Daj cynk

Skocz do zawartości

Reklama płatna

M16 składak : G&G, Prowin, Madbull // PROBLEM


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kielon-HK  | Napisano 18 październik 2017 - 22:08

Kielon-HK
  • Użytkownik
  • Postów: 15
  • Dołączył: 11-październik 09
  • Miasto:
Witam,

Mam problem z repliką a mianowicie :
Nie podaje TYLKO pierwszej kulki. Każdy pierwszy strzał jest pusty - następne bezproblemowo.

Replika :
Wydmuszka A&K
Silnik na neodymach
Gearbox NOWY G&G z GC16 SPR ( wewnątrz : tłok SHS z metalowymi zębami, Prowadnica metal- łożyskowana, sprężyna m 130, zębatki G&G, Głowica cylindra i tłoka (plastikowa) wyciszona, dysza SHS czerwona 21,1 mm - tak podaje producent)
Lufa Madbull,
Gumka G&G zielona( dystanser STD od G&G zielonej )
Komora Hop Up - Prowin niebieska

Magazynki różnych marek : H&K, CA, SPECNA, I INNE

Nie mam pojęcia co może być przyczyną .

Zastanawia mnie, czy MOŻE to być za długa dysza, która zostaje w lufie po odstrzale i w przypadku podania nowego magazynka, blokuje pierwszą kulkę ?

Bardzo proszę o pomoc w temacie :)

#2 matrigs  | Napisano 18 październik 2017 - 22:41

matrigs
  • Użytkownik
  • Postów: 438
  • Dołączył: 12-luty 14
  • Miasto: Gdynia
To nie wina za długiej dyszy. Jak masz szczelność i wszystko inne działa poprawnie to zostaw jak jest.

Jest to częste "schorzenie" tuningowanych replik.

#3 Kielon-HK  | Napisano 19 październik 2017 - 07:17

Kielon-HK
  • Użytkownik
  • Postów: 15
  • Dołączył: 11-październik 09
  • Miasto:
Siemka :) dzięki za odpowiedź :)

Niestety, jestem osobą, dla której sprawne = wszystko działa jak powinno, a to mnie denerwuje, zwłaszcza, że używam przeważnie singla :)

#4 sensu  | Napisano 19 październik 2017 - 07:59

sensu
  • Użytkownik
  • Postów: 74
  • Dołączył: 12-wrzesień 14
  • Miasto:
Niestety nie znam rozwiązania ale z ciekawości zapytam czy jak po kilku strzałach zmienisz maga to też pierwszej kulki nie podaje ?

#5 Kielon-HK  | Napisano 19 październik 2017 - 08:42

Kielon-HK
  • Użytkownik
  • Postów: 15
  • Dołączył: 11-październik 09
  • Miasto:
Tak, dokładnie - po każdym włożeniu maga, pierwszy strzał jest pusty .

#6 Huba_lbn  | Napisano 19 październik 2017 - 09:11

Huba_lbn
  • Użytkownik
  • Postów: 710
  • Dołączył: 05-grudzień 12
  • Miasto: Lublin
Też tak mam w AUGu. To nic poważnego, po prostu przez mocny silnik i baterię, zębatki z każdym naciśnięcie spustu robią trochę ponad jeden cykl i dysza jest wysunięta. Można wsadzić mosfet z AB jak komuś to bardzo przeszkadza.

#7 Kielon-HK  | Napisano 19 październik 2017 - 09:14

Kielon-HK
  • Użytkownik
  • Postów: 15
  • Dołączył: 11-październik 09
  • Miasto:
Jesteś Pewny ?

To znaczy, sprawdzałeś to ?
Jeśli tak, to zakupie mosfet, tylko muszę mieć pewność, że to ten temat :icon_smile:
Z góry dzięki !

P.S. A może to być wina braku opóźniacza popychacza ? :)

Użytkownik Kielon-HK edytował ten post 19 październik 2017 - 09:33


#8 Ślepak  | Napisano 19 październik 2017 - 13:52

Ślepak
  • Użytkownik
  • Postów: 647
  • Dołączył: 04-wrzesień 14
  • Miasto: Siedlce
Tak, tego też może być wina. Przez brak popychacza, w mojej replice czasami miewał puste strzały. Są dwa rodzaje opóźniaczy (a przynajmniej z takimi się spotkałem). W sensie - różnią się wielkością.

#9 Huba_lbn  | Napisano 19 październik 2017 - 19:02

Huba_lbn
  • Użytkownik
  • Postów: 710
  • Dołączył: 05-grudzień 12
  • Miasto: Lublin
Ja mam u siebie opóźniacz. Brak opóźniacza może powodować puste strzały cały czas, nieważne czy jest to pierwsza, środkowa, czy ostatnia kulka.