Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Sfajczona bateria lipo


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 burn26  | Napisano 09 lipiec 2017 - 11:20

burn26
  • Użytkownik
  • Postów: 19
  • Dołączył: 26-czerwiec 10
  • Miasto: Kraków
Cześć. Mam problem z moją baterią lipo.
Po skończonym ładowaniu odpiąłem batkę od ładowarki. Następnie przed podpięciem baterii do repliki chciałem odłączyć od baterii przełączkę , przez którą się ładuje.
Jako , że trudno soe ją wypina , spróbowałem podważyć dwie białe kostki nożem i coś się przyfajczyło.
Proszę o poradę co z tym zrobić. Czy trzeba kupować nową baterię czy wystarczy wymienić tą białą kostkę i kupić nową przełączkę?

Ostatnie zdj przedstawia przełączkę
Zdjęcia na onedrive- link:  
https://1drv.ms/f/s!...Qyun9TARQ4Hsrjx

#2 Sedoro  | Napisano 09 lipiec 2017 - 11:48

Sedoro
  • Użytkownik
  • Postów: 239
  • Dołączył: 25-kwiecień 09
  • Miasto: Bielsko-Biała
Spowodowałeś zwarcie. Sprawdź napięcie na celach, jeśli poniżej 3V to bateria do śmieci.

#3 malin2k2  | Napisano 09 lipiec 2017 - 11:50

malin2k2
  • Użytkownik
  • Postów: 36
  • Dołączył: 21-wrzesień 13
  • Miasto: Wrocław
Najpewniej zrobiłeś zwarcie tym nożem, obawiam się że pakiet do wywalenia.

P.s. Adekwatna ksywka;)

#4 burn26  | Napisano 09 lipiec 2017 - 11:55

burn26
  • Użytkownik
  • Postów: 19
  • Dołączył: 26-czerwiec 10
  • Miasto: Kraków
Dziękuję za szybką odpowiedż.
Raczej na gwarancje mi tego nie przyjmą? ;)

#5 Wyborow  | Napisano 09 lipiec 2017 - 11:59

Wyborow
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 12-wrzesień 15
  • Miasto:
Lipo z 2,5V da sie uratować, tylko trzeba ładować najmniejszym prądem.

Wysłane z mojego ASUS_T00Q przy użyciu Tapatalka



#6 burn26  | Napisano 09 lipiec 2017 - 12:18

burn26
  • Użytkownik
  • Postów: 19
  • Dołączył: 26-czerwiec 10
  • Miasto: Kraków

Wyświetl postUżytkownik Wyborow dnia 09 lipiec 2017 - 11:59 napisał

Lipo z 2,5V da sie uratować, tylko trzeba ładować najmniejszym prądem.

Wysłane z mojego ASUS_T00Q przy użyciu Tapatalka

To jakąś specjalną ładowarkę trzeba będzie kupić? Czy mój imax rc B3 pro starczy?

#7 Wyborow  | Napisano 09 lipiec 2017 - 12:26

Wyborow
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 12-wrzesień 15
  • Miasto:
Taka niestety nie wystarczy, potrzebujesz coś pokroju imax b6, redox alfa, beta. W sklepach rc często mają to możesz zapytać czy Ci podładują, w sklepach asg pewnie też będą mogli podładować. Ale najpierw sprawdź jakie napięcie na cellach.

#8 burn26  | Napisano 09 lipiec 2017 - 12:28

burn26
  • Użytkownik
  • Postów: 19
  • Dołączył: 26-czerwiec 10
  • Miasto: Kraków
Ok, dzięki.
Btw. Bateria jest naładowana na full. Mam ją podpiąć do repliki i rozładować?

#9 Wyborow  | Napisano 09 lipiec 2017 - 12:47

Wyborow
  • Użytkownik
  • Postów: 18
  • Dołączył: 12-wrzesień 15
  • Miasto:
Jak jest naładowana i działa to nie powinno być problemu :)

#10 burn26  | Napisano 09 lipiec 2017 - 12:50

burn26
  • Użytkownik
  • Postów: 19
  • Dołączył: 26-czerwiec 10
  • Miasto: Kraków
Ok. Jeszcze raz dziękuję za pomoc