Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

Au-1g Firmy Steyr Pojedynczy strzał- problem


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 adamekas  | Napisano 13 sierpień 2017 - 22:59

adamekas
  • Użytkownik
  • Postów: 7
  • Dołączył: 21-lipiec 17
  • Miasto: Czyżew
Niestety, ale po zakupieniu uzywanej repliki nie działa strzał pojedynczy jedynie ciągły. Co może byc ewentualnym problemem i jakie sa jego domowe rady?

Użytkownik adamekas edytował ten post 13 sierpień 2017 - 22:59


#2 Huba_lbn  | Napisano 14 sierpień 2017 - 17:50

Huba_lbn
  • Użytkownik
  • Postów: 707
  • Dołączył: 05-grudzień 12
  • Miasto: Lublin
W AUGu jak wciśniesz do połowy to masz semi, jak do końca do masz auto. Jak ktoś grzebał w replice to może nie być wyczuwalnej granicy między semi, a auto.

Jeżeli to nie to, to może być to problem z przerywaczem.

#3 adamekas  | Napisano 15 sierpień 2017 - 12:18

adamekas
  • Użytkownik
  • Postów: 7
  • Dołączył: 21-lipiec 17
  • Miasto: Czyżew

Wyświetl postUżytkownik Huba_lbn dnia 14 sierpień 2017 - 17:50 napisał

W AUGu jak wciśniesz do połowy to masz semi, jak do końca do masz auto. Jak ktoś grzebał w replice to może nie być wyczuwalnej granicy między semi, a auto.

Jeżeli to nie to, to może być to problem z przerywaczem.

Nigdy nie był otwierany wiec nie mam pojecia.
Da się to naprawic samemu? czy koniecznie trzeba do serwisu?
Z góry dziekuje za wytlumaczenie jak to naprawic

#4 Huba_lbn  | Napisano 15 sierpień 2017 - 12:59

Huba_lbn
  • Użytkownik
  • Postów: 707
  • Dołączył: 05-grudzień 12
  • Miasto: Lublin
Najpierw napisz co dokładnie nie działa.

Czy wciskając spust jest wyczuwalny przeskok gdzieś w połowie?
Czy jak wciśniesz spust do połowy to jest tylko auto czy w ogóle nie strzela, a auto jest dopiero przy całkowitym wciśnięciu spustu?

Oczywiście że można samemu naprawić, w internetach jest cała wiedza jakiej potrzebujesz.

#5 adamekas  | Napisano 15 sierpień 2017 - 19:13

adamekas
  • Użytkownik
  • Postów: 7
  • Dołączył: 21-lipiec 17
  • Miasto: Czyżew
W momencie gdy wciskam do polowy widac jak rusza sie ten caly mechanizm ktory powinien podawac kulki tylko rusza sie krzywo, gdy przycisne maksymalnie on sie wyprostowywuje, nwm jak to sie zwie :)


Gdy wcisne do polowy wogole nie strzela

#6 gonitwa8  | Napisano 16 sierpień 2017 - 10:26

gonitwa8
  • Użytkownik
  • Postów: 39
  • Dołączył: 20-lipiec 15
  • Miasto: Gdynia
Bez serwisanta sie w tym wypadku nie obędzie.