Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Amoeba AS-01 Striker


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kapriko  | Napisano 24 kwiecień 2017 - 15:18

Kapriko
  • Użytkownik
  • Postów: 6
  • Dołączył: 22-październik 15
  • Miasto: Gorzów Wielkopolski
Witam :icon_biggrin: ,

Nie znalazłem żadnych wzmianek o wymienionej wyżej replice.
Od pewnego czasu mam ochotę sobie ją kupić, bardzo mi się podoba w niej wygląd i ergonomia.
i tu moje pytania do maniaków którzy posiadają lub wiedzą coś na jej temat:

- Czy da się w tej replice osiągnąć bardzo daleki zasięg i celność czy jest to ograniczone konstrukcją repliki?
- które części są standardowe , a które nie (po za lufą i gumką hop up)?

#2 -MARIO-  | Napisano 07 maj 2017 - 10:04

-MARIO-
  • Użytkownik
  • Postów: 396
  • Dołączył: 30-grudzień 04
  • Miasto: Knurów
Na intenetach gdzieś pisało że nie wyciągniesz za dalekiego zasięgu .Możesz i zrobić 600fps ale cylinder ma za małą wydajność powietrzną i nie wydmucha ciężkiej kulki pokroju 0.4g i wyżej na sensowną dla snajpera odległość.Też o niej myślałem ale odpuściłem i poszedłem w sysytem vsr

#3 Thaiboxer1988  | Napisano 24 czerwiec 2017 - 16:22

Thaiboxer1988
  • Użytkownik
  • Postów: 77
  • Dołączył: 02-lipiec 11
  • Miasto: Ostrów Wielkopolski
Ja niestety kupiłem i żałuję. Rzeczywiście nie da się z tego wycisnąć zadowalającego zasięgu. Po włożeniu m150 miałem 520fps ale kulka 0.4 ledwo na 60m lleciała. Jedyna sensowna opcja to mancraft.

#4 Kapriko  | Napisano 01 sierpień 2017 - 12:40

Kapriko
  • Użytkownik
  • Postów: 6
  • Dołączył: 22-październik 15
  • Miasto: Gorzów Wielkopolski

Wyświetl postUżytkownik Thaiboxer1988 dnia 24 czerwiec 2017 - 16:22 napisał

Ja niestety kupiłem i żałuję. Rzeczywiście nie da się z tego wycisnąć zadowalającego zasięgu. Po włożeniu m150 miałem 520fps ale kulka 0.4 ledwo na 60m lleciała. Jedyna sensowna opcja to mancraft.
Zdaje się że rozwiązałem twój problem. Do swojej Amoeby kupiłem konwersję Mancraft- która wyeliminowała problem z małą ilością powietrza w cylindrze. Na razie jestem bardzo zadowolny z wyników problemem są kapsuły co2 które muszę chować wraz z reduktorem w ładownicy na kolbę i wyczerpanie nie kapsułpo ok 60 strzalach (1,5 magazynka)

#5 Pycio  | Napisano 01 sierpień 2017 - 14:54

Pycio
  • Użytkownik
  • Postów: 156
  • Dołączył: 09-październik 10
  • Miasto: Piotrków Trybunalski/Łódź
@Kapriko
Powiedz mi jaki masz zasięg skuteczny przy jakim ciśnieniu? Masz stockową lufę, czy precke? Również od niedawna mam mancrafta w Amoebce S01, ale nie miałem okazji jej sprawdzić. Miałbym tak to jakiś punkt odniesienia :)

#6 Kapriko  | Napisano 01 sierpień 2017 - 23:21

Kapriko
  • Użytkownik
  • Postów: 6
  • Dołączył: 22-październik 15
  • Miasto: Gorzów Wielkopolski

Wyświetl postUżytkownik Pycio dnia 01 sierpień 2017 - 14:54 napisał

@Kapriko
Powiedz mi jaki masz zasięg skuteczny przy jakim ciśnieniu? Masz stockową lufę, czy precke? Również od niedawna mam mancrafta w Amoebce S01, ale nie miałem okazji jej sprawdzić. Miałbym tak to jakiś punkt odniesienia :icon_smile:
Na pełnej kapsule przy 8 barach osiągam 560 fps na 0.3 guarder. lufa stock (w ciągu miesiąca wymiana na EdGI 6.00) gumka , gumka ninebal. Na ten moment czekam na komorę hop up i wspomnianą lufę by móc się zabrać za prawdziwą zabawę w snajpera. :icon_lol:

#7 samael16  | Napisano 02 sierpień 2017 - 07:01

samael16
  • Użytkownik
  • Postów: 1424
  • Dołączył: 21-sierpień 05
  • Miasto: Niegowonice
A nie lepiej km-heada lub army chyba to są najlepsze gumy dla systemu vsr/gbb.

#8 Pycio  | Napisano 02 sierpień 2017 - 21:54

Pycio
  • Użytkownik
  • Postów: 156
  • Dołączył: 09-październik 10
  • Miasto: Piotrków Trybunalski/Łódź
@Kapriko
AA komorę hop up zamawiasz?

#9 Kapriko  | Napisano 04 sierpień 2017 - 12:49

Kapriko
  • Użytkownik
  • Postów: 6
  • Dołączył: 22-październik 15
  • Miasto: Gorzów Wielkopolski
Zamówiłem od Action Army, a co do gumki możliwe że jest lepsza ja bardzo sobie chwalę gumkę od nineball-a

#10 Pycio  | Napisano 09 wrzesień 2017 - 20:08

Pycio
  • Użytkownik
  • Postów: 156
  • Dołączył: 09-październik 10
  • Miasto: Piotrków Trybunalski/Łódź
@Kapriko
Komora już jest? Testowałeś? Warto kupić? :D O lufę nie pytam bo to klasa sama w sobie :)

#11 Kapriko  | Napisano 17 wrzesień 2017 - 18:25

Kapriko
  • Użytkownik
  • Postów: 6
  • Dołączył: 22-październik 15
  • Miasto: Gorzów Wielkopolski
@Pycio
Zacznijmy od tego ,że jest to jedyna komora na rynku (nie licząc stockowej).
Jest nieporównywalnie lepsza niż stock trzyma szczelność ( dla pewności uzyłem taśmy teflonowej )
jest jak najbardziej godna polecenia niestety trzeba ściągać z zagranicy.
Jeszcze dodam że Komora AA ma pewne udogodnienie które sprawia że jest lepsza od stockowej mowa tu daj o wymienności dystanserów Hop up co w stocku było nie osiągalne gdyż dystanser był częścią ramienia.

#12 seb603  | Napisano 20 październik 2017 - 22:59

seb603
  • Użytkownik
  • Postów: 23
  • Dołączył: 06-marzec 16
  • Miasto: Księstwo Pogorzelskie
Witam, jaka długość lufy w Strikerze?

#13 Kapriko  | Napisano 21 październik 2017 - 11:06

Kapriko
  • Użytkownik
  • Postów: 6
  • Dołączył: 22-październik 15
  • Miasto: Gorzów Wielkopolski

Wyświetl postUżytkownik seb603 dnia 20 październik 2017 - 22:59 napisał

Witam, jaka długość lufy w Strikerze?
550mm


#14 seb603  | Napisano 29 październik 2017 - 13:52

seb603
  • Użytkownik
  • Postów: 23
  • Dołączył: 06-marzec 16
  • Miasto: Księstwo Pogorzelskie
Ok dzięki a jaki standard AEG czy VSR i jak stokowa komora?

#15 Pycio  | Napisano 19 listopad 2017 - 18:35

Pycio
  • Użytkownik
  • Postów: 156
  • Dołączył: 09-październik 10
  • Miasto: Piotrków Trybunalski/Łódź
Komora ma standard VSR, jeśli chodzi o gumki i lufę

#16 seb603  | Napisano 06 grudzień 2017 - 22:33

seb603
  • Użytkownik
  • Postów: 23
  • Dołączył: 06-marzec 16
  • Miasto: Księstwo Pogorzelskie
Czy komora AA to coś takiego:
https://www.specshop...10-B01-013.html
Pasuje bez przeróbek?

#17 Pycio  | Napisano 07 grudzień 2017 - 06:35

Pycio
  • Użytkownik
  • Postów: 156
  • Dołączył: 09-październik 10
  • Miasto: Piotrków Trybunalski/Łódź
Patrząc na stockową komorę to nie będzie pasować :/ Na rynku jest dedykowana komora od AA do tej repliki.
Do zdobycia jedynie za granicą.

Użytkownik Pycio edytował ten post 07 grudzień 2017 - 06:35