Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Tłumik płomienia typ aac za mały na lufę wewnętrzną


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 camils14  | Napisano 06 czerwiec 2017 - 17:59

camils14
  • Użytkownik
  • Postów: 24
  • Dołączył: 15-sierpień 11
  • Miasto: Wieliczka
Witam, kupiłem ten: http://www.taiwangun...&campaign-id=19 tłumik dźwięku, który był w zestawie z tym: http://www.taiwangun...&campaign-id=19 tłumikiem płomienia, i problem jest taki że ten tłumik płomienia jest za mały na lufę wewnętrzną. Lufa wewnętrzna to pjtowski stock. Da się coś zrobić żeby to się razem spasowało? Czy to może winna jest lufa, i po wymianie na promyka będzie wszystko grało?

#2 PDexter  | Napisano 07 czerwiec 2017 - 16:04

PDexter
  • Użytkownik
  • Postów: 47
  • Dołączył: 21-grudzień 16
  • Miasto: Gdańsk
Chodzi o to, że lufa wewnętrzna nie chce przejść przez tłumik płomienia? Spójrz przez tłumik, może to wina nieudanego odlewu, co możesz łatwo spiłować/przewiercić.

#3 zbojcerz_hegemon  | Napisano 07 czerwiec 2017 - 16:13

zbojcerz_hegemon
  • Użytkownik
  • Postów: 64
  • Dołączył: 05-grudzień 11
  • Miasto: Warszawa
Sprawdziłem na kilku lufach - promyka niestety nie mam - wygląda na to, że to standard w przypadku tego tłumika i brakuje nieco przestrzeni na lufę. Trzeba będzie rozwiercić.

Użytkownik zbojcerz_hegemon edytował ten post 07 czerwiec 2017 - 16:13


#4 szymo86  | Napisano 07 czerwiec 2017 - 16:15

szymo86
  • Użytkownik
  • Postów: 59
  • Dołączył: 22-kwiecień 17
  • Miasto: Kraków
Mozliwe, że tłumik płomienia nie ma wywierconego otworu na lufę do końca. W mojej giecie mam wrażenie, że tłumik płomienia ma tak właśnie.

Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka



Imadło, wiertarka i wiercisz. Ale czy nie lepiej bylo zamontować sam tłumik dźwięku, po co dawać tłumik płomienia skoro zakrawa go ten dźwięku?

Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka



#5 zbojcerz_hegemon  | Napisano 07 czerwiec 2017 - 16:17

zbojcerz_hegemon
  • Użytkownik
  • Postów: 64
  • Dołączył: 05-grudzień 11
  • Miasto: Warszawa

Wyświetl postUżytkownik szymo86 dnia 07 czerwiec 2017 - 16:15 napisał

Mozliwe, że tłumik płomienia nie ma wywierconego otworu na lufę do końca. W mojej giecie mam wrażenie, że tłumik płomienia ma tak właśnie.

Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka



Imadło, wiertarka i wiercisz. Ale czy nie lepiej bylo zamontować sam tłumik dźwięku, po co dawać tłumik płomienia skoro zakrawa go ten dźwięku?

Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka

Tłumik dźwięku, w tym przypadku, jest nakręcany na zewnętrzny gwint tłumika płomienia. Taki patent. Można sobie wybrać.

Użytkownik zbojcerz_hegemon edytował ten post 07 czerwiec 2017 - 16:18


#6 szymo86  | Napisano 07 czerwiec 2017 - 16:19

szymo86
  • Użytkownik
  • Postów: 59
  • Dołączył: 22-kwiecień 17
  • Miasto: Kraków
To i tak taniej bylo kupić sam "normalny" tłumik dźwięku.
Trzeba dalej rozwiercic miejsce na lufę i tyle.

Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka



#7 camils14  | Napisano 13 czerwiec 2017 - 23:37

camils14
  • Użytkownik
  • Postów: 24
  • Dołączył: 15-sierpień 11
  • Miasto: Wieliczka
No byłoby taniej, ale taki tłumik mi się podoba, a tu liczy się tylko wygląd. Jutro pojadę do krakmana i zobaczę na innym, jeśli mi wymienią.

#8 camils14  | Napisano 14 czerwiec 2017 - 14:52

camils14
  • Użytkownik
  • Postów: 24
  • Dołączył: 15-sierpień 11
  • Miasto: Wieliczka
Byłem w krakmanie i rozwiercili mi środek, tak że wszystko już gra i temat jest do zamknięcia.