Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Czy po przez adapter Co2 napelnie magazynek na GG ?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 maciekSTW  | Napisano 24 czerwiec 2017 - 10:31

maciekSTW
  • Użytkownik
  • Postów: 65
  • Dołączył: 28-maj 14
  • Miasto:
Witam ostatnio trafilem na taki adapter
https://gunfire.pl/p...emniki-12g.html
I teraz pytanie czy takim adapterem z kapsula Co2 napelnie magazynek przystosowany do GG ? Tzn. wiem ze teoretycznie napelnie... pytanie czy to bedzie dzialac, nie rozwali czegos itd itp.

#2 luki527  | Napisano 24 czerwiec 2017 - 11:05

luki527
  • Użytkownik
  • Postów: 254
  • Dołączył: 31-marzec 12
  • Miasto: Międzyrzec Podlaski
Zależy jakie magazynki. Napisz konkretnie co chcesz nabijać.

#3 maciekSTW  | Napisano 24 czerwiec 2017 - 11:08

maciekSTW
  • Użytkownik
  • Postów: 65
  • Dołączył: 28-maj 14
  • Miasto:
magi WE M4

#4 samael16  | Napisano 24 czerwiec 2017 - 11:13

samael16
  • Użytkownik
  • Postów: 1410
  • Dołączył: 21-sierpień 05
  • Miasto: Niegowonice
Pomijając, że wystrzelisz 2 kulki xD
To chyba, życie Ci nie miłe.

#5 mareq  | Napisano 24 czerwiec 2017 - 13:56

mareq
  • Użytkownik
  • Postów: 1253
  • Dołączył: 23-wrzesień 14
  • Miasto: Bielsko-Biała
Ciesz się strzelaniem na GG chyba, chcesz wymienić pół repliki. Możesz GG zastąpić propanem albo podłączyć wężem CO2 lub HPA przez reduktor. Przy opcji z wężem możesz sobie zmajstrować magazynek highcap.

#6 Mixon  | Napisano 24 czerwiec 2017 - 14:08

Mixon
  • Użytkownik
  • Postów: 767
  • Dołączył: 16-lipiec 03
  • Miasto: Trójmiasto
Te adaptery są stworzone z myślą o granatach i innych takich, które wywalają wszystko co mają, na raz.
Nabijając czymś takim magazynek na GG strzelisz góra kilka razy i tylko niepotrzebnie nadwerężysz gnata. Jak chcesz strzelać z CO2, kupuj Mancrafta albo magazynki na CO2.

Użytkownik Mixon edytował ten post 24 czerwiec 2017 - 14:10


#7 maciekSTW  | Napisano 24 czerwiec 2017 - 15:54

maciekSTW
  • Użytkownik
  • Postów: 65
  • Dołączył: 28-maj 14
  • Miasto:
o sama m4 sie nie boje bo w srodku wszystko ra-techa, gorzej z trwaloscia magazynkow.... co do propanu to nie wiem czy u mnie gdzies napelnie butle czystym propanem z tego co widzialem to tylko propan-butan a to odpada. co do magow z wezykiem w takiej opacji nie dziala bolt catch :D no i do HP potrzebne jest to cale ustrojstwo, butla, reduktor itd.

#8 samael16  | Napisano 24 czerwiec 2017 - 16:06

samael16
  • Użytkownik
  • Postów: 1410
  • Dołączył: 21-sierpień 05
  • Miasto: Niegowonice
Propan lub kup magi na co2 to nie ghk

#9 I3ongo  | Napisano 17 lipiec 2017 - 18:04

I3ongo
  • Użytkownik
  • Postów: 178
  • Dołączył: 20-listopad 06
  • Miasto:
Skoro w środku masz samego ratecha to ja bym się bał - najbliższy do pęknięcia jest w takim razie korpus, chyba że kupiłeś AAC .300 z ratecha.

#10 mikadorus  | Napisano 17 lipiec 2017 - 18:32

mikadorus
  • Użytkownik
  • Postów: 1614
  • Dołączył: 27-październik 13
  • Miasto: Zielonczyn
Propan colemana masz po ok. 40zł za butelkę, z przesyłką. Kupowałem w USA bo najtaniej... Pistolet strzela nieporównywalnie lepiej niż na jakimkolwiek GG.

Butle 453g. Pasują do nich popularne adaptery do ładowania magów. Napełnianianie podobno upierdliwe, ale póki co mam 3 takie butle i będę martwić się jak mi jedna zostanie.