc, nie chce zakladac nowego tematu ale chcialbym w moim MP5 zamontowac latarke. Zastanawiam sie w jaki sposob moge to zrobic bez wymiany frontu na orisowany jak tu:

http://taktyczny.com...il-mp5-pdw.html

Da sie jakos logicznie zamontowac jedna krotka szyne? Albo moze macie jakis patent?
Pozdrawiam

#19 mareq  | Napisano 16 październik 2015 - 07:15

mareq
  • Użytkownik
  • Postów: 1539
  • Dołączył: 23-wrzesień 14
  • Miasto: Bielsko-Biała
Możesz do frontu przykręcić z boku krótką szynę albo na górze zamontować szynę i dać latarkę na montażu offsetowym. Można też dostać góną wysoką szynę, która ma szyny boczne. W dwóch ostatnich rozwiązaniach niestety muszka będzie rzucać cień. Kiedyś gdzieś trafiłem też chyba na szynę montowaną na muszkę.

#20 Alanos  | Napisano 16 październik 2015 - 07:16

Alanos
  • Użytkownik
  • Postów: 439
  • Dołączył: 27-październik 10
  • Miasto: Szczytno/Wrocław
Montaż skośny na latarkę na górną szynę ris + sama szyna.